• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Τα αρνητικά σχόλια πονάνε
Ακόμα και αν ισχύουν
Νέα 02/12/2022 - 11:00

Τερματίζοντας δεύτερος στα MotoGP το 2020, ο Franco Morbidelli βρέθηκε οριακά στο αντίθετο άκρο το 2022 καθώς τερμάτισε 19ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Έχοντας καλύτερες επιδόσεις από τον ομόσταυλό, του Fabio Quartararo, σε κάθε αγώνα που τερμάτισαν και οι δυό τους εκτός από την Buriram, ο Morbidelli σημείωσε μόλις δύο τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα που είναι η χειρότερη απόδοσή του από τότε που ήρθε στα MotoGP το 2018.

Δεδομένων των αποτελεσμάτων του, ο Morbidelli πιθανότατα θα κινδύνευε να χάσει τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, αν δεν είχε ήδη κλείσει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν.

 

Τούτου λεχθέντος, θα χρειαστούν δραστικές βελτιώσεις το 2023 εάν ο Ιταλός θέλει να αποφύγει αυτό το σενάριο, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, αφού ισχυρίστηκε ότι έχει προσαρμόσει τον τρόπο οδήγησής του, ώστε να ταιριάζει στο τρέχον πακέτο της Yamaha.

"Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν, αλλά η ομάδα και η Yamaha ήταν πάντα δίπλα μου", είπε ο Morbidelli. "Η σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά θα έλεγα ότι τελείωσε καλά. Επειδή καταφέραμε να αλλάξουμε την προσέγγισή μου στην οδήγηση τόσο πολύ στο τελευταίο μέρος της σεζόν και ειδικά στους δύο τελευταίους αγώνες που μπόρεσα να χειριστώ αυτή τη μοτοσυκλέτα πολύ καλύτερα".

"Είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Για να βγάλεις τις δυνατότητες από αυτή τη μοτοσυκλέτα, έπρεπε να είσαι αναβάτης με εντελώς διαφορετικό DNA από το δικό μου. Καταφέραμε σιγά σιγά να αλλάξουμε το DNA μου φέτος – χάρη στην ομάδα και τη Yamaha".

Ο Morbidelli δέχτηκε έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είτε από πρώην αναβάτες είτε από οπαδούς, και παρόλο που ο 27χρονος μπορεί να κοιτάξει πέρα ​​από αυτό τώρα, εκείνη τη στιγμή ήταν δύσκολο να το αντιμετωπίσει, παρόλο που το επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2017 έκανε αρκετά πολλά λάθη, όπως το μπλοκάρισμα άλλων αναβατών, που οδήγησε σε αρκετές ποινές μεγάλου γύρου, και αυτό ήταν ένας λόγος για την αρνητικότητα που περιβάλλει την οδήγησή του.

Μιλώντας για τα σχόλια των οπαδών και τον αντίκτυπο που δημιούργησαν, θετικά ή αρνητικά, ο Morbidelli είπε: "Τα σχόλια από τους οπαδούς είναι πολύ πιο ωραία και σε κάνουν να νιώθεις πολύ καλύτερα όταν είναι θετικά. Όταν είναι αρνητικά, απλώς πονάνε. Ένας πόνος που πρέπει να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό. Τέτοια σχόλια δεν είναι σημαντικά, αν και μπορεί να ισχύουν".

"Μόνο τα θετικά σχόλια είναι σημαντικά. Γιατί τα θετικά σχόλια εισχωρούν στην καρδιά σου. Τα αρνητικά σχόλια επίσης, αλλά απλά πρέπει να τα συντρίψεις πολύ γρήγορα".

Επόμενο άρθρο »

Honda Racing Thanks Day

« Προηγούμενο άρθρο

Αρχιμηχανικοί και αναβάτες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα