• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Ήταν μια ανταμοιβή για την ομάδα μετά από μια δύσκολη χρονιά
Αλλά δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο
Νέα 21/10/2022 - 20:46

Η Yamaha RNF γεννήθηκε από τις στάχτες της Petronas Sepang Racing Team για το 2022 και συνέχισε ως δορυφορική ομάδα της Yamaha με τους Darryn Binder και Andrea Dovizioso.

Αλλά ο Dovizioso επέλεξε να αποσυρθεί μετά το Grand Prix του San Marino, καθώς δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στη Yamaha, ενώ ο Binder θα μετακομίσει στην Moto2 το 2023, καθώς η RNF θα μεταβεί από την Yamaha στην Aprilia.

Ο πρώην αναβάτης MotoGP και νυν δοκιμαστής της Yamaha, Cal Crutchlow, επιστρατεύτηκε από την Aragon και μετά για να αντικαταστήσει τον Dovizioso και έχει κερδίσει βαθμούς σε τρία από τα τέσσερα τελευταία Grand Prix.

Στις ενδιάμεσες συνθήκες το απόγευμα της Παρασκευής, ο Crutchlow τερμάτισε εννέα δέκατα μπροστά από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Francesco Bagnaia, και λέει ότι ήξερε ότι υπό αυτές τις συνθήκες μπορούσε να πετύχει έναν τέτοιο χρόνο γύρου.

"Ήταν μια ασήμαντη περίοδος δοκιμών, αλλά ένιωθα εντάξει, οπότε έβαλα τα slicks και προχώρησα στο τέλος", είπε ο Crutchlow μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης μιας περιόδου δοκιμών MotoGP για πρώτη φορά από την Aragon 2018 όταν ήταν με την LCR Honda.

"Στην πραγματικότητα επρόκειτο να ξεκινήσω νωρίτερα την επίθεση, αλλά ήξερα ότι ήταν τελείως ασήμαντο, ακόμη και στο τέλος όταν βάλαμε τα σλικ".

"Μόλις άρχισε να στεγνώνει η πίστα είπα στα παιδιά «Δεν έχω κράτημα». Το μπροστινό το ένιωθα υπέροχα, αλλά στην επιτάχυνση δεν είχαμε κράτημα. Και είπα μόλις αρχίσει να στεγνώνει θα μπορώ να φτάσω μπροστά γιατί ήξερα ότι πάντα κατάφερνα να το κάνω αυτό στην καριέρα μου σε δύσκολες συνθήκες όταν είναι μισό βρεγμένο, μισό στεγνό".

"Αλλά σε εκείνες τις συνθήκες όπου δεν υπάρχει αρκετό νερό στην άσφαλτο, η Yamaha δεν φαίνεται να βγαίνει από τη στροφή. Λοιπόν, άδραξα την ευκαιρία να φορέσω τα slicks στο τέλος και πίεσα λίγο, αλλά ήταν ακόμη πέντε δευτερόλεπτα μακριά από αυτό που έπρεπε να κάνουμε".

"Αλλά ένιωθα εντάξει, δεν ήταν κάτι διαφορετικό από άλλες φορές. Θα το έκανα και σε ένα τεστ",

"Αλλά η ομάδα ήταν προφανώς χαρούμενη, οι χορηγοί είναι εδώ, η ομάδα είναι Μαλαισιανή. Άρα είναι καλό, τους δίνει μια μικρή ανταμοιβή για μια δύσκολη χρονιά".

 

Ο Crutchlow αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός των θέσεων που οδηγούν στις ΚΑΤ2, έχοντας κάνει τον 18ο χρόνο κατά τις ΕΔ1 και παραδέχεται ότι η προσπάθεια να περάσει από τις ΚΑΤ1 το Σάββατο θα είναι δύσκολη.

"Είναι κρίμα που δεν με οδήγησε στις ΚΑΤ2 (ο χρόνος μου), γιατί αν βρέξει τη νύχτα – όπως φαίνεται – θα είναι και πάλι δύσκολες ΚΑΤ1 (γιατί δεν θα μπορούν να βελτιώουν χρόνους στις ΕΔ3), γιατί φαίνεται ότι θα βρέξει το απόγευμα", πρόσθεσε ο Crutchlow. "Όταν κάνεις κατατακτήριες στη βροχή, είναι δύσκολο, ειδικά στις ΚΑΤ1 επειδή προσπαθείς να περάσεις στις ΚΑΤ2 και είναι μόνο 2 οι θέσεις".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Αργεντινή: ΕΔ

« Προηγούμενο άρθρο

"Παρακολουθούσα τις δοκιμές από το γκαράζ μου"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα