• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Phillip Island: ΕΔ
Ιδανικό ξεκίνημα για τον Alvaro Bautista
Νέα 24/02/2023 - 10:30

Ηλιόλουστοι ουρανοί υποδέχτηκαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2023 για την πρώτη τους μέρα δράσης στο Phillip Island Grand Prix Circuit στην Αυστραλία, στον πρώτο γύρο της σεζόν. Ένα δυνατό ξεκίνημα της σεζόν από τον Alvaro Bautista, καθώς είχε διαφορά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο έναντι των αντιπάλων του.


Ενώ υπήρχε μια σειρά ανακατατάξεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπήρχε μια σταθερά στην κορυφή της κατάταξης: η Ducati. Ο Alvaro Bautista συνέχισε να βρίσκεται σε μια δική του κατηγορία με μισό δευτερόλεπτο πλεονέκτημα έναντι των πλησιέστερων αντιπάλων του. Έχοντας κάνει περισσότερους γύρους από οποιονδήποτε άλλον στις δοκιμές του Phillip Island, ο Bautista κατάφερε να σημειώσει απευθείας καλούς χρόνους γύρων καθώς και σταθερό ρυθμό, καθιστώντας τον ένα από τα φαβορί για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου. Ο ομόσταυλός του, Michael Ruben Rinaldi, ήταν δεύτερος στις ΕΔ2 και τέταρτος στη συνολική κατάταξη, αλλά αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα δέκα λεπτά πριν το τέλος. 

 

 

Κορυφαίος της Yamaha για άλλη μια φορά ήταν ο Andrea Locatelli, ο οποίος συνεχίζει να δείχνει σημάδια βελτίωσης στην τρίτη του σεζόν στην ομάδα. Η μέρα του Locatelli ήταν σχεδόν τέλεια, αλλά είχε μια πτώση στη 10η στροφή στα τελευταία στάδια, κατάφερε όμως να σηκωθεί και να αποχωρήσει  χωρίς πρόβλημα. Ο ομόσταυλός του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Toprak Razgatlioglu, δυσκολεύτηκε το απόγευμα και δεν μπόρεσε να μπει στην πρώτη δεκάδα σε μια περίεργη μέρα για τον Τούρκο αναβάτη. Επιστρέφοντας στο #54 και τερματίζοντας στη δέκατη θέση των συνδυασμένων χρόνων, δεν ήταν εύκολο ξεκίνημα για τον Razgatlioglu, ο οποίος ήταν η τελευταία Yamaha στις ΕΔ2.

 


Οι τιμές της τρίτης θέσης ανήκουν στην Honda και στον Iker Lecuona, με τον Ισπανό να βασίζεται στον πρωινό του χρόνο. Ο αναβάτης της Honda, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρος αν το πακέτο είναι έτοιμο ή όχι για αγώνες την Πέμπτη, φαινόταν δυνατός και το απόγευμα και παρόλο που δεν μπορούσε να επαναλάβει τον πρωινό του ρυθμό και είχε μια πτώση στα τελευταία στάδια, ήταν ακόμα ανταγωνιστικός. Ο ομόσταυλός του, Xavi Vierge, δεν το απολάμβανε τόσο πολύ, αφού ήταν εκτός δεκάδας και στις δύο περιόδους και μόλις 16ος στους συνδυασμένους χρόνους.

 

 

Ήταν μια δύσκολη μέρα και για την Kawasaki, η οποία έχασε πολύτιμο χρόνο με τον Jonathan Rea στην αρχή των ΕΔ2. Με τους μηχανικούς να δουλεύουν σαν τρελοί στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, ο Rea επέστρεψε στην πίστα αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τον πρωινό του χρόνο, παραμένοντας πέμπτος. Ο Alex Lowes ήταν όγδοος στους συνδυασμένους χρόνους.

 

Στην εργοστασιακή ομάδα της BMW, η σεζόν ξεκίνησε με επιπλοκές για τον Scott Redding, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος λόγω τεχνικού προβλήματος. Ο Βρετανός αναβάτης επέστρεψε στη δράση με κάτι περισσότερο από επτά λεπτά να απομένουν και τερμάτισε τις ΕΔ2 στην 18η θέση και ως η τελευταία BMW, ενώ ήταν 15ος στα συνδυασμένα φύλλα χρόνου. Ο Michael van der Mark είχε μια πτώση στις ΕΔ1, αλλά επανήλθε δυναμικά για να πετύχει τον έκτο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, φροντίζοντας και οι πέντε κατασκευαστές να εκπροσωπούνται στην πρώτη εξάδα.

 

Ήταν μια δυνατή μέρα για τους δορυφορικούς αναβάτες, ιδιαίτερα στις ΕΔ2. Ο Philipp Oettl τερμάτισε έβδομος στους συνδυασμένους χρόνους και ήταν ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, ενώ ο Danilo Petrucci ήταν ένατος στους συνδυασμένους αλλά σκαρφάλωσε μέχρι την τέταρτη θέση στις ΕΔ2, σε ένα Ducati 1-2-3-4. Ο Remy Gardner ήταν συνεπής την πρώτη του μέρα, τερμάτισε 11ος συνολικά και πήρε την 10η θέση στις ΕΔ2, δουλεύοντας στον ρυθμό αγώνα. Ο Dominique Aegerter είχε ένα καλό απόγευμα καθώς ήταν έκτος αλλά 13ος συνολικά, μια θέση μπροστά από τον Lorenzo Baldassarri. Κάνοντας μια επίθεση στο τέλος, ο Garrett Gerloff ολοκλήρωσε την πρώτη του μέρα του 2023 στην 12η θέση συνολικά αλλά είχε ανέβει στην 5η θέση των ΕΔ2.

Επόμενο άρθρο »

"Αγώνες Sprint, πιέσεις ελαστικών, νέες συνθέσεις"

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Σάκης Σκούρτας στα “PITS” με τον Δημήτρη Διατσίδη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα