• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Phillip Island ΕΔ
Ταχύτερος ο Jonathan Rea
Νέα 18/11/2022 - 16:55

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM επέστρεψε στην Αυστραλία. Το Grand Prix Circuit του Phillip Island κλείνει τη σεζόν καθώς ο Grand Ridge Brewery Australian Round επιστρέφει και κάτω από ηλιόλουστους ουρανούς, οι ΕΔ2 ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα. Στην κορυφή των φύλλων, ο Jonathan Rea απόλαυσε μια εμφατική πρώτη μέρα επιστροφής στο «δεύτερο εντός έδρας γύρο» του έτους, με ένα δέκατο του δευτερολέπτου πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ήταν μια δυνατή ημέρα έναρξης για τον Jonathan Rea, ο οποίος κατέκτησε την κορυφή των ΕΔ1 πριν σημειώσει σταθερό ρυθμό αγώνα το απόγευμα της Παρασκευής. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, επίσης έξι φορές νικητής σε αγώνες στο Phillip Island, έχει στόχο να προσπαθήσει να βάλει τέλος στην έλλειψη νικών των τελευταίων μηνών. Φτάνοτνας μέχρι τα τελευταία δύο λεπτά για να πιέσει για έναν κορυφαίο χρόνο, ο Rea τερμάτισε πρώτος στους γενικούς χρόνους, με ένα δέκατο του δευτερολέπτου διαφορά. Ο ομόσταυλός του, Alex Lowes, είχε επίσης καλό ρυθμό σε μια πίστα που κέρδισε το 2020, τερματίζοντας τέταρτος στις ΕΔ1 πριν βελτιώσει το χρόνο του στις ΕΔ2 για να τελειώσει τη μέρα στην τρίτη θέση. 

Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Alvaro Bautista, ξεκίνησε δυναμικά και είχε διαφορά μόλις 0,022 δευτερόλεπτα από τομ Rea στις ΕΔ1 παρά την πτώση του στη στροφή 4, εδραίωσε την 2η θέση στην απόγευμα. Ενώ ο Rea ήταν ταχύτερος από τον Bautista στους τρεις πρώτους τομείς του γύρου, η τελική ταχύτητα του Bautista στην ευθεία μπορούσε να του δώσει το πλεονέκτημα στο τέλος του γύρου, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό αφού ο Rea συνέταξε έναν τέλειο γύρο. Πραγματοποιώντας σταθερούς γρήγορους γύρους, ο Bautista ήταν άνετα μπροστά από τις άλλες Ducati, με τον Michael Ruben Rinaldi μόλις δέκατο και να έχει μια έξοδο στην τέταρτη στροφή. 

Δεν ήταν η πιο δυνατή ημέρα έναρξης για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Toprak Razgatlioglu, με τον Τούρκο αναβάτη να τερματίζει τέταρτος στους συνδυασμένους χρόνους και να μην καταφέρνει να βελτιώσει τον καλύτερο χρόνο του από τις ΕΔ1. Λίγο λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Rea, ο Razgatlioglu έκανε τους λιγότερους γύρους από οποιονδήποτε άλλον στην πρώτη δεκάδα και ήταν ο μόνος αναβάτης στην πίστα που δεν βελτίωσε τον χρόνο του από το πρωί. Ο ομόσταυλός του, Andrea Locatelli, ήταν ακριβώς πίσω του στην πέμπτη θέση.

Χωρίς αμφιβολία, η έκπληξη και η αποκάλυψη της ημέρας ήταν ο Ιάπωνας Tetsuta Nagashima, καθώς ολοκλήρωσε την πρώτη εξάδα σε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για την εργοστασιακή ομάδα της Honda. Ο Nagashima ήταν η κορυφαία Honda και στις δύο περιόδους δοκιμών την Παρασκευή, καθώς ο Xavi Vierge ολοκλήρωσε τη μέρα στην 14η θέση. Ο Nagashima αναπληρώνει τον τραυματία Iker Lecuona, ο οποίος είχε ένα σκληρό highside στην Ινδονησία. 

Οι δορυφορικοί αναβάτες είχαν ισχυρή παρουσία μέσα στην πρώτη δεκάδα, αλλά δεν ήταν οι συνήθεις ύποπτοι, καθώς ο Philipp Oettl ήρθε στο προσκήνιο στις ΕΔ2, βελτιώνοντας το χρόνο του κατά πάνω από έξι δέκατα του δευτερολέπτου σε σύγκριση με τις ΕΔ1 και πήρε την έβδομη θέση. Πίσω του ήταν ο Garrett Gerloff, με τον Αμερικανό να βρίσκεται στο τελευταίο του Σαββατοκύριακο με την ομάδα και τον κατασκευαστή πριν περάσει στην BMW. Ο #31 ήταν όγδοος στους συνδυασμένους χρόνους, 0,931 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rea στην κορυφή, αλλά με σχεδόν δύο δέκατα του δευτερολέπτου πλεονέκτημα έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του.

Αυτός ήταν ο Scott Redding, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της ΒMW. Η γερμανική εταιρία δυσκολεύτηκε την πρώτη μέρα, καθώς ο Redding ήταν η μοναδική της εκπροσώπηση στην πρώτη δεκάδα. Ο Michael van der Mark ήταν μόλις 12ος στο τέλος της ημέρας, ενώ ο Loris Baz μπόρεσε να φτάσει μέχρι την 16η θέση. Την τελευταία του Παρασκευή ως αναβάτης WorldSBK, ο Eugene Laverty κατέλαβε την 18η θέση στην πίστα στην οποία ήρθε η τελευταία του νίκη στην καριέρα του.

Επόμενο άρθρο »

Beirer: Το δυνατό σημείο της ΚΤΜ είναι ο Binder

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμή στη Jerez και αεροδυναμική σήραγγα για την Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα