• Search
  • Search
  • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα R125 η ελαφριά Supersport της Yamaha
Τεστ-Μοντέλα 03/11/2022 - 18:51

Η Yamaha Europe παρουσίασε τη νέα μικρή Supersport R125 του 2023, με σημαντικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, με νέο προβολέα και φώτα θέσης LED, νέα πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με δύο διαφορετικούς τόπους απεικόνισης "Street" και "Track",  προγραμματιζόμενη λυχνία αλλαγής ταχυτήτων, συνδεσιμότητα με smartphone, νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, νέους διακόπτες, έτοιμη καλωδίωση για quickshifter, νέο αλουμινένιο ψαλίδι και νέας γενιάς χρώματα και γραφικά Σειράς R.


Νέα R125: Η υψηλων προδιαγραφών, ελαφριά Supersport της Yamaha - Ολοκληρωμένη σειρά Supersport από 125 κ.εκ. έως 1.000 κ.εκ.

Κι όμως έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από τότε που η Yamaha συγκλόνησε τον κόσμο της μοτοσυκλέτας,με την παρουσίαση της πρώτης R1 μπροστά σε ένα έκπληκτο δημοσιογραφικό κοινό, το οποίο με μεγάλη δυσκολία μπόρεσε να πιστέψει τι είχε δημιουργήσει η Yamaha. Με το εξαιρετικά χαμηλό βάρος, τις απίστευτα μικρές διαστάσεις και την κορυφαία ισχύ για την κατηγορία της, αυτή η εμβληματική μοτοσυκλέτα σηματοδοτεί την αρχή μιας πραγματικά εκπληκτικής νέας εποχής για τους αναβάτες supersport σε όλη την Ευρώπη.

Η άφιξη της πρώτης R1 ήταν μόνο η αρχή. Οι R1M, R6, R3, R125 και πιο πρόσφατα η R7, ακολούθησαν τη φιλοσοφία της. Κάθε μία από αυτές, δημιουργήθηκε στα πρότυπα της R1, του αδιαμφισβήτητου βασιλιά τηςκατηγορίας Supersport. Φέρνοντας στο δρόμο αυθεντική, αγωνιστική τεχνολογία και κορυφαίες επιδόσεις,τα μοντέλα Yamaha της σειράς R, εμπνέουν πολλές χιλιάδες αναβατών εδώ και 25 χρόνια.

Η σειρά R της Yamaha συνεχίζει να θέτει τα δεδομένα, με τα πλέον συναρπαστικά μοντέλα Supersport, από125 κ.εκ. έως 1000 κ.εκ. Με μια νικηφόρα πορεία στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, η σειρά R έχει καθιερωθεί ως η απόλυτη οικογένεια μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης. Για το 2023, η κυκλοφορία της R125 νέας γενιάς, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τη δέσμευση της Yamaha, να προσφέρει υψηλές επιδόσεις και την πλέον συναρπαστική εμπειρία οδήγησης σε κάθε αναβάτη.

4 ης Γενιάς R125: Σύνδεση R

Με την παρουσίαση της πρώτης R125 το 2008, η Yamaha έφερε την προηγμένη σχεδίαση και τεχνολογία Supersport, στην κατηγορία των 125 κ.εκ. που καλύπτεται από την άδεια οδήγησης A1. Θέτοντας νέα πρότυπα σε ότι αφορά τις συναρπαστικές επιδόσεις, την ευελιξία και το επιθετικό στυλ, αυτή η κορυφαία μοτοσυκλέτα για την κατηγορία της, γνώρισε άμεση επιτυχία και συνεχίζει να διατηρεί τη θέση της ως η καλύτερη, ελαφριά μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων, μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία 15 χρόνια, αυτή η εμβληματική μοτοσυκλέτα εξελίσσεται συνεχώς για να διατηρήσει τη θέση του σούπερ σταρ, στη συνείδηση των αναβατών που εστιάζουν στις επιδόσεις και αναζητούν την απόλυτη,αγωνιστικών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα. Η R125 έχει σχεδιαστεί για νεαρούς, ασυμβίβαστους αναβάτες Supersport που αναζητούν ένα μοντέλο εισόδου στη Σειρά R και συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις.

Κάθε Supersport της Yamaha διαθέτει το αυθεντικό DNA της σειράς R που έχει κάνει την ναυαρχίδα R1, νακυριαρχεί στο πρωτάθλημα World Superbike. Η αγωνιστική τεχνολογία είναι εμφανής σε ολόκληρη την R125 του 2023, από τη δυναμική, νέα εξωτερική σχεδίαση έως το πλαίσιο Deltabox και τις ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες του μπροστινού φρένου.

Με άμεσα αναγνωρίσιμη νέα μπροστινή όψη που αντλεί έμπνευση απευθείας από την R7, εξοπλισμένη με συνδεδεμένη οθόνη οργάνων TFT, καθώς και με μια σειρά βελτιώσεων στο πλαίσιο και με νέα ηλεκτρονικά συστήματα, η Yamaha R125 4ης γενιάς δίνει σε κάθε αναβάτη, μια πραγματική πρόγευση για το που μπορεί να τον οδηγήσει το R/World.

Η νεότερη σχεδίαση της Σειράς R

Η R125 έχει εντελώς νέα εμφάνιση που τονίζει τη θέση που κατέχει ως η απόλυτη ελαφριά Supersport της Yamaha. Παράλληλα, ενισχύει τους οικογενειακούς δεσμούς με τη σειρά R, που την κάνουν, μια τόσο ξεχωριστή μοτοσυκλέτα.

Ένας ισχυρός νέος, διπλής λειτουργίας προβολέας LED έχει τοποθετηθεί κεντρικά στο ρύγχος σχήματος "M" και με την πολύ φωτεινή μικρή και μεγάλη σκάλα του, προσφέρει εξαιρετική ορατότητα. Οι πολύ μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος του προβολέα επέτρεψαν την τοποθέτηση ενός εξαιρετικά αεροδυναμικού μπροστινού τμήματος του φέρινγκ, το οποίο ενσωματώνει φώτα θέσης που αντλούν έμπνευση από την R7 και προσφέρουν στην R125, μια ριζοσπαστική νέα εμφάνιση που παραπέμπει σε μεγάλη μοτοσυκλέτα.

Με πιο επιθετική όψη, αλλά και με αεροδυναμικό νέο φέρινγκ και ανασχεδιασμένα καλύμματα ρεζερβουάρπου μεταδίδουν την αίσθηση μιας ισχυρής οριζόντιας ροής, η νέα εξωτερική σχεδίαση αλλάζει ριζικά την εμφάνιση της πιο ελαφριάς Yamaha Supersport. Αυτή η ανανεωμένη σχεδίαση ενισχύει τον δυναμικόχαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και τονίζει τη θέση της, ως το κορυφαίο, υψηλών επιδόσεων μοντέλο 125κ.εκ.

Οθόνη TFT 5 ιντσών, εμπνευσμένη από την R1

Η νέα R125 του 2023 είναι εφοδιασμένη με τη νεότερη, πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, η οποία είναι εμπνευσμένη από την οθόνη της ναυαρχίδας R1. Περιλαμβάνονται δύο διαφορετικά γραφικά: Ο αναβάτηςμπορεί να επιλέξει μεταξύ των θεμάτων "Street" και "Track" για προσαρμογή σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Το θέμα "Street" περιλαμβάνει ένα ψηφιακό ταχύμετρο στο κέντρο και ένα στροφόμετρο τύπου μπάρας, καθώς και μια σειρά λυχνιών στη βάση, η οποία περιλαμβάνει προειδοποιήσεις για τα φλας, την κύρια δέσμη και τη θερμοκρασία. Το θέμα "Track" είναι μια πιο εστιασμένη διάταξη που περιλαμβάνει κεντρικό χρονόμετρο γύρων με μνήμη 25 γύρων και στροφόμετρο σε μορφή μπάρας στο πάνω μέρος του. Αυτό το θέμα παρέχει σημαντικές πληροφορίες στον αναβάτη, όταν οδηγεί στην πίστα.

Και τα δύο θέματα διαθέτουν μια προγραμματιζόμενη λυχνία αλλαγής ταχυτήτων στο επάνω μέρος της οθόνης. Το θέμα "Track" ενσωματώνει ένα προγραμματιζόμενο εύρος σ.α.λ., στο στροφόμετρο, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη, να προχωρά σε προσαρμογές που ταιριάζουν στο στυλ που οδηγεί και τιςπροσωπικές του προτιμήσεις.

Συνδεσιμότητα με smartphone

Η δυνατότητα επικοινωνίας γίνεται τώρα ακόμα ευκολότερη για τους αναβάτες της R125, καθώς το μοντέλο του 2023 είναι εφοδιασμένο με μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU), η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone. Για να ενεργοποιηθεί η συνδεσιμότητα, το smartphone του αναβάτη πρέπει πρώτα να συνδεθείμε τη μοτοσυκλέτα μέσω Bluetooth®, με τη χρήση της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha. Μόλις συνδέσει ο ιδιοκτήτης το smartphone του, μπορεί να βλέπει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις κα μηνύματα κειμένου στη νέα οθόνη TFT 5 ιντσών, καθώς και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας μέσω της εφαρμογής.

Οι αναβάτες μπορούν επίσης, να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες όπως είναι η κατάσταση της μπαταρίας του smartphone. Σε περίπτωση οποιουδήποτε τεχνικού θέματος στην R125, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει έναν Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha ή οποιαδήποτε άλλη επαφή που έχει προεπιλεγεί από τον ιδιοκτήτη.

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Για μέγιστο επίπεδο σιγουριάς και ελέγχου, η R125 είναι εξοπλισμένη με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης. Σε συνδυασμό με τον συμπλέκτη A&S και το προαιρετικό σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης επιτρέπει στον αναβάτη της R125, να απολαμβάνει υψηλά επίπεδα ελέγχου, ειδικά κατά την επιτάχυνση με τέρμα το γκάζι. Αυτό το σύστημα διαθέτει λειτουργία απενεργοποίησης και η κατάστασή του εμφανίζεται στη νέα οθόνη TFT 5 ιντσών. Η δυνατότητα απενεργοποίησης βοηθά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως είναι η οδήγηση σε πίστα.

Νέα τριπλή άνω τιμονόπλακα και διακόπτες τιμονιού πουαντλούν έμπνευση από την R1

Η συνολική αίσθηση και εμφάνιση του κόκπιτ της R125 έχει ανέβει σε εντελώς νέο επίπεδο, με τη νέα οθόνη TFT 5 ιντσών και τη νέα, υψηλής ποιότητας άνω τριπλή τιμονόπλακα που αντλεί έμπνευση από την R1, νατ ονίζουν το αυθεντικό DNA της Σειράς R.

Τα clip-ons είναι εξοπλισμένα με νέους εργονομικούς διακόπτες που αντλούν έμπνευση από την R1 και επιτρέπουν στον αναβάτη, να ελέγχει διάφορες λειτουργίες, όπως είναι τα νέα θέματα της οθόνης TFT.

Προ-καλωδίωση για το quickshifter

Κάθε μοτοσυκλέτα της σειράς R της Yamaha, είναι αγωνιστικού προσανατολισμού, αντλεί έμπνευση από το ασυμβίβαστο πνεύμα της κυρίαρχης, αγωνιστικής R1M και έχει κατασκευαστεί με τη χρήση της νεότερης αγωνιστικής τεχνολογίας. Το μοντέλο του 2023 διαθέτει προ-καλωδίωση για quick-shifter, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη της R125, να προσαρμόσει ένα Γνήσιο Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων της Yamaha, Τοquick-shifter επιτρέπει ανεβάσματα σχέσεων με το γκάζι στο τέρμα για πιο γρήγορη επιτάχυνση.

Ελαστικά Michelin Pilot Street

Το μοντέλο του 2023 είναι εξοπλισμένο με ελαστικά Michelin Pilot Street που αναπτύχθηκαν για να προσφέρουν σπορ κράτημα σε συνδυασμό με εξαιρετική απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα,ενώ η νεότερη σχεδίαση του πέλματος, εξασφαλίζει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ πρόσφυσης και φθοράς.Ο συνδυασμός μπροστινού ελαστικού 100/80-17 και πίσω ελαστικού 140/70-17 με μεγάλο φάρδος, προσφέρει στην R125 εξαιρετικό κράτημα και ευελιξία στις στροφές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της R125

 •       - Νέα δυναμική εξωτερική σχεδίαση Σειράς R
 •       - Μικρών διαστάσεων και διπλής λειτουργίας προβολέας LED
 •       - Νέα φώτα θέσης LED, εμπνευσμένα από την R7
 •       - Νέα δύο θεμάτων οθόνη TFT 5 ιντσών, εμπνευσμένη από την R1
 •       - Νέα προγραμματιζόμενη λυχνία αλλαγής ταχυτήτων και εύρους σ.α.λ.
 •       - Νέα συνδεσιμότητα smartphone με τη CCU, μέσω Bluetooth
 •       - Νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
 •       - Νέα άνω τιμονόπλακα και διακόπτες τιμονιού που αντλούν έμπνευση από την R1
 •       - Νέα προ-καλωδίωση για quickshifter
 •       - Σπορ, άνετη και δυναμική θέση οδήγησης
 •       - 4-χρονος κινητήρας 125 κ.εκ. με υψηλή ροπή και VVA (μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων). Καλύπτει τιςπροδιαγραφές EURO5
 •       - Συμπλέκτης A&S
 •       - Ανεστραμμένο πιρούνι KYB 41 χιλ.
 •       - Πλευστός μπροστινός δίσκος 292 χιλ. / πίσω δίσκος 220 χιλ.
 •       - Νέο ελαφρύ ψαλίδι από κράμα αλουμινίου
 •       - Ρεζερβουάρ καυσίμου 11 λίτρων
 •       - 2-κάναλο σύστημα ABS
 •       - Ακτινική δαγκάνα μπροστινού φρένου
 •       - Πλαίσιο Deltabox με βελτιστοποιημένη γεωμετρία
 •       - Σέλα 2 τμημάτων για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη, με το ύψος της σέλας του συνεπιβάτη να είναιστα 825 χιλ.
 •       - Ελαστικά Michelin Pilot Street: 100/80-17 εμπρός / 140/70-17 πίσω
 •       - Νέας γενιάς χρώματα και γραφικά Σειράς R

 

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η R125 του 2023 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το Φεβρουάριο του 2023. 

Χρώματα

R125 Icon Blue & Tech Black

Επόμενο άρθρο »

Παρουσίαση της νέας 2023 σειράς Triumph Street Triple 765

« Προηγούμενο άρθρο

Nέα Diavel V4 τεχνικά χαρακτηριστικά και νέες φωτογραφίες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα