• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razgatlioglu: Αν δεν πάω του χρόνου στα MotoGP
Θα παραμείνω για όλη μου την καριέρα στα Superbikes
Νέα 06/04/2023 - 12:26

Ο Toprak Razgatlioglu επιβεβαίωσε ότι θέλει μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Yamaha στο τέλος της τρέχουσας σεζόν να ενταχθεί στα MotoGP.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 ξεκίνησε καλά τη σεζόν του 2023, παίρνοντας μία νίκη στον αγώνα Superpole στη Mandalika.

Όμως, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, ο Alvaro Bautista της Ducati φαίνεται να είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τον ανταγωνισμό αφού κέρδισε τους άλλους πέντε αγώνες.


Και παρόλο που υπάρχει πολύς δρόμος για τη λήξη του Πραταθλήματος (και υπάρχει και το παράδειγμα του 2019 όπου ο Bautista κυριάρχησε στο πρώτο μισό της σεζόν και τελικά έχασε το Πρωτάθλημα από τον Rea), φαίνεται ότι ο Razgatlioglu θα προσπαθήσει να ενταχθεί στα MotoGP μετά από μια σεζόν στην οποία δεν θα πάρει το Πρωτάθλημα.

Μιλώντας στο Speedweek.com για το μέλλον του, ο Razgatlioglu πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει τίποτα να ανακοινώσω ακόμα, αλλά τώρα έχω το όνειρο να οδηγήσω στα MotoGP. Το 2021 ήμουν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike, τώρα κοιτάζω τα MotoGP. Γιατί να μην το δοκιμάσω εκεί;".

Το συμβόλαιο του Razgatlioglu στα WorldSBK διαρκεί μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος του με τη Yamaha θα μπορούσε επίσης να τελειώσει εάν κάποιος άλλος κατασκευαστής ενδιαφέρεται.

Ωστόσο, ο Razgatlioglu γνωρίζει ότι οι καλύτερες πιθανότητές του για να ενταχθεί στα MotoGP είναι να μείνει με τη Yamaha.

"Ως αναβάτης της Yamaha, έχω τις καλύτερες πιθανότητες στη Yamaha", πρόσθεσε ο Razgatlioglu. "Με τα δεδομένα του σήμερα, έχουν χώρο για μένα στην εργοστασιακή ομάδα για την επόμενη χρονιά. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, ίσως κοιτάξουμε άλλες ομάδες".

"Ίσως να παραμείνω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. Το σχέδιό μου και το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ για τον τίτλο των MotoGP - ή για βάθρα. Δεν θέλω απλώς να οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα MotoGP".

"Θα ήμουν ο πρώτος Τούρκος αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό για μένα. Είναι σημαντικό να τερματίζω στην πρώτη τριάδα. Ξέρω ότι όλοι στα MotoGP είναι πολύ δυνατοί και πολύ κοντά μεταξύ τους".

"Ίσως η πρώτη μου χρονιά να μην ήταν εύκολη και να ήμουν πιο δυνατός τη δεύτερη χρονιά. Δεν το ξέρω. Η μοτοσυκλέτα MotoGP είναι πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη των Superbikes, τα ελαστικά είναι επίσης διαφορετικά και θα έπρεπε να προσαρμοστώ".

"Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τα MotoGP για την επόμενη χρονιά. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε το θέμα έχει κλείσει για μένα. Τότε θα παραμείνω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes".

Επόμενο άρθρο »

Nakagami: Έτσι είναι οι αγώνες

« Προηγούμενο άρθρο

Binder: Η επαφή μου με τον Viñales ήταν 100% αγωνιστικό συμβάν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα