• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oliveira: Δεν μπορούσα να κάνω ότι ήθελα στην ΚΤΜ
Είχε έρθει η ώρα να αλλάξουμε πρότζεκτ
Νέα 17/11/2022 - 13:09

Ο Miguel Oliveira έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP με την Tech3 KTM το 2019, έχοντας τερματίσει δεύτερος στην Moto2 με την αυστριακή μάρκα την προηγούμενη χρονιά.

Ο Oliveira κέρδισε πέντε αγώνες στα χρόνια του στην KTM με την εργοστασιακή ομάδα και την Tech3 από το 2020 έως το 2022, φτάνοντας μέχρι την ένατη θέση στη βαθμολογία το 2020.

Έχοντας απομακρυνθεί από την εργοστασιακή ομάδα για να ανοίξει τον δρόμο για τον Jack Miller και επιλέγοντας ενάντια στην επιστροφή του στην Tech3, ο Oliveira βρήκε καταφύγιο στην RNF Racing για την επόμενη σεζόν καθώς ξεκινά τη σχέση του με την Aprilia.

Μιλώντας στη Valencia κατά τη διάρκεια του φινάλε της σεζόν του 2022, ο Oliveira θεωρεί επιτυχημένο τον χρόνο του με την KTM, αλλά νιώθει ότι φεύγει χωρίς να έχει πετύχει αυτό που ήθελε με την εταιρία.

"Νομίζω ότι ήταν τέσσερα επιτυχημένα χρόνια", είπε ο Oliveira. "Σίγουρα τα πράγματα δεν πήγαν τόσο ομαλά όσο θα ήθελα. Σίγουρα το 2019 και το 2020 με τη μισή σεζόν να έχουμε τραυματισμούς μας στοίχισε σίγουρα πολύ, κάποια καλά αποτελέσματα. Αλλά νομίζω ότι η εξέλιξη υπήρχε ήδη από τότε που ξεκίνησα το 2019 με την μοτοσυκλέτα διαφορετικών προδιαγραφών που οι μηχανικοί έφεραν σε καλό επίπεδο".

"Νομίζω ότι φεύγω με την αίσθηση ότι δεν έκανα αυτό που ήθελα από πλευράς αποτελεσμάτων. Πιθανώς περισσότερος χρόνος θα ήταν υπέροχος, αλλά τα πράγματα είναι έτσι και ελπίζουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο".

 

Επιλέγοντας μια καλύτερη στιγμή από την εποχή του στην KTM, ο Oliveira διάλεξε την παρθενική του νίκη στα MotoGP με την Tech3 στο Grand Prix της Στυρίας του 2020, όταν κέρδισε τους Pol Espargaro και Jack Miller με μια κίνηση στην τελευταία στροφή: "Η πρώτη νίκη σίγουρα. Η πρώτη νίκη ήταν υπέροχη. Αυτές οι δύο νίκες αυτή τη σεζόν [στο βρεγμένο στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη] ήταν υπέροχες. Αλλά η πρώτη νίκη είναι αυτή που σε επηρεάζει περισσότερο".

Ο Oliveira έκανε το ντεμπούτο του στην Aprilia την Τρίτη μετά το Grand Prix της Valencia στο πρώτο τεστ προετοιμασίας του 2023 και ήταν ο κορυφαίος αναβάτης που είχε αλλάξει κατασκευαστή στα φύλλα χρόνου στο τέλος της ημέρας, στην τέταρτη θέση.

Όταν ρωτήθηκε πριν από τη δοκιμή του εάν ένιωθε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει πέρα από την KTM, ο Oliveira πρόσθεσε: "Είναι η κατάλληλη στιγμή να αποδεχτείς μια άλλη πρόκληση. Αυτό νιώθω. Όπως είπα και στο παρελθόν, είμαι πολύ ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου έδωσε η KTM. Έτσι, η αίσθηση είναι ότι: ήρθε η ώρα να πάμε σε ένα άλλο πρότζεκτ".

Επόμενο άρθρο »

Ο Acosta θα οδηγήσει μοτοσυκλέτα MotoGP σε ιδιωτικό τεστ της ΚΤΜ

« Προηγούμενο άρθρο

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον Bagnaia και την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα