• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: Είμαι πολύ διαφορετικός τώρα
Από ότι όταν έφυγα από την ΚΤΜ
Νέα 03/02/2023 - 11:32

Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο χρόνος του Pol Espargaro στη Honda ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, μια δύσκολη πορεία με μικρές αναλαμπές. Τώρα επιστρέφει πίσω στην οικογένεια της KTM με την GASGAS Factory Racing Tech3 και ο Ισπανός αναλογίστηκε τον χρόνο του με τον Ιάπωνα κατασκευαστή και αποκάλυψε γιατί θεωρεί ότι η κίνηση ήταν επιτυχημένη παρά τις πολλές αστοχίες. 
Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων του στις τάξεις του HRC, υπήρξαν σποραδικές επιτυχίες, όπως η pole position στο Silverstone το 2021, η κατάκτηση του παρθενικού του βάθρου με την εταιρία στο Emilia Romagna GP την ίδια χρονιά, ενώ βοήθησε επίσης να τελειώσει η τετραετής αναμονή της Honda για ένα 1-2. Υπήρξε επίσης η εντυπωσιακή βραδιά έναρξης της σεζόν του 2022 στο Qatar, όπου πήρε την 3η θέση. 


Δυστυχώς, αποδείχτηκαν πυροτεχνήματα, με τον αναβάτη και τη μοτοσυκλέτα να ζορίζονται καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, και ο #44 κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα μόνο άλλη μια φορά εκείνη τη χρόνια. Παρ' όλα τα αρνητικά, ο Espargaro δεν μετανιώνει για τη μετακίνησή του στη Honda, πιστεύοντας πλήρως ότι τον βοήθησε όχι μόνο να αναπτυχθεί επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά. 


"Από τις κακές στιγμές μαθαίνεις επίσης", ανέφερε ο Pol. "Είναι μια διαδικασία και βελτιώνεσαι συνεχώς ως άνθρωπος και ως αναβάτης, όπως συμβαίνει και στην ιδιωτική σου ζωή. Έχω μεγαλώσει πολύ στη Honda. Για μένα η εμπειρία ήταν τόσο ωραία. Ακόμα κι αν είχαμε δύσκολες στιγμές, γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους και καλούς μηχανικούς και χάρη σε αυτό θα φέρω καλύτερες πληροφορίες". 

"Είμαι καλύτερος τύπος από ό,τι πριν από δύο χρόνια όταν έφυγα από την KTM. Κάθε βήμα στην καριέρα σου είναι αρκετά σημαντικό για να καταλάβεις πού μπορείς να βελτιωθείς και αν είσαι σε θέση να το κάνεις και να βελτιωθείς, τότε είναι μια νίκη". 

Είναι μια ώριμη προσέγγιση σε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της καριέρας του και ο Espargaro θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την εμπειρία για να γίνει καλύτερος καθώς ξεκινά μια νέα περιπέτεια μέσα σε πιο οικεία περιβάλλοντα. 

"Όλα μου φαίνονται πιο οικεία στην GASGAS, είδα και μερικά καλά πρόσωπα που γνωρίζω από το παρελθόν μου. Όλα είναι ωραία για να ξεκινήσει η σεζόν, αλλά είναι μόνο η αρχή. Έχουμε ένα μακρύ ταξίδι μαζί".

"Όταν πηδάς πάνω στη μοτοσυκλέτα έχεις πάντα αυτές τις αμφιβολίες ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να έχει αλλάξει πολύ από την προηγούμενη φορά, ή αν η ιδέα της μοτοσυκλέτας έχει αλλάξει αρκετά, αλλά τελικά, είναι ήσυχη (η μοτοσυκλέτα) όπως όταν έφυγα από την KTM. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες και νέες συσκευές που έχουν εφαρμοστεί από τότε που έφυγα, αλλά όλα είναι αρκετά άνετα αυτή τη στιγμή".

Παρά τη συγκεκριμένη αίσθηση οικειότητας και ένα σύντομο χρονικό παράθυρο δοκιμών, ο Καταλανός αναβάτης θέλει να πάρει τα πράγματα χαλαρά σε μια προσπάθεια να αποφύγει τυχόν λάθη στην αρχή της σεζόν. 

"Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί στην αρχή. Θα είναι μια μεγάλη σεζόν. Δεν θέλουμε να κάνουμε ένα ηλίθιο λάθος στην αρχή. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι ημέρες δοκιμής είναι πολύ λίγες. Έχουμε μόλις πέντε ημέρες δοκιμών το 2023 πριν ξεκινήσουμε τη σεζόν στο Portimao. Είναι πολύ κοντά στον πρώτο αγώνα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν κάνουμε λάθη και να καταλήξουμε να κάνουμε μόνο λίγους γύρους, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγοροι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αγώνες πρόκειται να έρθουν γρήγορα και υπάρχουν πολλοί αγώνες να κάνουμε, οπότε πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή".

Επόμενο άρθρο »

Davide Tardozzi: Θα ήθελα να έχω δουλέψει με τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Ανυπομονώ για τη Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα