• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Πρωτάθλημα Superbikes ξεκινάει αύριο
Τι λένε οι αναβάτες
Νέα 23/02/2023 - 16:27

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2023 ανεβάζει στροφές και με λιγότερο από 24 ώρες να απομένουν μέχρι τα πρώτα φώτα της χρονιάς να σβήσουν, η αίσθηση στα paddock είναι ξεχωριστή. Την τελευταία μέρα πριν βγουν στην πίστα, οι αναβάτες μίλησαν για την επερχόμενη πρόκληση. 


 

Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati)


"Δεν νομίζω ότι είμαι το φαβορί. Υπάρχουν πολλοί πολύ γρήγοροι αναβάτες ειδικά στο Πρωτάθλημα. Νιώθω ότι το #1 είναι ένα προσωπικό κίνητρο, μια προσωπική πρόκληση, οπότε νιώθω ότι έχω τη δύναμη να υπερασπιστώ τον τίτλο με το #1. Η υπεράσπιση του τίτλου είναι πιο δύσκολη. Όταν παλεύεις για το Πρωτάθλημα, πας να νικήσεις τους άλλους αναβάτες. Τώρα είσαι αυτός που προσπαθούν οι άλλοι να κερδίσουν. Λάτρεψα το «The Return» (σειρά της Dorna για τα Superbikes) γιατί είναι μια πολύ ωραία ιστορία από το 2022 μου, αλλά και με κάποιες αναμνήσεις από το ξεκίνημά μου, όταν ήταν πολύ δύσκολο για μένα να ξεκινήσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ένιωθα πολλή συγκίνηση όταν το έβλεπα κάθε φορά. Δεν το είδα μόνο μια φορά. Το παρακολούθησα πολλές φορές. Είναι πολύ συγκινητικό να το βλέπεις κάθε φορά!".

 

 

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK)


"Οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε τον Νοέμβριο όπου ήμασταν πολύ δυνατοί είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που αντιμετωπίζουμε τώρα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν μπορέσαμε να κάνουμε δοκιμές με περισσότερους από 40 βαθμούς στην πίστα και αυτό είναι που αντιμετωπίζουμε εκεί έξω με τις εσωτερικές θερμοκρασίες των ελαστικών να είναι ακόμη υψηλότερες από τις κανονικές, οπότε πρέπει απλώς να δούμε (τι θα γίνει). Αισθάνομαι ότι μπορώ να είμαι στη μάχη για το βάθρο και αν μπορούμε να κάνουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να μπορέσουμε τουλάχιστον να παλέψουμε για αυτό (για το βάθρο), αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε και ανυπομονώ να δω πού βρισκόμαστε πραγματικά".

"Ο Alvaro είναι επαγγελματίας και τα κατάφερε το 2022 πολύ καλά. Ξέρω εκ πείρας ότι το #1 είναι βαρύ. Είχα μια υπέροχη σεζόν το 2015 και μετά το 2016 ήταν μια καταστροφή. Ο Alvaro είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι ήμουν εγώ τότε και έχει ένα υπέροχο πακέτο, οπότε πρέπει να είναι εντάξει. Η προσδοκία (όταν έχεις το #1) είναι να είσαι εκεί: είσαι «ο τύπος» και όχι το αουτσάιντερ και υπάρχει η αίσθηση ότι πρέπει να συνεχίσεις να είσαι εκεί. Είσαι στην κορυφή και ο μόνος δρόμος είναι προς τα κάτω. Αυτή η πίεση είναι σκληρή. Γίνεται σχεδόν φόβος το να χάσεις ξανά. Μερικές φορές, μπορεί να λειτουργήσει για εσένα ή εναντίον σου, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα έχει λύσει όλα".

 

 

Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK)


"Αισθάνομαι ότι η μεγαλύτερη βελτίωση ήταν η έξοδος από τη στροφή και η επιτάχυνση, καθώς τα χρειαζόμασταν για το 2023. Πέρυσι, ένιωσα πίεση με το #1, αλλά είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο #54. Πολύ άσχημη η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και πάλι χθες, σεισμός 6,4 Ρίχτερ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σταματάει. Ελπίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορούμε να κερδίσουμε και ίσως μπορώ να μοιραστώ το μπόνους μου με αυτούς που το χρειάζονται στην Τουρκία. Πήγα δύο μέρες να βοηθήσω, και κοιμόμουν στο αυτοκίνητο γιατί όλα τα σπίτια καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν ξενοδοχεία. Αν και το βλέπετε στην τηλεόραση, είδα από κοντά ότι τα πάντα έχουν καταστραφεί. Δεν είναι εύκολο ούτε για μένα. Είμαι εδώ και δεν μπορώ να βοηθήσω".

 

 

Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)


"Τα πρώτα τεστ ήταν αρκετά δύσκολα εδώ στο Phillip Island, απλώς ήταν δύσκολο να ξαναβρούμε την αίσθηση με τη νέα μοτοσυκλέτα. Το πήγαινα πολύ απαλά. Είναι μόνο δοκιμές, και ο αγώνας έρχεται και είναι πάντα διαφορετικό. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα στη μοτοσυκλέτα με ηλεκτρονικά και ρυθμίσεις και άλλα τέτοια, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, επιστρέψαμε στη βάση μας στα τέλη του περασμένου έτους. Είναι καλό και κακό. Σημαίνει ότι η πρόοδος δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θέλουμε, αλλά έχουμε ένα τόσο καλό πακέτο όπως πέρυσι. Οι αναβαθμίσεις που έχουμε με το φέρινγκ, τον κινητήρα και άλλα πράγματα θα μας βοηθήσουν, ειδικά σε πιο ζεστές συνθήκες. Συνολικά, χαίρομαι που ξεκινάμε και τελειώσαμε τις δοκιμές. Ζω για τους αγώνες".

 

 

Iker Lecuona (Team HRC)

 

"Επιτέλους, έχουμε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Δυσκολευτήκαμε πολύ τον χειμώνα. Βελτιωθήκαμε λίγο, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το επίπεδο μέχρι τώρα. Θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο πώς θα πάμε. Βελτιωθήκαμε πολύ στο ρυθμό αγώνα στο τέλος. Πέρυσι, δυσκολευτήκαμε πολύ στο τέλος του αγώνα με το ελαστικό. Πάντα καταστρέφαμε το ελαστικό καθώς το υπερθερμαίναμε. Φέτος τον χειμώνα δουλέψαμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Όλο το νέο υλικό που έχουμε μας βοήθησε να βρούμε αυτή τη βελτίωση, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να έχουμε ρυθμό ενός γύρου. Πάντα έβρισκα επτά ή οκτώ δέκατα με καινούργιο λάστιχο αν πίεζα σαν τρελός, αλλά τώρα, δεν νιώθω έτσι. Νιώθω ότι μπορώ να βελτιωθώ μόνο κατά τρία ή τέσσερα δέκατα, αλλά ξεπερνώντας το όριο και ίσως να κάνω κάποιο λάθος ή να πέσω. Είμαστε λίγο στο όριο με καινούργιο λάστιχο αλλά πρέπει να καταλάβουμε γιατί".

 

 

Remy Gardner (Team GYTR GRT Yamaha WorldSBK)

 

"Ήταν μια καλή προετοιμασία σεζόν και διασκέδασα οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινάς το Πρωτάθλημα από την πατρίδα σου, οπότε ανυπομονώ πραγματικά. Τα δυνατά σημεία είναι, νομίζω, ότι η μοτοσυκλέτα στρίβει αρκετά καλά με το μπροστινό και είναι καλή στο φρενάρισμα. Νομίζω ότι της λείπει λίγο η πρόσφυση και ο κινητήρας είναι λίγο πιο πίσω σε σύγκριση με τους άλλους κατασκευαστές. Είναι μια καλή μοτοσυκλέτα, είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με αυτήν. Υπάρχουν ακόμα πολύ περισσότερες δυνατότητες που μπορώ να βγάλω από αυτήν. Είναι άλλο ένα πράγμα που πρέπει να συνηθίσω και να μάθω. Αυτή η εβδομάδα θα είναι μια μεγάλη καμπύλη μάθησης για μένα. Τρεις αγώνες είναι σίγουρα κάτι πολύ καινούργιο και το κάνω βήμα-βήμα. Νομίζω ότι το να είμαι στην πρώτη εξάδα ή επτάδα μπορεί να είναι εφικτό".

 

 

Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team)


"Πάντα ήθελα να έρθω μια μέρα να αγωνιστώ στα WorldSBK! Το Πρωτάθλημα δυναμώνει και ο αγώνας για τον τίτλο πέρυσι ήταν τρομερός. Είπα στον εαυτό μου, «γιατί δεν βλέπω τους αγώνες από κοντά;», έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτό το Πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος. Εξακολουθώ να ανησυχώ για τον ρυθμό ενός γύρου με το νέο ελαστικό. Η προσομοίωση αγώνα ήταν εντάξει. Η διαχείριση του ελαστικού ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση, αλλά ένιωθα καλά. Είχα συνηθίσει να δίνω ό,τι είχα σε έναν αγώνα στα MotoGP, ώστε εκείνο το βράδυ, να μπορώ να το απολαύσω με την ομάδα και τους φίλους μου και να πιω δύο ή τρεις μπύρες! Τότε, πέρυσι, πήγα στη MotoAmerica και είπα, «ωχ όχι! Έχω έναν ακόμη αγώνα!» και τώρα, έχουμε τρεις!". 

 

Επόμενο άρθρο »

Ciabbati: Δεν νομίζω ότι η Ducati χρειάζεται τον Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Ενδιαφέρον της Yamaha για τον Alonso Lopez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα