• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi εστιάζει περισσότερο στον Morbidelli τώρα
Από ότι στην υπόλοιπη Ακαδημία
Νέα 20/03/2023 - 11:45

Ο Franco Morbidelli ήταν ένας από τους πρώτους αναβάτες που βρέθηκε υπό την αιγίδα του Rossi όταν ιδρύθηκε η Ακαδημία VR46 το 2014, με τον Ιταλό να κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2 το 2017.

Έχοντας ανεβεί στα MotoGP το 2018, ο Morbidelli έχασε το Πρωτάθλημα το 2020 από τον Joan Mir για μόλις 13 βαθμούς αφού σημείωσε τρεις νίκες και πέντε βάθρα.

Αλλά από τότε η φόρμα του Morbidelli έχει εξαφανιστεί, με έναν τραυματισμό στο γόνατο να τον ταλαιπωρεί όλο το 2021 και τις δυσκολίες προσαρμογής στην εργοστασιακή Yamaha που οδήγησαν σε μια πολύ κακή σεζόν το 2022.

Τελειώνοντας την περσινή χρονιά με μόλις 42 βαθμούς, στη 19η θέση της βαθμολογίας, η φόρμα του Morbidelli είναι ένα μυστήριο για το δεξί χέρι του Rossi και διευθυντή της ομάδας VR46, Uccio Salucci.

"Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής", απάντησε ο Salucci, ερωτηθείς τι πήγε στραβά με τον Morbidelli. "Θα σας πω ένα πράγμα, η Ακαδημία και ο Vale προσωπικά, αυτή τη στιγμή 60% επικεντρώνεται στον Franco Morbidelli και 40% στους άλλους αναβάτες".

"Δουλεύουμε πολύ μαζί του. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω στην ερώτησή σας τι του συμβαίνει".


"Δεν είναι μόνο ένα πράγμα, είναι πολλά μικρά πράγματα που ενώνονται και δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Ελπίζουμε ότι φέτος μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Αλλά τώρα, δυστυχώς, δεν μπορώ να σας δώσω απάντηση".

Ο Morbidelli υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Yamaha στα μέσα του 2021, διατηρώντας τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα για το 2023 παρά τις δυσκολίες του την περασμένη σεζόν.


Εάν η Yamaha δεν καταφέρει να εξασφαλίσει μια δορυφορική ομάδα για το 2024 και ο Morbidelli συνεχίσει να ζορίζεται, θα μπορούσε να δει τη θέση του στην ομάδα του εργοστασίου υπό απειλή, από τον Toprak Razgatlioglu, τον Jorge Martin ή τον Alonso Lopez και με τους 3 αναβάτες να έχουν συνδεθεί φημολογικά με τη Yamaha.

Επόμενο άρθρο »

Ανησυχία για τους αγώνες Sprint

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao Test Moto2, Moto3: 3η Μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα