• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marini: Πρέπει να γίνουμε η καλύτερη δορυφορική ομάδα
Να παλεύουμε για το βάθρο σε κάθε αγώνα
Νέα 14/11/2022 - 17:02

Μετά από 41 βαθμούς και την 19η θέση στην πρώτη του σεζόν στα MotoGP το 2021, ο Marini ανέβηκε στους 120 βαθμούς και στη 12η θέση συνολικά αυτή τη σεζόν.

Αλλά ενώ ο rookie ομόσταυλός του, Marco Bezzecchi, μπόρεσε να πανηγυρίσει ένα βάθρο, ο Marini έπρεπε να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση (δύο φορές).

Παρά την "υποβάθμιση" της μοτοσυκλέτας που θα έχει για το 2023, ο Marini θέτει υψηλούς προσωπικούς και ομαδικούς στόχους:

" Να παλεύουμε για το βάθρο σε κάθε αγώνα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε έναν αγώνα, επίσης να προσπαθήσουμε να είμαστε ψηλά κάθε φορά σε κάθε κατάσταση και ο στόχος ως ομάδα είναι να είμαστε η καλύτερη δορυφορική ομάδα".

"Πρέπει να παλέψουμε με την Pramac, θα είναι δύσκολο γιατί ο Jorge και ο Johann είναι πραγματικά δυνατοί, αλλά και εγώ και ο Marco είμαστε επίσης δυνατοί και θα είναι ένας πολύ καλός αγώνας μεταξύ μας".

Η Pramac ήταν η καλύτερη δορυφορική ομάδα, τερματίζοντας τέταρτη στο φετινό Πρωτάθλημα Ομάδων, με την VR46 να είναι όγδοη από τις δώδεκα ομάδες.

Ενώ το γεγονός ότι δεν θα έχουν τις Desmosedici του 2023 είναι ένα πλήγμα, ο Marini εμπνέεται από τα επιτεύγματα του Enea Bastianini σε μια περσινή μοτοσυκλέτα αυτή τη σεζόν.

Ενώ οι πέντε αναβάτες της GP22 προσπαθούσαν ακόμη να κατανοήσουν το νέο τους πακέτο, ο Bastianini σημείωσε τρεις νίκες στους πρώτους επτά γύρους.

Ακολούθησε μια τέταρτη νίκη συν δύο ακόμη βάθρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της σεζόν, καθώς ο Bastianini κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μια εργοστασιακή θέση για το 2023.

"Δεν έχω εργοστασιακή μοτοσυκλέτα για την επόμενη χρονιά, ίσως είναι θετικό από τη μία πλευρά γιατί στους πρώτους αγώνες θα είμαστε έτοιμοι γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά το πακέτο", είπε ο Marini, αλλά στοχεύει επίσης να εξασφαλίσει κάποιες αναβαθμίσεις. "Κατά τη διάρκεια της σεζόν ελπίζω να είμαι δυνατός και να έχω καλές επιδόσεις για να έχω κάποια νέα κομμάτια από την Ducati όπως έκαναν φέτος με τον Bastianini".


"Σίγουρα η Ducati θα φέρει πολλά νέα πράγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν και, αν πετύχεις καλά αποτελέσματα, ο Gigi μου έλεγε πάντα ότι είναι εκεί και θα μας προσφέρουν μεγάλη υποστήριξη".

Έχοντας μείνει στο πίσω άκρο της πρώτης ενδεκάδας που καλυπτόταν από μισό δευτερόλεπτο στις κατατακτήριες στη Valencia και χάνοντας κατά μέσο όρο 0,3 δευτερόλεπτα ανά γύρο σε σχέση με τον νικητή του αγώνα, Alex Rins, θα μπορούσε να είναι αρκετό το πακέτο της GP22;

"Δύσκολο να το πω τώρα. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε, απλώς ρυθμίζοντας το πακέτο μας, λίγο παραπάνω ρυθμό γιατί αν έκανα δύο δέκατα καλύτερο τον γύρο των κατατακτήριων μου, θα ξεκινούσα από τη δεύτερη σειρά και μετά είναι άλλου είδους αγώνας. Και αν είχα δύο-τρία δέκατα περισσότερα σε ρυθμό αγώνα, θα μπορούσα να κερδίσω τον αγώνα. Έτσι, το χάσμα μεταξύ ενός αναβάτη και του άλλου, και μιας μοτοσυκλέτας και μιας άλλης, είναι τόσο μικρό τώρα".

"Είμαι ικανοποιημένος με αυτό που έχω τώρα [GP22], αλλά πρέπει να πάρουμε πολύ καλά αποτελέσματα, μερικές φορές ακόμα καλύτερα από τους εργοστασιακούς αναβάτες, για να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί και να "πείσουμε" τη Ducati να μας φέρει κάτι νέο".

"Έτσι με ένα χειρότερο πακέτο πρέπει να τους νικήσεις [τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati], δεν είναι εύκολο! Αλλά όπως είδαμε φέτος, ο Enea μπόρεσε να το κάνει αυτό πολλές φορές και μετά η Ducati του έφερε νέα ανταλλακτικά από την εργοστασιακή ομάδα. Έτσι είναι δυνατόν".

Επόμενο άρθρο »

Tardozzi: Ο Martin θέλει να μας αποδείξει ότι κάναμε λάθος

« Προηγούμενο άρθρο

Alzamora: Ο Marquez θα κοιτάξει αλλού

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα