• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SYM NH-T 300 έρχεται και ανακοινώθηκε η τιμή της
Νέα Αγοράς 22/10/2022 - 13:42

H νέα SYM NH-T 300 είναι μια compact adventure - crossover μοτοσυκλέτα βασισμένη πάνω στη μικρότερη δοκιμασμένη και επιτυχημένη NH-T 200.

Η NH-T 300 παρουσιάστηκε στις αρχές του 2022 και τώρα που φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες μοτοσυκλέτες παραγωγής η Γκοργκόλης Α.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα την τιμή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.


 

SYM NH-T 300 – Η Νέα Compact Adventure

Βασισμένη πάνω στην επιτυχημένη πλατφόρμα της μικρότερης NH-T 200, η νέα έκφανση της περιπέτειας, η ΝΗ-Τ 300, έρχεται για να προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες!

 

Νέος κινητήρας - ανεξάντλητες δυνατότητες

Η "καρδιά" της ΝΗ-Τ 300 είναι ένας νέος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας που πληροί τις Euro5 προδιαγραφές, με απόδοση που φτάνει τους 24 ίππους στις 7.500 στροφές και μέγιστη ροπή τα 22,5Nm στις 7.000 αντίστοιχα. Από τα νούμερα της απόδοσης και από τις υπερτετράγωνες διαστάσεις του, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για έναν εύστροφο κινητήρα, με γραμμική κατανομή της δύναμης και της ροπής σε όλο το φάσμα των στροφών. Ο σχετικά χαμηλός λόγος συμπίεσης (11,2:1) μαρτυρά μια "γεμάτη" περιοχή στις χαμηλές στροφές, κάτι που αποτελεί ιδανικό σύμμαχο στις εκτός δρόμου διαδρομές. Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός της Continental εγγυάται την απρόσκοπτη παροχή καυσίμου, χάρη στην υψηλή τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας, με τον πολύδισκο συμπλέκτη και τη σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου των έξι σχέσεων να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό όμως στοιχείο, είναι ότι όλα τα παραπάνω γίνονται με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου, καθώς η NH-T 300 χρειάζεται μόλις 3,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 11 λίτρων μπορεί να πετύχει μέχρι και 320 χιλιόμετρα αυτονομίας.

 

Μοναδικός σχεδιασμός – πλούσιος εξοπλισμός

Οι βασικές αρχιτεκτονικές γραμμές της NH-T 200 (που δημιουργήθηκαν από μεγάλο ευρωπαϊκό σχεδιαστικό οίκο) έχουν διατηρηθεί αυτούσιες και στην NH-T 300, δίνοντας την εικόνα μιας μεγάλης μοτοσυκλέτας, με τις δυναμικές γραμμές ενός σύγχρονου crossover adventure. Αυτή η εντύπωση δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην αίσθηση που αποκομίζει ο αναβάτης, μόλις βρεθεί στη σέλα της. Τα άκρα σχηματίζουν φυσιολογικές και άνετες γωνίες, ακόμη και για τους ψηλότερους αναβάτες, με τη θέση οδήγησης να προσφέρει άνεση σε κάθε είδους τερέν.

Ο συνολικός σχεδιασμός αποπνέει μια έντονη δυναμική, δίνοντας την αίσθηση ότι η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε κίνηση ακόμη κι όταν είναι σταματημένη, με το χαρακτηριστικό ρύγχος κάτω από τον προβολέα να ενισχύει την adventure οπτική. Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ οι πληροφορίες μεταφέρονται στον αναβάτη μέσω μιας λειτουργικής, εύχρηστης και ευανάγνωστης οθόνης LCD. Η NH-T 300 διαθέτει και θύρα φόρτισης USB 2A.

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παντός δρόμου προσωπικότητά της, η compact adventure μοτοσυκλέτα της SYM διαθέτει επιπλέον προστασία στο κάτω μέρος του κινητήρα και προστατευτικά κάγκελα. Παρά την adventure αρχιτεκτονική της όμως, η ΝΗ-Τ 300 παραμένει μια φιλική και εύκολη στους χειρισμούς μοτοσυκλέτα, με το ύψος της σέλας να μην ξεπερνά τα 812mm προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος σωματοτύπων, ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 166 κιλά (πλήρης υγρών).

 

Έτοιμη για όλα

Η νέα NH-T 300 δεν αρκείται μόνο στην εμφάνιση που τάζει περιπέτεια, αλλά εμπεριέχει και ουσία. Το πλαίσιο είναι ένα ατσάλινο σωληνωτό τύπου "διαμάντι" το οποίο αγκαλιάζει τον κινητήρα δημιουργώντας ένα άκαμπτο σύνολο, ενώ το πιρούνι των 37mm με διαδρομή 140mm και η monoshock πίσω ανάρτηση, προτάσσουν την άριστη λειτουργία τους για απροβλημάτιστα περάσματα πάνω από κακοτράχαλα εδάφη.

Ο μπροστινός τροχός έχει διάσταση 19 ιντσών, προσφέροντας μια ιδανική ισορροπία για οδήγηση σε άσφαλτο και χώμα, ενώ ο πίσω έχει διάμετρο 17 ιντσών. Και οι δύο τροχοί είναι ακτινωτοί με ελαστικά διπλής χρήσης ως πρώτης τοποθέτησης, διαστάσεων 100/90-19 μπροστά και 130/80-17 πίσω.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δύο δισκόφρενα με δίσκους τύπου "μαργαρίτα", με διάμετρο 288mm μπροστά και 222mm πίσω με δαγκάνες δύο εμβόλων. Το πακέτο συμπληρώνεται από το δικάναλο ABS που προέρχεται κι αυτό από την γερμανική Continental.

Η τιμή της νέας ΝΗ-Τ 300 έχει καθοριστεί στα 3.895€ και διατίθεται μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Τετράχρονος Υγόψυκτος μονοκύλινδρος με ψεκασμό EFI Continental
ΙΣΧΥΣ: 24 ps/ 7500rpm
ΡΟΠΗ: 22.5Nm/ 7000rpm
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Μίζα
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 6 Ταχύτητες
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ: 11lt
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 3,4 lit/100km (WMTC3)
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ): 2068 x 860 x 1180
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ: 812mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ: 180mm
ΦΡΕΝΑ: Εμπρός δίσκος 288 mm - Πίσω δίσκος 222 mm
ABS: Δικάναλο Continental
ΕΛΑΣΤIKA: Εμπρός 100/90-19 57S - Πίσω 130/80-17 65S

Επόμενο άρθρο »

Δυο νέες εκδόσεις, Classic & Special, του ATV Segway Snarler AT6L

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα Ducati Streetfighter V4, V4S και αριθμημένη έκδοση SP2

Χορηγοί