• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Acosta θα οδηγήσει μοτοσυκλέτα MotoGP σε ιδιωτικό τεστ της ΚΤΜ
Αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις να ανέβει στα MotoGP το 2023
Νέα 17/11/2022 - 17:28

Η πίστα της Jerez θα φιλοξενήσει μια ιδιωτική δοκιμή της KTM, στην οποία ο Pedro Acosta αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την RC16, μια επιβράβευση για το Πρωτάθλημα της Moto3 που πήρε το 2021 και για την απόδοσή του το 2022 στην Moto2.

Ο Acosta ήταν ο rookie της χρονιάς, ανέβηκε στο βάθρο πέντε φορές, τρεις από αυτές ως νικητής, και έκλεισε τη χρονιά με την πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για την KTM, αυτή είναι μια ευκαιρία να παρακινήσει τους νέους της αναβάτες να σκεφτούν να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία και να τους δείξουν λίγο τι τους περιμένει αν επιλέξουν, στο μέλλον, να στοιχηματίσουν στην KTM για αυτό το βήμα.

Η Diario de Jerez υποστηρίζει ότι ο Pedro Acosta θα είναι παρών σε μία από τις τρεις ημέρες των δοκιμών της KTM στην πίστα της Ανδαλουσίας και θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του μια KTM RC16 για μισή μέρα, κάτι σαν αυτό που έκανε η KTM με τον Miguel Oliveira το 2017 σε ένα ιδιωτικό τεστ στην Αραγονία, στο δεύτερο έτος του Πορτογάλου στο Moto2 και δύο χρόνια πριν προχωρήσει στα MotoGP. 

Σίγουρα, δεν υπάρχει αναβάτης που να φτάνει στις μικρές κατηγορίες χωρίς να ονειρεύεται την ημέρα που θα του δοθεί η ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Αλλά ο Pedro Acosta παραδέχτηκε ότι απέρριψε περισσότερες από μία προσφορές για να υπογράψει σε μια ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας.

Ο νεαρός, που έκλεισε τα 18 φέτος, ξεχώρισε όταν πέρυσι έλαμψε στην Moto3 και έγινε Παγκόσμιο Πρωταθλητής στη rookie χρονιά του. Εξασφάλισε την άφιξή του στην Moto2 το 2022, όπου ήταν για άλλη μια φορά ο καλύτερος rookie της σεζόν και δεν άργησε να κυκλοφορήσει η φήμη πώς πολλές ομάδες MotoGP τον προσέγγισαν με σκοπό να ανέβει μαζί τους στην κορυφαία κατηγορία.

"Υπήρχε η πιθανότητα να κάνω το άλμα στα MotoGP το 2023, αλλά δεν ένιωθα προετοιμασμένος. Δεν αξίζει να ανέβω απλά για να ανέβω και να χάσω έναν χρόνο από τη ζωή μου κάνοντάς το. Νομίζω ότι όλα έχουν την κατάλληλη στιγμή στη ζωή και στη δική μου περίπτωση δεν ήταν για την επόμενη χρονιά. Πρέπει να τα πάω καλά στην κατηγορία που ανήκω τώρα πριν νιώσω έτοιμος να κάνω το άλμα".

Ο Acosta εξήγησε αργότερα ότι είχε μια πρόταση να ανέβει στα MotoGP τον μήνα που έκλεισε τα 18: "Είχα μια πρόταση τον Μάιο από μια ομάδα MotoGP, αλλά δεν ένιωθα προετοιμασμένος. Ήμουν σε μια φάση όπου είχα κάνει τέσσερις σερί αγώνες χωρίς να πάρω βαθμούς, δεν είχα τερματίσει ακόμα στο βάθρο και εκτός από το Le Mans, δεν ήμουν πραγματικά ανταγωνιστικός. Από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα πήγαν καλύτερα με τη νίκη στο Mugello, την έκτη θέση στο Montmelo, τη δεύτερη θέση στη Γερμανία... εκτός από την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, τελείωσα όλους τους αγώνες στην πρώτη εξάδα, οπότε φτάνουμε στο επίπεδο που θέλαμε από την αρχή της σεζόν".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Πρέπει να δούμε τι πήγε στραβά στο δεύτερο μισό

« Προηγούμενο άρθρο

Oliveira: Δεν μπορούσα να κάνω ότι ήθελα στην ΚΤΜ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα