• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Aν η σχέση είναι καλή, μια χαρά. Αν είναι μίσος, θα το δεχτώ"
Ο Bastianini για την σχέση του με τους άλλους αναβάτες
Νέα 01/03/2023 - 02:04

Ο Enea Bastianini είναι ένα συναρπαστικό μέρος της εικόνας του πρωταθλήματος MotoGP του 2023 - πρέπει να προσαρμοστεί στην ευθύνη μιας εργοστασιακής θέσης Ducati, αλλά έχει ήδη δείξει προθυμία και ικανότητα να μάχεται τροχό με τροχό.

Συμμετείχε σε συναρπαστικές μάχες με τον Francesco Bagnaia, τον τωρινό του ομόσταυλο, την περασμένη σεζόν ενώ οδηγούσε ακόμα μια μοτοσυκλέτα της Gresini Racing - φέτος, η σχέση τους μέσα στο ίδιο γκαράζ θα μπει στο μικροσκόπιο.


Ο Bastianini συνέκρινε τον ανταγωνισμό μεταξύ των σημερινών αναβατών με την προηγούμενη γενιά: "Τα MotoGP έχουν αλλάξει πολύ από τότε που έφτασα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πριν υπήρχε πολύ μίσος μεταξύ των αναβατών, σήμερα είναι διαφορετικά. Αν αυτό είναι καλό ή κακό δεν ξέρω".

"Για μένα είναι σημαντικό να διασκεδάζω και να έχω καλές μονομαχίες στην πίστα. Αν η σχέση είναι καλή, τότε μια χαρά. Αν είναι μίσος, θα το δεχτώ. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσα άσχημα για κανέναν".

Ο Bagnaia, προς το τέλος της περασμένης σεζόν, διαπίστωσε ότι ο Bastianini αναδυόταν ως η μεγαλύτερη απειλή για το παρθενικό του πρωτάθλημα.

Υπήρχαν φήμες για εντολές ομάδας, αλλά οι αναβάτες της Ducati πάλεψαν άγρια μέσα στην πίστα ​​και τώρα γίνεται ένα ζωτικής σημασίας σημείο συζήτησης της επερχόμενης σεζόν - πώς θα αντιδράσει η Ιταλική ομάδα εάν οι δύο εργοστασιακοί της αναβάτες είναι μπροστά;

"Έγινε πολύς λόγος γι' αυτό με τη μετακίνησή μου στην εργοστασιακή ομάδα", ξεκίνησε ο Bastianini. "Γιατί δύο Ιταλοί με Ιταλικές μοτοσυκλέτες κάνουν για πρωτοσέλιδο".


"Αλλά μεταξύ μας, έλεγα πάντα, υπάρχει μεγάλος σεβασμός. Και φυσικά η ανταγωνιστικότητα. Τελικά ο καθένας αγωνίζεται για τον εαυτό του, αλλά δεν θα έχουμε μεγάλα προβλήματα συνύπαρξης".

"Σκέφτομαι το παρόν. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να αναπτύξουμε την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα. Τότε φυσικά θα υπάρχει ανταγωνισμός. Ο στόχος μου, αλλά ισχύει και για εκείνον, είναι να προσπαθήσω να είμαι ο πιο γρήγορος από όλους. Δεν νομίζω ότι στον αγώνα ο ένας από εμάς θα δώσει τη θέση του στον άλλο".

Θα είναι ευθύνη και της Ducati να κρατήσει τις μάχες τους σε ένα καλό, "φιλικό" επίπεδο.

"Είναι θεμελιώδες", είπε ο Bastianini για την ειρήνη μέσα στην ομάδα. "Όταν υπάρχει ηρεμία στο γκαράζ, είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψεις στο έπακρο. Αν κάτι δεν πάει καλά, εστιάζεις σε αυτό και αποσπάται η προσοχή σου από τον στόχο. Η έξοδος από αυτό δεν είναι τόσο απλή. Η αρμονία είναι το κλειδί".


"Έχουμε τη δυνατότητα να στοχεύσουμε στον Τίτλο, το πιστεύω απόλυτα. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολλοί και σκληροί, ξεκινώντας από τον ομόσταυλό μου, Bagnaia".

"Αλλά στα MotoGP είμαστε σε τέτοιο επίπεδο που οι προβλέψεις είναι ρίσκο. Οι λεπτομέρειες έχουν μεγάλη σημασία, περισσότερο από όσο νομίζετε, και όποιος είναι καλύτερος στο να τις διορθώσει θα κερδίσει τον Τίτλο στο τέλος".

Πέρυσι επωφελήθηκαν από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid και τώρα οι νέες Desmosedici δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα στο τεστ της Sepang.

"Η φετινό Desmosedici έχει μεγάλες δυνατότητες, που εν μέρει πρέπει να ανακαλυφθούν", είπε ο Bastianini. "Είναι λίγο να τακτοποιήσουμε τα πράγματα, να γνωριστούμε καλύτερα (με τη μοτοσυκλέτα), αλλά ξεκινήσαμε με το δεξί".

"Οι Desmosedici θα είναι σίγουρα οι καλύτερες μοτοσυκλέτες, αλλά χρειάζεστε το κατάλληλο "άλογο" για να τις πάει γρήγορα. Και από αυτή την άποψη, η Ducati ήταν πολύ καλή, περιβάλλοντας τον εαυτό της με πολύ δυνατούς αναβάτες".

Επόμενο άρθρο »

Οι Βαλκανιονίκες προπονούνται με mini-moto

« Προηγούμενο άρθρο

Rivola: Οι πίστες θα είναι πολύ μικρές για τις μοτοσυκλέτες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα