• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Phillip Island Test: 2η Μέρα
Πρώτος ο Bautista, έκπληξη από τον Aegerter
Νέα 21/02/2023 - 13:07

Οι δοκιμές πριν τη σεζόν έχουν περατωθεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2023, καθώς η τελευταία ημέρα των δοκιμών ολοκληρώθηκε στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία. Η Επίσημη Δοκιμή έφτασε στο τέλος της και πριν από τον πρώτο γύρο της σεζόν –το Grand Ridge Brewery Australian Round– ήταν ο Alvaro Bautista που βρέθηκε στην κορυφή των φύλλων χρόνου. 

Ξεκινώντας δυναμικά, ήταν μια καλή μέρα για τον Bautista, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος κατά το πρωί. Εστιάζοντας στη δουλειά για το Σαββατοκύριακο του αγώνα και έχοντας το στήσιμο της μοτοσυκλέτας ψηλά στην ατζέντα του, ο Bautista ήταν σε ένα δικό του επίπεδο. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Michael Ruben Rinaldi συνέχισε να κάνει βήματα για άλλη μια φορά και να είναι ψηλά στα φύλλα χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αφού έχασε «μερικά δέκατα» την πρώτη μέρα, ο Rinaldi σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του το πρωί, άνετα κάτω από τον χρόνο της Superpole του 2022. Το μόνο αρνητικό ήταν μια πτώση στην 10η στροφή, αλλά ο Ιταλός επέστρεψε ξανά στην πίστα. Τρίτος συνολικά, το βήμα προς τα εμπρός του Rinaldi είναι εμφανές στις δοκιμές

.
Για τη Yamaha ήταν μια ακόμη θετική μέρα με τον Andrea Locatelli να είναι μέσα στους δύο πρώτους για την περισσότερη ώρα το απόγευμα της δεύτερης μέρας, κάνοντας προσομοιώσεις αγώνων, ενώ τερμάτισε ως η κορυφαία Yamaha. Ο Toprak Razgatlioglu είχε μια σχετικά ήσυχη μέρα καθώς συνέχισε την αναζήτησή του για βελτιωμένo κράτημα στο πίσω μέρος. Με την προσομοίωση αγώνα να είναι το επίκεντρο της ημέρας, ο Razgatlioglu ήταν πέμπτος το πρωί, αλλά βρέθηκε πίσω στη 10η θέση στο τέλος της ημέρας, κατατάσσοντας τον εαυτό του στην έκτη θέση γενικής.

Μετά από μια πρώτη μέρα με ανάμεικτα συναισθήματα, ο Jonathan Rea ήταν για άλλη μια φορά ο κορυφαίος αναβάτης της Kawasaki και ήταν τέταρτος στην πρωινή περίοδο δοκιμών, ενώ έκανε πολλούς γύρους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είχε επικεντρωθεί στο να κάνει τη μοτοσυκλέτα πιο εύκολη στο χειρισμό, με τον τομέα τρία να είναι ένα αδύναμο σημείο, ενώ συνέχισε επίσης να δουλεύει στη διαχείρηση των ελαστικών. Με λιγότερα από 30 λεπτά να απομένουν, ο Rea είχε μια δεύτερη πτώση στην 4η στροφή, αλλά κατέκτησε τελικά την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη, χάρη στον πρωινό του χρόνο. Όσο για τον ομόσταυλό του, Alex Lowes, ήταν μόλις 12ος το πρωί και 15ος στο τέλος της ημέρας.

Ο Dominique Aegerter ήταν σε εξαιρετική φόρμα και πήρε τη δεύτερη θέση το απόγευμα και την πέμπτη συνολικά, αφού περάσε την πρώτη μέρα δοκιμάζοντας διαφορετικά εξαρτήματα και ηλεκτρονικά βοηθήματα. Ήταν μια φανταστική μέρα για τον ομόσταυλο του Aegerter, Remy Gardner, ο οποίος πήρε την ένατη θέση στη γενική, αλλά ήταν πέμπτος το απόγευμα, σε μια από τις πρώτες του επαφές με μοτοσυκλέτα Supebike. Ένα τεχνικό πρόβλημα στα τελειώματα ήταν το μόνο μελανό σημείο σε ένα κατά τα άλλα πολύ δυνατό τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της σεζόν.

O Philipp Oettl συνέχισε την καλή του πορεία, καθώς ήταν έβδομος και συνήθιζε τη Ducati του 2023, ενώ δεν μπορούσε να ειπωθεί το ίδιο για τον Axel Bassani και τον Danilo Petrucci, οι οποίοι παρότι ολοκλήρωσαν τη δοκιμή στη 10η και 11η θέση αντίστοιχα, έπεσαν μαζί στην 4η στροφή, βγάζοντας την πρώτη κόκκινη σημαία τη δεύτερη μέρα. 


Μετά από μια δύσκολη πρώτη μέρα για τη Honda χωρίς εκπροσώπηση στην πρώτη δεκάδα, δεν ήταν και η πιο δυνατή εκκίνηση το πρωί. Ο Xavi Vierge είχε μια μεγάλη πτώση στην 8η στροφή, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Λίγες μόνο στιγμές αργότερα, ο Iker Lecuona σταμάτησε στην πίστα λόγω μηχανικού προβλήματος, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στα pits. Το απόγευμα ο Lecuona ήταν έβδομος, ενώ ο Vierge ήταν μόλις 17ος, με τον στόχο της Honda να είναι να κάνει το νέο πλαίσιο να λειτουργήσει.

Στο στρατόπεδο της BMW, ο Michael van der Mark ήταν 12ος συνολικά, ακολουθούμενος από τον Garrett Gerloff, ενώ ο Scott Redding ήταν 14ος το πρωί, 12ος το απόγευμα και έκανε το χατ-τρικ των BMW με την 14η θέση στους συνδυασμένους. Με έμφαση στο να ρυθμίσει την νέα M 1000 RR για το Phillip Island, θα ελπίζει ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα βήματα κατά τη διάρκεια του ίδιου του Σαββατοκύριακου αγώνα για να πετύχει τον στόχο του για την πρώτη εξάδα. Ο Loris Baz ήταν 16ος στους συνδυασμένους, με τους πρώτους 16 αναβάτες να απέχουν λιγότερο από 1,5 δευτερόλεπτο. 

Επόμενο άρθρο »

Έκθεση μοτοσυκλετών του John Britten στη Νέα Ζηλανδία

« Προηγούμενο άρθρο

Το βίντεο του MotoGP Sepang Test

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα