• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Οι άνθρωποι δεν νοιάζονται όταν έχεις δυσκολίες
Είναι φυσιολογικό, δεν θυμώνω
Νέα 10/12/2022 - 18:47

Ο Franco Morbidelli πέρασε δύο δύσκολα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία αφού τερμάτισε δεύτερος στην βαθμολογία το 2020, έχοντας κερδίσει 3 αγώνες.

Ο Ιταλός τραυματίστηκε στο γόνατο το πρώτο εξάμηνο του 2021, έχοντας ήδη δυσκολευτεί με την Yamaha του 2019 στην Petronas SRT, πριν μετακομίσει στη μέση της σεζόν στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και το 2022 δεν κατάφερε να έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε.

Ο Morbidelli πήρε 42 βαθμούς σε όλη τη σεζόν του 2022 με καλύτερο τερματισμό στην έβδομη θέση καθώς δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στη Yamaha προδιαγραφών του 2022, αν και ένιωσε ότι έκανε μια σημαντική ανακάλυψη στους τελευταίους αγώνες μεταβάλλοντας το στυλ οδήγησης του από πιο ομαλό σε μια πιο επιθετική προσέγγιση. 

Η προσαρμογή του Morbidelli επιβραδύνθηκε από τον τραυματισμό του στο γόνατο, καθώς και την αλλαγή στην ομάδα και το τεράστιο βήμα του από την μοτοσυκλέτα του 2019 σε αυτή του 2021 και κατόπιν του 2022, αλλά αυτά είναι γεγονότα που οι επικριτές απλά δεν προσέχουν.

"Αισθάνομαι καλύτερος αναβάτης", είπε στη Valencia τον περασμένο μήνα όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει πώς οδηγεί τώρα σε σχέση με όταν ήταν δεύτερος το 2020. "Νιώθω ότι οι δυσκολίες σε κάνουν πιο δυνατό και νιώθω ότι άλλαξα πολλά, πολλά πράγματα όταν άλλαξα μοτοσυκλέτα".

"Άλλαξα μηχανικούς, άλλαξα σύνδεσμο (στο γόνατο), άλλαξα μοτοσυκλέτα και άλλαξα ομάδα. Έτσι, πολλές, πολλές αλλαγές που επιβράδυναν τη διαδικασία. Είναι φυσιολογικό [οι άνθρωποι να μην εκτιμούν αυτές τις μάχες και τις αλλαγές]. Δε με νοιάζει".

"Οι άνθρωποι δεν θα νοιάζονται για σένα, όπως εσύ νοιάζεσαι για σένα, ή όπως οι στενοί σου άνθρωποι νοιάζονται για σένα. Οι άνθρωποι απλώς βλέπουν τι συμβαίνει, στην πίστα. Λοιπόν, πραγματικά δεν με θυμώνει, είναι φυσιολογικό, έτσι πάει".

Ο Morbidelli ευχαρίστησε την ομάδα του στη Yamaha που «του στάθηκαν» στα προβλήματά του, προσθέτοντας: "Όταν έφτασα και κατάλαβα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να αντλήσω δυνατότητες από τη μοτοσυκλέτα μου στάθηκαν, έμεναν κοντά μου και πάντα με στήριζαν, πάντα πίστευαν σε μένα και πάντα πίστευα σε αυτούς".

"Δουλεύουν και συνέχισαν να εργάζονται για να βελτιώσουν τα ελαττώματα που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει η μοτοσυκλέτα. Είμαστε σε αυτό μαζί και είμαι χαρούμενος που μπορώ τώρα να αντλήσω ταχύτητα από τη μοτοσυκλέτα και που μπόρεσα να αλλάξω εντελώς το στυλ μου, μεταβαίνοντας από ομαλός αναβάτης σε πολύ επιθετικός αναβάτης. Λοιπόν, είμαι χαρούμενος για τις αλλαγές που μπόρεσα να κάνω. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά με αίσιο τέλος θα έλεγα".

Επόμενο άρθρο »

Ciabbati: Αποδείξαμε ότι οι φήμες για εντολές ήταν μαλ***ες

« Προηγούμενο άρθρο

10 από τις καλύτερες φωτογραφίες της σεζόν του 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα