• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi στην Ducati;
Ο Vale θα καθορίζει το ντόμινο των εξελίξεων
Νέα 13/05/2010 - 17:59

 

Απόψεις του Δημήτρη Διατσίδη

 

Γράψαμε στο τεύχος του MOTOGP WORLD που κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου 2009: «Ο Rossi είναι πιο έμπειρος και έχει αυτό το κάτι παραπάνω από όλους, στις μάχες ένας – προς ένα. Αυτό είναι που τον κάνει τον πιο δημοφιλή οδηγό της ιστορίας και μαζί η εκτός πίστας συμπεριφορά του, τον κάνει το πιο συζητημένο πρόσωπο του paddock. Μάλιστα τη στιγμή που όλοι άρχισαν να μιλάνε για την ταχύτητα του Lorenzo, κατάφερε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας και πάλι πάνω του, με τις μάλλον έντεχνες διαρροές στον τύπο των συζητήσεών του με την Marlboro και κατ’ επέκταση με την Ducati, για την πιθανολογούμενη μεταγραφή του το 2011. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντος, ο Rossi πράγματι έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με την Marlboro, έχει ήδη τη θετική αποδοχή - κυρίως από τους Ιταλούς - της ιδέας της μετακίνησής του στην «κόκκινη» ομάδα της Ducati και αυτό το σενάριο βολεύει όλους τους εμπλεκόμενους. Η Fiat βέβαια θα τον ακολουθήσει, σε έναν καθαρά ιταλικό συνδυασμό, οδηγού/μοτοσυκλέτας/χορηγού. Ακόμη και η Shell, που μάλλον το 2010 θα είναι μόνο τεχνικός συνεργάτης της Ducati και δεν θα έχει τα σήματά της πάνω στις μοτοσυκλέτες της ομάδας, από τώρα σκέφτεται να επιστρέψει ως χορηγός το 2011, με στόχο να έχει τον Valentino ως σύμβολο της εταιρίας και ανεξάρτητα δικό της συνεργάτη – «πρεσβευτή», όπως δηλαδή κάνει τώρα με τον Schumacher στην Formula 1! Αναμφισβήτητα λοιπόν και το 2010, το πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει μέσα και κυρίως έξω από τις πίστες θα είναι και πάλι ο Rossi, από την απόφαση του οποίου θα εξαρτηθούν τα πάντα για τις συνθέσεις των υπόλοιπων ομάδων για την επόμενη χρονιά. Και εδώ δεν μπορούμε παρά να μεταφέρουμε τα λόγια του κ. Katoh, υπευθύνου επικοινωνίας του HRC: «Τελικά δίνουμε τόσα πολλά χρήματα για έρευνα και εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, που μας δίνει μόνο 1-2 δέκατα πλεονέκτημα, ενώ με αρκετά λιγότερα θα παίρναμε έναν οδηγό που θα μας έδινε μισό δευτερόλεπτο»! Είναι σίγουρο ότι εκεί στο μεγάλο «Η», το μετάνιωσαν που άφησαν τον Rossi να φύγει. Είναι σίγουρο και σε ανύποπτο χρόνο το είπε και ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Shuhei Nakamoto, ότι το HRC θα ήθελε πίσω στις τάξεις του τον Valentino!»

 

Αυτά γράψαμε τότε και τώρα όλοι έχουν αρχίσει να ασχολούνται με το που θα υπογράψει ο Stoner, o Lorenzo, o Pedrosa. Τότε λοιπόν είχαμε πει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι: Rossi – Ducati, Stoner – Honda, Lorenzo – Yamaha, Pedrosa – Honda.

Βέβαια ο Stoner τώρα προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις και να ακούγεται ότι η Honda τον θέλει, ανεξάρτητα από το αν ο Rossi απαιτήσει να μην είναι ο Αυστραλός στην Ιταλική εταιρία, ένας ακόμη ομόσταυλος – αντίπαλος, κάτι που αντιμετωπίζει έντονα από πέρυσι στην Yamaha.

Έτσι προχωρώντας ακόμη περισσότερο τις προβλέψεις μας, θεωρούμε ότι η πιθανότερη σύνθεση των ομάδων για το 2011 θα είναι η εξής:

1. Ducati: Rossi – Hayden

2. Yamaha: Lorenzo – Spies

3. Honda: Stoner - Pedrosa

Επόμενο άρθρο »

Στις Σέρρες στις 15 & 16 ο 2ος Αγώνας του ΠΠΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Furusawa θέλει τον Rossi στην Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα