• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Darryn Binder ανυπομονεί για την μετάβαση στην Moto2
"Τα λιγότερα ηλεκτρονικά σου επιτρέπουν να επικεντρωθείς στην οδήγηση"
Νέα 27/11/2022 - 12:14

Τα τελευταία 2 χρόνια είναι γεμάτα αλλαγές για τον Darryn Binder. Από την Petronas στην Moto3, ο Νοτιοαφρικανός βρέθηκε ξαφνικά στα MotoGP, στην ομάδα της RNF Yamaha, δίπλα στον πολύ έμπειρο Andrea Dovizioso, ενώ ήταν ο πρώτος αναβάτης, μετά τον Jack Miller που έκανε το άλμα και βρέθηκε από την μικρή κατευθείαν στην μεγάλη κατηγορία. 


Όμως η σεζόν δεν κύλησε ακριβώς όπως θα ήθελε ο Binder, δεδομένης όμως της έλλειψης εμπειρίας του και του βαθμού ανταγωνιστικότητας της μεγάλης κατηγορίας, πρέπει σίγορα να είμαστε επιεικείς στην κρίση μας. Ο Binder συγκέντρωσε 12 βαθμούς συνολικά, με καλύτερο αποτέλεσμα την 10η θέση στην Ινδονησία. Και μπορεί αυτά τα τα αποτελέσματα να μην είναι καθόλου εντυπωσιακά, αξίζει όμως να θυμηθούμε ότι ο Andrea Dovizioso συγκέντρωσε μόλις 24 βαθμούς (με 6 αγώνες λιγότερους βέβαια). 


Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρχε θέση για τον Binder στην σχάρα εκκίνησης του 2023, κάτι που τον έφερε τελικά στην Moto2 και στην ομάδα της Husqvarna Intact GP. Δίπλα του θα έχει τον Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή Moto2, Luka Tulovic. 


Σε επίσημη δήλωση, ο Binder τόνισε τη θετική πλευρά της πρώτης επαφής που είχε με την Kalex μοτοσυκλέτα του και επαίνεσε το γεγονός ότι στην Moto2 δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο ηλεκτρονικών σε σύγκριση με τα MotoGP.

"Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα Moto2, ένιωσα πολύ καλά παρόλο που ήταν πιο αργή από μια μοτοσυκλέτα GP, προφανώς. Ένιωσα άνετα πολύ γρήγορα και μετά από τρεις μέρες άρχισα ήδη να δημιουργώ ένα καλό συναίσθημα. Βήμα-βήμα καταλάβαινα τι χρειάζονται οι μοτοσυκλέτες Moto2 και είναι ωραίο να μην ανησυχείς για πολλά ηλεκτρονικά, γιατί μπορείς απλά να βγεις στην πίστα, να οδηγήσεις και να εργαστείς για τις ρυθμίσεις. Εστιάζεις στην οδήγηση και βελτιώνεσαι με κάθε έξοδο", δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός. 

Κατέληξε σε μια θετική σημείωση: "Το τεστ ήταν πραγματικά θετικό, γι' αυτό ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν".

Επόμενο άρθρο »

Antonio Lima (SBK): Με καλή θέληση μπορούμε να ξαναφέρουμε τα MotoGP στο Estoril

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pit Beirer εξηγεί την επιδείνωση των σχέσεων ΚΤΜ - Gardner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα