• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ενδιαφέρον της Yamaha για τον Alonso Lopez
Νέα 23/02/2023 - 12:40

Όπως μάθαμε από τους συναδέλφους του Motorsport.com, ο Alonso Lopez συναντήθηκε με τον Lin Jarvis, διευθυντή της Yamaha, το Σάββατο του τελευταίου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου της περασμένης σεζόν στη Valencia.

Σε εκείνη τη συνάντηση, ο Jarvis εξέφρασε το ενδιαφέρον του να τον ενσωματώσει στη δομή της Yamaha στη μεγάλη κατηγορία στο εγγύς μέλλον.

Αρχικά, φάνηκε ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής σκεφτόταν τον Lopez ως πιθανό αντικαταστάτη του Franco Morbidelli στην εργοστασιακή ομάδα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη χειρότερη χρονιά του στα MotoGP το 2022, σημειώνοντας μόλις 42 βαθμούς την περασμένη σεζόν.

Παρά την κακή απόδοση του Franky, η ανώτατη διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να σεβαστεί το συμβόλαιο που υπέγραψε μαζί του, το οποίο λήγει στο τέλος του 2023, και να του δώσει έναν ακόμη χρόνο για να αντιδράσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός στο τρέχον grid των MotoGP αποθαρρύνει την προώθηση ενός αναβάτη Moto2 απευθείας σε μια εργοστασιακή ομάδα.

Αυτό ενισχύει την πρόθεση της Yamaha να κάνει χώρο για τον Lopez μόλις καταφέρει να κλείσει μια συμφωνία που θα της επέτρεπε να ανακτήσει τη δορυφορική ομάδα που έχασε για το 2023, με την αναχώρηση της RNF στην Aprilia.

Η πιο λογική επιλογή από αυτή την άποψη είναι μια συμφωνία μεταξύ Yamaha και VR46, αν και η ομάδα του Valentino Rossi έχει συμβόλαιο με τη Ducati μέχρι το τέλος του 2024, ή η Gresini της οποίας το συμβόλαιο με την Ducati λήγει φέτος. Βέβαια είναι δύσκολο να φανταστούμε γιατί μια από αυτές τις 2 ομάδες να θέλει να φύγει από τη νικηφόρα Ducati. Θα πρέπει η Yamaha φέτος να παρουσιάσει κάτι πολύ καλό.

Ο Lopez ήταν ένας από τους αναβάτες που ξεχώρισαν στη Moto2 πέρυσι. Έχοντας αγωνιστεί μόνο σε τέσσερα Grand Prix το 2021 και παραμένοντας χωρίς μοτοσυκλέτα για το 2022, ο Lopez πήρε τελικά τη θέση του Romano Fenati στην Speed ​​Up, όταν ο τελευταίος εκδιώχθη από τον Luca Boscoscuro μετά τη Jerez.

Ο Lopez σημείωσε το παρθενικό του βάθρο στο Silverstone, πριν πάρει την πρώτη από τις δύο νίκες το 2022 στο Misano, με τη δεύτερη να έρχεται στην Αυστραλία.

Παρά το γεγονός ότι μπόρεσε να λάβει μέρος μόνο σε 14 αγώνες, ο Ισπανός τερμάτισε όγδοος στη βαθμολογία, μόλις 9,5 βαθμούς πίσω από τον Celestino Vietti στην έβδομη θέση.

Η απόδοσή του κέντρισε το ενδιαφέρον του Jarvis, ο οποίος δεν έχασε χρόνο: "Όλοι ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος", ανέφερε. "Η δουλειά μου είναι επίσης να γνωρίζω τις εναλλακτικές που προσφέρει η αγορά. Και αυτό ισχύει για αναβάτες, μηχανικούς και ούτω καθεξής. Στην περίπτωση των αναβατών, νομίζω ότι μπορώ να κάνω μια καλή ακτινογραφία των διαθέσιμων επιλογών".

Η Yamaha έχει γνώρισε μεγάλη επιτυχία υπογράφοντας νέους αναβάτες στα MotoGP, με την ιαπωνική εταιρία να έχει τον Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή ομάδα από την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία το 2008 και τελικά κατέκτησε με αυτόν 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
 
Πιο πρόσφατα, γνώρισε επιτυχία με τον Fabio Quartararo το 2019 και το 2020 στην Petronas SRT προτού προωθηθεί τελικά στην εργοστασιακή ομάδα το 2021, όπου κέρδισε το Πρωτάθλημα.

Επόμενο άρθρο »

Το Πρωτάθλημα Superbikes ξεκινάει αύριο

« Προηγούμενο άρθρο

Είναι η Aprilia έτοιμη να "πολεμήσει" την Ducati;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα