• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δοκιμή στη Jerez και αεροδυναμική σήραγγα για την Aprilia
Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 2023
Νέα 18/11/2022 - 11:47

Οι επίσημες δοκιμές MotoGP μπορεί να ολοκληρώθηκαν στη Valencia νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά η ομάδα δοκιμών της Aprilia επέστρεψε στην πίστα της Jerez, ενώ οι τέσσερις αναβάτες της για το 2023 κατευθύνονταν προς την αεροδυναμική σήραγγα.

Ο δοκιμαστής αναβάτης, Lorenzo Savadori, βρέθηκε δίπλα στον Michele Pirro της Ducati στην πίστα για δύο ημέρες ιδιωτικών δοκιμών στην Ισπανία, ολοκληρώνοντας 134 γύρους σε μικτές καιρικές συνθήκες, «εργαζόμενος ειδικά σε νέες διαμορφώσεις ηλεκτρονικών» για το 2023.

Εν τω μεταξύ, οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας, Aleix Espargaro και Maverick Vinales, πέταξαν στην Κολωνία για μια ημέρα δοκιμών σε αεροδυναμική σήραγγα, όπου μαζί τους βρέθηκαν επίσης οι νέοι αναβάτες της δορυφορικής ομάδας, RNF της Aprilia, Miguel Oliveira και Raul Fernandez.

Ο Espargaro, ο οποίος πήρε την πρώτη νίκη της Aprilia στην κορυφαία κατηγορία συν άλλα πέντε βάθρα, και ο Vinales, ο οποίος ανέβηκε άλλες τρεις φορές στο βάθρο, «εργάστηκαν στο πρώτο πρωτότυπο του 2023, τα χαρακτηριστικά του οποίου θα αναλυθούν και θα τελειοποιηθούν κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος».


Η αεροδυναμική είναι ένας τομέας όπου η Aprilia ήδη θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές στα MotoGP, με τους αντιπάλους της να αρχίζουν τώρα να πειραματίζονται με το μεγάλο μπροστινό φτερό.


Ενώ η RNF θα αγωνιστεί με μοτοσυκλέτες προδιαγραφών 2022 την επόμενη σεζόν, οι Espargaro και Vinales θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο πρωτότυπο της Aprilia για το 2023 κατά τη διάρκεια της επίσημης δοκιμής της Sepang τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο team manager της RNF, Wilco Zeelenberg, είπε ότι είναι πιθανό η δορυφορική ομάδα να λάβει κάποιες αναβαθμίσεις το 2023 κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν τα εξαρτήματα θα "κολλάνε" με τη μοτοσυκλέτα του 2022.

"Όλα εξαρτώνται από το πώς θα είναι η Aprilia του 2023", είπε ο Ολλανδός. "Έφτιαξαν μια φανταστική μοτοσυκλέτα αυτή τη σεζόν και αυτή είναι η μοτοσυκλέτα με την οποία θα ξεκινήσουμε. Αλλά δεν υπάρχουν όρια στην βελτίωση της μοτοσυκλέτας μας [κατά την επόμενη σεζόν]".

"Νομίζω ότι πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές, για να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι η αλλαγή από το 2022 στο 2023. Γιατί αν αλλάξουν εντελώς ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα - και δεν έχω αυτές τις πληροφορίες - τότε δεν θα είναι τόσο ρεαλιστική η σκέψη ότι θα πάρουμε τα νέα [εξαρτήματα] αμέσως".

"Αλλά αν είναι απλώς μικρές βελτιώσεις για καλύμματα ή πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε, τότε αυτό είναι φυσικά διαπραγματεύσιμο και θέλουν πραγματικά να αποδίδουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Phillip Island ΕΔ

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Πρέπει να δούμε τι πήγε στραβά στο δεύτερο μισό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα