• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ψάχνοντας τα τελευταία κομμάτια του παζλ
Η Honda το 2023
Νέα 19/03/2023 - 19:23

Είναι δύσκολο να πούμε τι θα αποτελούσε πρόοδο για τη Honda το 2023. Με τον απλό ορισμό της λέξης, οτιδήποτε άλλο εκτός από το να τερματίσει στην τελευταία θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών θα μπορούσε να θεωρηθεί πρόοδος, αλλά μιλάμε για τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία του αθλήματος. Οτιδήποτε άλλο εκτός από τη μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP θεωρείται αποτυχία από το HRC, οπότε είναι πιθανό αυτό να συμβεί το 2023;

Τώρα διαθέτουν αναμφισβήτητα μια ισχυρότερη σύνθεση αναβατών στο grid, με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Joan Mir και τον πέντε φορές νικητή αγώνα στα MotoGP, Alex Rins, να ενώνονται με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez. Επιπλέον, μια ακόμα μεταγραφή από την Suzuki είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του paddock, ο νέος τεχνικός διευθυντής, Ken Kawauchi. Έχουν όλα τα κομμάτια μπροστά τους, τώρα πρέπει να ολοκληρώσουν το παζλ.


Ο Marc Marquez φαίνεται ότι επιστρέφει επιτέλους στο απόγειο των δυνάμεών του μετά από τρία χρόνια τραυματισμών και ανάρρωσης και τέσσερις επεμβάσεις. Ο Alberto Puig, και ο ίδιος ο Marc επιβεβαίωσαν ότι είναι έτοιμος τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για την επόμενη σεζόν. Αλλά χωρίς να γνωρίζουμε πλήρως τα όρια του πακέτου που θα χρησιμοποιήσει το 2023, είναι αδύνατο να πούμε τι μπορεί να πετύχει ο Ισπανός.

Γνωρίζουμε ότι ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει την ικανότητα να παλεύει ακόμα και χωρίς να έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα για κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά αποτελέσματα, οπότε δεν θα είναι έκπληξη αν ο Marquez ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν κυνηγώντας εκκινήσεις από την πρώτη σειρά και τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα.

Η Αργεντινή, το Austin και η Jerez είναι 3 από τις αγαπημένες πίστες του Marquez και θα ελπίζει να ξεκινήσει τη χρονιά του όσο πιο θετικά γίνεται για να δώσει στο στρατόπεδο του HRC την απαραίτητη ώθηση. Μπορεί να συνεχίσει με μια τέτοια δυναμική καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους; Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

Πάνε έξι χρόνια από τότε που ο ομόσταυλος του Marc Marquez κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα MotoGP. Ο Dani Pedrosa, ο Jorge Lorenzo, ο Alex Marquez και ο Pol Espargaro προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν στις πέντε σεζόν από την τελευταία νίκη του Perdosa στην κορυφαία κατηγορία στη Valencia το 2017. Οπότε αυτός είναι ο πρώτος στόχος για τον Joan Mir: να τερματίσει αυτό το σερί. 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 όχι μόνο θέλει να τερματίσει αυτό το αρνητικό σερί της Repsol Honda αλλά και να επιστρέψει στο βάθρο της κορυφαίας κατηγορίας μετά από μια πολύ κακή σεζόν το 2022. Η ανακοίνωση της αποχώρησης της Suzuki ακολουθήθηκε από ένα πλήθος πτώσεων και τραυματισμών που τον άφησαν στο χαμηλότερο σημείο της καριέρας του στα Grand Prix. Τώρα, όντας ο ταχύτερος αναβάτης της Honda στο τελευταίο τεστ στο Portimao, θέλει να αντεπιτεθεί και να δείξει σε όλους γιατί είναι δύο φορές Πρωταθλητής του Κόσμου.


Δύο νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες του 2022 φέρνουν τον Alex Rins στην νέα χρονιά με μια απίστευτη φόρμα. Μια πολύ ωραία μάχη στο Phillip Island, όπου παλέψε με τον Marc Marquez μέχρι τον τελευταίο γύρο, πριν ακολουθήσει μια τελευταία νίκη στη Valencia. Έχει μεταφέρει αυτή την αυτοπεποίθηση και στη νέα του πρόκληση, καθώς προσαρμόστηκε εντυπωσιακά γρήγορα στη Honda.


H διαφορά των 0,004 του δευτερολέπτου από τον Marquez και 0,020 του δευτερολέπτου από τον Mir στο Portimao, δείχνουν ότι ο Rins είναι κάτι παραπάνω από ικανός να αντιμετωπίσει τους εργοστασιακούς αναβάτες αυτή τη σεζόν. Ακριβώς όπως ο Marquez και ο Mir, είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι ο Ισπανός έχει το ταλέντο και την ικανότητα να κερδίσει τους καλύτερους στα MotoGP, αλλά θα έχει τη μοτοσικλέτα για να το κάνει;

Ο Takaaki Nakagami της LCR Honda Idemitsu παλεύει για τη θέση του στα MotoGP το 2023. Ο Ιάπωνας αναβάτης ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να εντυπωσιάσει το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, επειδή υπάρχουν υποψήφιοι για την θέση του στην Honda Team Asia, ο Ai Ogura και ο Somkiat Chantra.


Μετά από ένα δεύτερο εξάμηνο του 2022 που μαστίστηκε από τραυματισμούς, ο Nakagami έχει πλέον φτιάξει το δεξί του χέρι και θα ελπίζει να εκπληρώσει επιτέλους τις προφανείς δυνατότητές του. Το 4ο Grand Prix της χρονιάς είναι ξεκάθαρος στόχος για τον 31χρονο, καθώς έχει εξαιρετική φόρμα στη Jerez. Γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να βρεθεί στο βάθρο, αν θέλει να διατηρήσει την θέση του. 

Επόμενο άρθρο »

Portimao Test Moto2, Moto3: 3η Μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Θα κάνει η ΚΤΜ ένα μεγάλο βήμα μπροστά;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα