• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oliveira: Πρέπει να ξεκινήσουμε με τα πόδια μας στο έδαφος
Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε
Νέα 03/02/2023 - 18:15

Ο Aleix Espargaro και ο ομόσταυλός του, Maverick Vinales, έχουν συμβόλαια που διαρκούν για τις επόμενες δύο σεζόν, αλλά ο Espargaro, στα 33 του, είναι ο γηραιότερος αναβάτης στο grid αυτή τη στιγμή και έχει ήδη υπαινιχθή ότι δεν θα αγωνιστεί μετά το πέρας του τρέχοντος συμβολαίου του.

Το 2023 ο Miguel Oliveira θα βρίσκεται στην δορυφορική ομάδα της RNF, αλλά ήδη το βλέμμα του είναι στραμμένο στο επόμενο βήμα. 

Ερωτηθείς αν ήθελε την εργοστασιακή θέση του Espargaro το 2024, ο Oliveira είπε: "Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ας είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Αλλά σίγουρα, αν είναι διαθέσιμη και αν την αξίζω, θέλω να την πάρω".

Ο Oliveira είχε ήδη την πρώτη επαφή με την νέα του μοτοσυκλέτα και οι εντυπώσεις του ήταν θετικές, αλλά αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να κάνει μικρά βήματα.


"Πάντα ελπίζεις ότι ο αναβάτης θα ταιριάζει με τη μοτοσυκλέτα. Είχα αυτή την ελπίδα. Πρέπει να πω ότι ένιωσα καλά. Πρέπει να είμαστε πολύ ήρεμοι με τα πόδια μας στο έδαφος, ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στην προετοιμασία".

"Το να ξεκινήσουμε δυνατά τη σεζόν είναι ένας στόχος, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτή είναι μια νέα ομάδα με έναν νέο αναβάτη, μια νέα μοτοσυκλέτα. Θα χτίσουμε, σίγουρα, την ταχύτητά μας και τη σταθερή μας βάση".

"Η ίδια η μοτοσυκλέτα είναι εντελώς νέα για μένα, ταιριάζει στο στυλ οδήγησής μου. Νιώθεις την προσδοκία που χτίζεται γύρω από αυτό το έργο. Ήταν πολύ ωραίο που ήμουν κοντά στον Aleix και τον Maverick Vinales στην πρώτη δοκιμή. Είναι στόχος να είμαι κοντά στους εργοστασιακούς αναβάτες".

"Περιμένουμε να δοκιμάσουμε μικρά πράγματα, όχι πολλά. Η δουλειά μας είναι να χτίσουμε μια βάση και να καταλάβουμε τι λειτουργεί για μένα και τι δεν λειτουργεί. Θα φιλτράρουμε μερικά πράγματα".

Ο Oliveira, θα βρίσκεται δίπλα στον Raul Fernandez για το 2023.

"Ο Raul είναι πολύ νέος, γρήγορος και ταλαντούχος. Έχει τα εργαλεία για να δείξει τι είναι ικανός να κάνει. Τι πρέπει να κάνουμε για να φέρουμε τα Aprilia στην κορυφή; Θέλουμε να το κάνουμε μαζί".

Επόμενο άρθρο »

Μια cafe racer BMW R 18

« Προηγούμενο άρθρο

Davide Tardozzi: Θα ήθελα να έχω δουλέψει με τον Rossi

Χορηγοί