• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Livio Suppo: Είναι δύσκολο να καταλάβουμε
Τι συνέβη στην Honda πέρυσι
Νέα 01/02/2023 - 19:57

Η Honda περνά μια δύσκολη στιγμή και προσπαθεί να αντιδράσει: η τελευταία κίνηση ήταν να προσλάβει τον Ken Kawauchi, έναν από τους μηχανικούς πίσω από τις πρόσφατες επιτυχίες της Suzuki. Ο Ιάπωνας γίγαντας υποφέρει και ο Livio Suppo, που έχει κερδίσει τόσα πολλά με το λογότυπο HRC στα ρούχα του, είναι ο πρώτος που εκπλήσσεται.

"Όλοι οι αναβάτες πιστεύουν ότι η Honda δεν είναι τόσο καλή, αλλά πριν από ένα χρόνο, στις δοκιμές προετοιμασίας και στον πρώτο αγώνα στο Qatar, όλα τα άρθρα έγραφαν ότι η Honda επέστρεψε, αλλά τι έγινε μετά;", ξεκίνησε ο Suppo. "Πώς περνάει μια μοτοσυκλέτα από το να τερματίζει στο βάθρο στο Qatar στο να παλεύει να βρεθεί μέσα στις 10 κορυφαίες στη μέση της σεζόν; Είναι πολύ περίεργο. Ειλικρινά, είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε τι συνέβη πέρυσι".

Η κατάσταση βεβαίως μπορεί να αντιστραφεί. Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό. 

"Είναι δύσκολο να πούμε, βραχυπρόθεσμα θα είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς ξεκινά η σεζόν. Nομίζω ότι αν βελτιωθούν άμεσα τα αποτελέσματα, τότε η ατμόσφαιρα και το κίνητρο των αναβατών θα αυξηθούν και όλα θα είναι πιο εύκολα. Διαφορετικά, αν τα πράγματα είναι πολύπλοκα στην αρχή, δεν λέω ότι όλα θα γίνουν ακατόρθωτα αλλά σίγουρα πολύ πιο δύσκολα".

Ο Livio μίλησε επίσης για τη συμβολή που θα μπορούσε να προσφέρει ο Kawauchi στην Honda.

"Ο Ken ήταν ο τεχνικός διευθυντής της Suzuki, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι τεχνικοί της ομάδας έπρεπε να του στέλνουν τις αναφορές τους και ο Ken είναι πολύ καλός στο να συλλέγει πληροφορίες και να τις μεταφέρει πίσω στο εργοστάσιο. Eιδικά για τους Ιάπωνες κατασκευαστές, δεν είναι εύκολο να λάβουν πληροφορίες από την πίστα στο εργοστάσιο και αντίστροφα και είναι σημαντικό να έχουν το ίδιο όραμα. Δεν νομίζω ότι ο ρόλος του Ken θα είναι να φτιάξει μια νέα μοτοσυκλέτα, αλλά θα έχει τον ίδιο ρόλο που είχε στη Suzuki και θα τους βοηθήσει όλους στο HRC. Έχει δύο μεγάλα συν: έχει αποδειχθεί πολύ καλός στη δουλειά του και έχει πολύ καλό χαρακτήρα".

Επόμενο άρθρο »

Το νέο κράνος του Enea Bastianini

« Προηγούμενο άρθρο

Πώς θα είναι η δομή ενός Grand Prix το 2023;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα