• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razali: Η επικοινωνία με την Aprilia είναι φανταστική
Χωρίς καθόλου εμπόδια
Νέα 07/02/2023 - 15:38

Η Aprilia θέλει να δει τον Miguel Oliveira και τον Raul Fernandez να  κοντράρουν στα ίσα τους εργοστασιακούς αναβάτες της, Aleix Espargaro και Maverick Vinales αυτή τη σεζόν.

Αυτή είναι η άποψη του αφεντικού της RNF, Razlan Razali, ο οποίος λέει ότι έχει εντυπωσιαστεί από την υποδοχή και τη «διαφάνεια» από την Aprilia ενόψει της χρονιάς του ντεμπούτου της ομάδας με την RS-GP.

"Ο στόχος είναι πολύ ξεκάθαρος. Θέλουν να μας δουν, όπου είναι δυνατόν, μπροστά από τους εργοστασιακούς αναβάτες. Δεν έχεις αυτή την αντιμετώπιση από άλλα εργοστάσια", είπε ο Razali.

Ενώ οι Oliveira και Fernandez θα έχουν τις μοτοσυκλέτες προδιαγραφών του 2022, ο Razali πρόσθεσε: "Είμαι βέβαιος ότι αν οι αναβάτες μας πάνε καλά, η Aprilia θα τους προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη. Επειδή στο τέλος της ημέρας, αν οι αναβάτες μας πάνε καλά, η επιλογή καριέρας τους είναι να πάνε στην εργοστασιακή ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τότε θα έπρεπε να επιστρέψουμε και να βρούμε νέους αναβάτες!".

"Αλλά ειλικρινά πιστεύω και είμαι βέβαιος ότι αν οι αναβάτες μας πάνε καλά, είτε είναι ο Miguel είτε ο Raul, νομίζω ότι η εργοστασιακή ομάδα θα εξετάσει επιλογές για να τους δώσει ό,τι μπορεί [όσον αφορά τα νέα ανταλλακτικά]".

"Αυτό το έτος είναι πολύ διαφορετικό ακόμα και για μένα", είπε ο Razali, ο οποίος πέρασε τρία χρόνια δουλεύοντας με τη Yamaha στην Petronas SRT, και ακολούθησε μια τέταρτη και τελευταία σεζόν σε δορυφορικές M1 με το όνομα RNF το 2022.

"Ειδικά η σχέση με την Aprilia. Η επικοινωνία μεταξύ των Massimo [Rivola], Paolo [Bonora] με τον Wilco και τα παιδιά μας είναι φανταστική. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο [όπως υπήρχε] με τον Ιάπωνα κατασκευαστή. Ξέρουμε ακριβώς σε ποιον μιλάμε. Μιλάμε απευθείας με τους μηχανικούς κινητήρων, μιλάμε απευθείας με τον τύπο που ασχολείται με τα αεροδυναμικά. Μας λένε τι ακριβώς γίνεται. Άρα η διαφάνεια είναι φανταστική".

Ένα μικρό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η RNF νιώθει ευπρόσδεκτη, ως η πρώτη δορυφορική ομάδα της Aprilia στην εποχή των MotoGP, βρίσκεται στη διάταξη των pits για την Επίσημη δοκιμή της Sepang.

Οι δύο ομάδες όχι μόνο θα είναι δίπλα-δίπλα, αλλά ο εσωτερικός μεταλλικός τοίχος θα αφαιρεθεί, επιτρέποντας στα μέλη της ομάδας να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ του εργοστασιακού γκαράζ και αυτού της RNF χωρίς να χρειάζεται να βγουν έξω.

"Μου είπαν μόλις τώρα ότι όταν στήσουμε το pit box εδώ, δεν θέλουν τοίχους ανάμεσα στις δύο ομάδες", εξήγησε ο Razali. "Έτσι μπορούμε να μπαίνουμε και να βγαίνουμε. Αυτά είναι τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε πολύ ευπρόσδεκτοι".

Επόμενο άρθρο »

Οι πρώτες εντυπώσεις του Augusto Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Shakedown: 3η Μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα