• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Davide Tardozzi: Θα ήθελα να έχω δουλέψει με τον Rossi
Σε εμπλουτίζει.. με κάθε έννοια!
Νέα 03/02/2023 - 13:10

Θα ήταν ένας δυνητικά ονειρικός σύνδεσμος - ο θρυλικός Ιταλός αναβάτης στο απόγειο της καριέρας του εντάσσεται στην εμβληματική ιταλική εταιρία, της οποίας η μοτοσυκλέτα και το μυαλό ήταν ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους τους.

Ο Davide Tardozzi, team manager της Ducati, παραδέχτηκε τη λύπη του που οι δρόμοι τους δεν διασταυρώθηκαν ποτέ.

Ερωτηθείς με ποιον θα ήθελε να είχε δουλέψει, είπε στο GPOne: "Δεν θέλω να προσβάλω τα παιδιά μου γιατί όλοι μου έχουν δώσει ικανοποίηση, αλλά, αν πρέπει να αναφέρω έναν, τότε ο Valentino Rossi. Είναι ένας από αυτούς τους αναβάτες που σου δίνουν κάτι παραπάνω. Είναι ένας τύπος που ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του και που έχει διδάξει κάτι σε όλους όσοι δούλεψαν μαζί του. Σε εμπλουτίζει.. με κάθε έννοια!".

Ο Rossi ήταν ήδη 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής όταν έφυγε από τη Yamaha, για να πάει στη Ducati το 2011.

Αυτό που ακολούθησε ήταν δύο χρόνια πολύ χειρότερα από ό,τι θα μπορούσε να προβλέψει κανείς. Ο Rossi δεν έφτασε κοντά στο Πρωτάθλημα σε καμία χρονιά και, το 2013, διέκοψε τη συνεργασία για να επιστρέψει στη Yamaha.


Ο Tardozzi έφτασε το 2014 ως team manager - είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes, όπου η ομάδα του είχε κατακτήσει πολλές φορές τον τίτλο των αναβατών.
Ο Gigi Dall'Igna ήρθε ταυτόχρονα ως γενικός διευθυντής και ηγήθηκε του έργου Desmosedici που τελικά θα επανέφερε την Ducati στην κορυφή των MotoGP.


Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Rossi ήταν παντού πάνω στη νίκη του Francesco Bagnaia πέρυσι. Ο Bagnaia, απόφοιτος της Ακαδημίας VR46, ήταν ο πρώτος Πρωταθλητής της Ducati από το 2007 και ο πρώτος Ιταλός από το 2009. Ήταν ο πρώτος Ιταλός με ιταλική μοτοσυκλέτα σε 50 χρόνια, ένα κομμάτι ιστορίας που ο Rossi δεν κατάφερε να γράψει για τον εαυτό του στα 2 του χρόνια στα κόκκινα.


Πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα αν η Ducati συνδύαζε, τότε, τον αναβάτη αστέρι με μια ομάδα διαχείρισης αστέρων…

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Πρέπει να ξεκινήσουμε με τα πόδια μας στο έδαφος

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Είμαι πολύ διαφορετικός τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα