• Search
  • Search
  • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα οθόνη TFT για τις Yamaha MT-07 & MT-125 του 2023
Νέα Αγοράς 27/10/2022 - 22:35

Νέα οθόνη TFT με συνδεσιμότητα για τις κορυφαίων πωλήσεων MT-07 & MT-125

Με το επιθετικό, ασυμβίβαστο στυλ, το στιβαρό πλαίσιο και την τεχνολογία crossplane που χαρίζει πλούσια ροπή στον κινητήρα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μοντέλα Hyper Naked της Yamaha, έχουν καθιερωθεί ως τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία τους.

Εμπνευσμένη από την εναλλακτική κουλτούρα που χαρακτηρίζει τη Σκοτεινή Πλευρά της Ιαπωνίας, η σειρά MT έχει γνωρίσει συνεχή επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά, τα τελευταία 10 χρόνια. Με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 420.000 μονάδες, οι Yamaha Hyper Naked έχουν δημιουργήσει τη δική τους υποκουλτούρα αναβατών MT, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από την γοητεία και την ικανότητα των μοντέλων να προσφέρουν εκπληκτικές επιδόσεις, όχι στα χαρτιά, αλλά σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Με εξαιρετική ευελιξία, εκπληκτική επιτάχυνση και ασυμβίβαστη συμπεριφορά, η σειρά MT καλύπτει ολόκληρη την κατηγορία με μοντέλα από 125 έως 1000 κ.εκ., προσφέροντας την ιδανική επιλογή για κάθε ηλικίας αναβάτες.

Για το 2023, αυτή η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά ενισχύεται με υψηλότερων προδιαγραφών εκδόσεις των MT-07 και MT-125, αλλά και με τη διατήρηση του μοντέλου Hyper Naked με τις κορυφαίες πωλήσεις όλων των εποχών, με τη μορφή της MT-07 Pure. Η πλήρης σειρά ολοκληρώνεται με τις εμβληματικές MT-09 & MT-09 SP που διατίθενται και σε έκδοση 35kW, καθώς και με τις εντυπωσιακές MT-10 & MT-10 SP που είναι οι πιο ισχυρές Yamaha Hyper Naked.

MT-07 2023: Νέα έγχρωμη οθόνη TFT με συνδεσιμότητα smartphone

Έχοντας παραμείνει στην κορυφή των πωλήσεων εδώ και μια δεκαετία, η MT-07 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αρκεί να αναφερθεί η αρχική φιλοσοφία που συνδυάζει έναν πλούσιο σε ροπή κινητήρα με μικρών διαστάσεων, ευέλικτο πλαίσιο, αλλά και με την επιθετική σχεδίαση που παραμένει ίδια μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι η αρχική σύλληψη από τους σχεδιαστές της Yamaha, ήταν εξαιρετική.

Οι βασικές αξίες έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους Ευρωπαίους αναβάτες και με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 160.000 μονάδες, η MT-07 είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μοτοσυκλέτες Yamaha όλων των εποχών. Από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου το 2014, η μοτοσυκλέτα εξελίσσεται διαρκώς, για να ταιριάζει απόλυτα με τις εκάστοτε απαιτήσεις της αγοράς. Με μεγάλη προσοχή όμως, η Yamaha φροντίζει ώστε να διατηρείται ο μοναδικός χαρακτήρας αυτής της εκπληκτικής μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού.

Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με δύο τρόπους εμφάνισης των ενδείξεων

Η MT-07 του 2023 έχει δεχτεί μια σειρά αναβαθμίσεων που τη βελτιώνουν συνολικά, αλλά παραμένει πιστή στην αρχική φιλοσοφία που έχει προσελκύσει τόσο πολλούς αναβάτες. Η πιο σημαντική αναβάθμιση είναι η νέα πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, η οποία παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο τρόπων εμφάνισης των ενδείξεων. Το θέμα "Street" έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση και περιλαμβάνει στροφόμετρο με τη μορφή μπάρας στο επάνω μέρος, αναλογικό ταχύμετρο και ενδείξεις επιλεγμένης ταχύτητας στο κιβώτιο. Το θέμα "Touring" περιλαμβάνει ένα πιο συμβατικό, αναλογικού στυλ, στρογγυλό στροφόμετρο στη δεξιά πλευρά της οθόνης και ένα ψηφιακό ταχύμετρο στην αριστερή.

Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide

Με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone τους, οι αναβάτες μπορούν να συνδέονται με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας του νεότερου μοντέλου MT-07 μέσω Bluetooth® και να βλέπουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στη νέα οθόνη TFT.

Εάν ρυθμιστεί αναλόγως, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει τον αναβάτη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα που μπορεί να εντοπιστεί στην MT-07. Μπορεί επίσης, να στείλει μια ειδοποίηση μέσω email σε έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha ή σε οποιαδήποτε άλλη επαφή έχει καταχωρηθεί από τον αναβάτη.

Η εφαρμογή MyRide προσφέρει επίσης, πολλές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες όπως παρακολούθηση όλων των βασικών λειτουργιών της μοτοσυκλέτας, παρακολούθηση της εκάστοτε διαδρομής, καθώς και παρακολούθηση της απόστασης που έχει διανυθεί, της επιτάχυνσης, της μέγιστης ταχύτητας, της γωνίας κλίσης και πολλών άλλων. Τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να συγκριθούν με δεδομένα άλλων αναβατών μοντέλων Yamaha Hyper Naked, σε ορισμένες από τις πολλές ομάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προ-καλωδίωση για εύκολη τοποθέτηση του quickshifter

Η ολοκληρωμένη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της Yamaha περιλαμβάνει πολυάριθμα προϊόντα που βελτιώνουν το στυλ, την άνεση και την απόδοση, τα οποία μπορεί να επιλέξει ο αναβάτης της MT-07, για να αναβαθμίσει τη μοτοσυκλέτα του και να την προσαρμόσει στις δικές του προτιμήσεις. Για να διευκολυνθεί η τοποθέτηση του συστήματος γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (quickshifter), η νέα MT-07 διαθέτει προ-καλωδίωση με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα, η οποία επιτρέπει εύκολη και γρήγορη εφαρμογή, καθώς και άμεση αξιοποίηση της εκπληκτικής επιτάχυνσης και της ταχύτατης αλλαγής σχέσεων που προσφέρει αυτό το νέο Γνήσιο Αξεσουάρ Yamaha.

Νέα χαρακτηριστικά

 • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών

 • Δυνατότητα επιλογής θεμάτων Street ή Touring στην οθόνη

 • Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide

 • Παρέχεται έτοιμη για την τοποθέτηση quickshifter

Χρώματα: Οι MT-07 και MT-07 35kW του 2023 θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες σε Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black.  

 

 

MT-07 Pure: Αυθεντική απόλαυση στην οδήγηση

Η νικηφόρα συνταγή που έχει κάνει τη μεσαίου κυβισμού Hyper Naked της Yamaha τόσο επιτυχημένη τα τελευταία 10 χρόνια, συνεχίζεται με τη μορφή της MT-07 Pure. Η Yamaha έχει δεσμευτεί στη δημιουργία μιας ευρύτατης σειράς μοντέλων MT, ώστε να έχει ο κάθε αναβάτης την ευκαιρία, να απολαμβάνει τη συναρπαστική εμπειρία Yamaha Hyper Naked, σε κάθε στάδιο της δίτροχης πορείας του.

Η MT-07 Pure διατίθεται σε έκδοση πλήρους ισχύος, αλλά και σε έκδοση με ισχύ 35kW. Διατηρεί τις προδιαγραφές του μοντέλου 2022 (με ανεστραμμένη οθόνη LCD) και προσφέρει στους πολλούς πελάτες και τις σχολές οδήγησης που εστιάζουν στη συνολική αξία σε σχέση με το κόστος, την ευκαιρία να απολαύσουν την αυθεντική οδηγική απόλαυση που αποτελεί βασικό στοιχείο σε αυτή τη θρυλική μοτοσυκλέτα. 

Χρώματα: Η MT-07 Pure θα είναι διαθέσιμη σε Yamaha Black.

 

MT-125 2023: Νέα, πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα

Με την δυναμική της εμφάνιση, την εξαιρετική αξία και το DNA της οικογένειας Yamaha Hyper Naked, η MT-125 είναι μια από τις μοτοσυκλέτες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία της. Η MT-125 είναι δημοφιλής σε μια μεγάλη γκάμα πελατών, από κατόχους διπλώματος κατηγορίας A1 έως και πιο έμπειρους αναβάτες που αναζητούν μια ελαφριά μοτοσυκλέτα με έντονη προσωπικότητα. Για το 2023, έχει δεχτεί σημαντικές αναβαθμίσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone.

Το σύστημα είναι ίδιο με αυτό που διαθέτει η MT-07, αλλά για τον τρόπο εμφάνισης των ενδείξεων, διαθέσιμο είναι μόνο το θέμα Street. Μετά τη λήψη της εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone και τη σύνδεση με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας της MT-125, οι αναβάτες μπορούν να βλέπουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στην έγχρωμη οθόνη.

Εάν ρυθμιστεί αναλόγως, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει τον αναβάτη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα που μπορεί να εντοπιστεί στην MT-125. Μπορεί επίσης, να στείλει μια ειδοποίηση μέσω email σε έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha ή σε οποιαδήποτε άλλη επαφή έχει καταχωρηθεί από τον αναβάτη.

Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone και προσθέτει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, μέσω της καταγραφής μιας σειράς δεδομένων για κάθε διαδρομή. Επιτρέπει στους αναβάτες, να ανατρέχουν σε προηγούμενες διαδρομές τους και να λαμβάνουν πληροφόρηση για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους και να θυμηθούν τις αγαπημένες τους διαδρομές και τα μέρη που έχουν επισκεφθεί. Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι αναβάτες μπορούν επίσης, να μοιράζονται τα δεδομένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τα συγκρίνουν με άλλους αναβάτες μοντέλων MT.

Νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Ο εξαιρετικός κινητήρας 125 κ.εκ. της MT-125 είναι εφοδιασμένος με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων που ενισχύει τη ροπή, καθώς και με συμπλέκτη ολίσθησης με υποβοήθηση, ανεστραμμένο πιρούνι και δισκόφρενα μεγάλης διαμέτρου. Για το 2023, ο εξοπλισμός της MT-125 αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, με το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που παρέχει στον αναβάτη, υψηλότερα επίπεδα σιγουριάς και ελέγχου.

 

MT-125 2023: Νέα χαρακτηριστικά

 • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών

 • Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide

 • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Χρώματα: MT-125 θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη σε Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black. 

Επόμενο άρθρο »

Ducati World Première 2023 Επεισόδιο 6: Dare to be Bold

« Προηγούμενο άρθρο

CV3 - Το πρώτο τρίτροχο Scooter της Kymco

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα