• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: 18 Grand Prix είναι αρκετά
Παραπάνω είναι πιεστικά για όλους, όχι μόνο για τους αναβάτες
Νέα 09/12/2022 - 20:34

Έχοντας ενταχθεί και πάλι στους αγώνες στο τέλος της χρονιάς, για έναν εξαντλητικό συνδυασμό έξι Grand Prix και ιδιωτικών δοκιμών, ο Cal Crutchlow νιώθει ανακουφισμένος που δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο ημερολόγιο MotoGP της επόμενης χρονιάς.

Όχι μόνο το πρόγραμμα των MotoGP θα αυξηθεί σε 21 γύρους την επόμενη σεζόν, αλλά η προσθήκη των Σαββατιανών αγώνων Sprint μισής απόστασης θα σημαίνει συνολικά 42 αγώνες.

"Δεν μπορώ να φανταστώ τους 21 αγώνες που θα κάνουν τον επόμενο χρόνο γιατί είναι δύσκολο", είπε ο Crutchlow. "Πάντα πιστεύω ότι οι αναβάτες έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση, ειλικρινά μιλώντας. Έτσι, για όλους τους άλλους, θα είναι ας πούμε πολύ μεγάλος χρόνος - ειδικά με τους αγώνες Sprint".


Ο Crutchlow είπε με το χαρακτηριστικό, λεπτά ειρωνικό του στυλ: "Δεν είναι πολύ έξυπνοι, οι αναβάτες, έτσι δεν είναι; Υπογράφουν ανά σεζόν, αλλά τώρα έχουν διπλάσιο αριθμό αγώνων, καθώς και μερικούς ακόμη [γύρους]!".

"Πάντα υπέγραφα ανά αγώνα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Λειτουργεί όμως και με τον άλλο τρόπο, αν ακύρωναν έναν αγώνα, θα έχανα κάποια χρήματα! Αλλά σοβαρά, θα είναι δύσκολο την επόμενη χρονιά, όπως είπα, και όχι μόνο για τους αναβάτες".

Ενώ ο Crutchlow πιστεύει ότι η πίεση στα μέλη των paddock «είναι παράγοντας προς εξέταση» κατά την κατασκευή του ημερολογίου, η ουσία είναι, «αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό, θα υπάρχει πάντα κάποιος άλλος που θα αναλάβει τη δουλειά του».

"Δεν δυσκολεύονται να βρουν ανθρώπους που θέλουν να γίνουν μηχανικοί, σεφ ή άτομα που δουλεύουν στο hospitality unit. Ξέρουν πάντα ότι μπορούν να πάρουν κάποιον άλλο αν κάποιος δεν θέλει να κάνει τη δουλειά".


"Ακόμα και οι αναβάτες, αν δεν θέλoυν να κάνουν τη δουλειά, θα πάρουν άλλον. Αν θα είναι καλός, δεν ξέρω, αλλά...".

"Πιστεύω προσωπικά ότι 21 Grand Prix είναι πάρα πολλά, και αν μιλήσεις με τους αναβάτες, θα έλεγα ότι αυτοί που έχουν οικογένεια, πιστεύουν ότι είναι δύσκολο. Αλλά για αυτούς που είναι νέοι, χωρίς κοπέλα, είναι μια διαφορετική κατάσταση. Προσωπικά, νομίζω ότι 18 Grand Prix είναι αρκετά. Αλλά δεν είμαι ο τύπος που γράφει τους κανόνες και λέει πού πηγαίνουν ή πού όχι".

"Όπως είπα, πάντα θα υπάρχει κάποιος να αντικαταστήσει το άλλο άτομο. Αν έλεγαν ότι ήταν 30 Grand Prix του χρόνου, θα έρχονταν άνθρωποι για να κάνουν 30 Grand Prix. Από την άλλη πλευρά, όλοι λένε, "Η Formula 1 έχει περισσότερους αγώνες". Αλλά έχουν δύο ομάδες [προσωπικού]. Υπάρχει μια σε έναν αγώνα και για τον επόμενο αγώνα υπάρχει μια άλλη ομάδα που έχει ήδη δημιουργήσει το γκαράζ".

Με 24 εκκινήσεις στην πρώτη σειρά κατά τη διάρκεια της δικής του καριέρας στα MotoGP, ο Cruthclow κάποτε θα απολάμβανε την ένταση ενός σύντομου αγώνα Sprint. Αλλά όχι πια.

"Πριν από έξι χρόνια, ναι, όχι τώρα!" είπε ο 37χρονος. "Είμαι σαν ένα καλό κρασί τώρα, γίνομαι πιο γρήγορος καθώς ο αγώνας προχωρά. Παλιά μπορούσα να κάνω πολύ γρήγορους γύρους, αλλά τώρα δεν μπορώ. Δεν είμαι σαν τα παιδιά! Στον έναν γύρο, είναι υπέροχοι. Αν χρειαστεί να επιστρέψω την επόμενη χρονιά και να κάνω έναν αγώνα σπριντ, θα το καταφέρω γιατί θα είναι σαν τις κατατακτήριες".

"Στις κατατακτήριες τώρα, θα κάνεις 6 γρήγορους γύρους, 7-8 αν μετράτε τους γύρους εξόδου και τους γύρους όπου μερικές φορές πιέζεις επίσης. Στη Sepang αυτό θα ήταν σχεδόν μισή απόσταση αγώνα [η ίδια διάρκεια με τον αγώνα Sprint]".

Επόμενο άρθρο »

10 από τις καλύτερες φωτογραφίες της σεζόν του 2022

« Προηγούμενο άρθρο

Ezpeleta: Ξεκίνησαν οι επίσημες συζητήσεις για Ελληνικό MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα