• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Phillip Island Πρώτος Αγώνας
Νίκη του Rea σε flag to flag αγώνα
Νέα 19/11/2022 - 10:16

Ο Jonathan Rea πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Phillip Island, αφού ήταν ένας από τους πρώτους κορυφαίους αναβάτες που μπήκαν στα pits καθώς οι συνθήκες βελτιώθηκαν στην πίστα και περάσαμε από το βρεγμένο στο στεγνό σε έναν αγώνα flag to flag. Η νίκη του Rea ήταν η πρώτη του από το Estoril τον Mάιο.

Ο Rea ήταν ένας από τους πρώτους κορυφαίους αναβάτες που μπήκαν στα pits όταν άλλαξε από βρόχινα σε σλικ ελαστικά στον 10ο γύρο, μαζί με τον Toprak Razgatlioglua, και βγήκε στην τέταρτη θέση, αλλά μπροστά του είχε αναβάτες που δεν είχαν κάνει την αλλαγή. Το νικητήριο προσπέρασμα του αγώνα ήρθε στον 15ο γύρο όταν ο Rea πέρασε τον Kyle Smith από την εξωτερική της τέταρτης στροφής. Ο Smith επέλεξε να μην μπει στα pits κατά τη διάρκεια του αγώνα και να ποντάρει σε μια καλή θέση τερματισμού με τα βρόχινα.

Στο βρεγμένο προηγούταν μια ομάδα τεσσάρων αναβατών, αποτελούμενη από τους Rea, Razgatlioglu, τον κάτοχο της pole position, Alvaro Bautista, και τον Alex Lowes. Ο Lowes ήταν στην πρώτη θέση όταν ξεκίνησαν να μπαίνουν στα pits, αλλά ο ίδιος ήταν ο τελευταίος σε αυτό το γκρουπ που έκανε την αλλαγή, με αποτέλεσμα να πέσει στην τέταρτη θέση προτού περάσει τον Bautista στα τελευταία στάδια για να πάρει την τρίτη θέση, πίσω από τον Razgatlioglu. του οποίου το pit stop στον ίδιο γύρο με τον Rea τον έφερε στη δεύτερη θέση. Ο Bautista έκανε την αλλαγή στον 11ο γύρο, μόλις έναν γύρο μετά τους Rea και Razgatlioglu, ενώ ο Lowes μπήκε στα pits στον 12ο γύρο.

Η νίκη του Rea ήταν η πρώτη του σε 181 ημέρες και 24 αγώνες. Έγινε επίσης ο πρώτος αναβάτης που είχε μια νικηφόρα καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερα από 13 χρόνια. Ο Razgatlioglu κατέκτησε το 81ο βάθρο του και το 28ο της σεζόν του 2022, ενώ ο Lowes ανέβηκε στο 32ο βάθρο του με την τρίτη θέση.


Η τέταρτη θέση πήγε στον Andrea Locatelli, με τον Ιταλό να περνάει τον Bautista στα τελευταία στάδια λίγο μετά τον Lowes. Η κίνηση του Lowes στον Bautista ήρθε στον 17ο Γύρο όταν πέρασε από την εξωτερική της 9ης στροφής για να ανέβει στις θέσεις του βάθρου. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ducati εξασφάλισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του 2022, 18η φορά που το καταφέρνει στα WorldSBK. Ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης του πρώτου αγώνα ήταν ο Garrett Gerloff, που τερμάτισε στην έκτη θέση μπαίνοντας στα pits στον ίδιο γύρο με τον Bautista.


Ο Axel Bassani ηταν 1.406 δευτερόλεπτα πίσω από τον Gerloff καθώς κατέλαβε την έβδομη θέση, μπροστά από τον Xavi Vierge στην όγδοη θέση που ήταν 5,5 δευτερόλεπτα πίσω του. Η έβδομη θέση του Bassani έφερε στην Motocorsa Racing τον τίτλο της κορυφαίας δορυφορικής ομάδας για το 2022. Ο Loris Baz ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της BMW στην ένατη θέση και εξασφάλισε ότι και οι πέντε κατασκευαστές βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα, ενώ ο αντικαταστάτης του τραυματία Lecuona, Tetsuta Nagashima, ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα στον πρώτο του αγώνα WorldSBK.

Επόμενο άρθρο »

O Bagnaia έχει πολλούς λόγους να χαμολεγάει

« Προηγούμενο άρθρο

Beirer: Το δυνατό σημείο της ΚΤΜ είναι ο Binder

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα