• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Eπιστολή των Αθλ. Σωματείων ΛΕΜΟΤ / ΑΜΛΕΧ / ΑΡΗΣ / ΑΡΤΕΜΙΣ
Για την λειτουργία του Δ.Σ. της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
Νέα Αγοράς 10/04/2023 - 10:35

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από Σωματεία ΛΕΜΟΤ / ΑΜΛΕΧ / ΑΡΗΣ / ΑΡΤΕΜΙΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένες ενέργειες που έχουν γίνει στην Ομοσπονδία μας τους τελευταίους μήνες.

Όπως θα έχετε ενημερωθεί, τα Σωματεία ΛΕΜΟΤ / ΑΜΛΕΧ / ΑΡΗΣ / ΑΡΤΕΜΙΣ ξεκίνησαν μια δικαστική διαδικασία ενάντια σε κινήσεις του Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ.

Αυτή η κίνηση δεν γίνεται επειδή στρεφόμαστε ενάντια στην ΑΜΟΤΟΕ (στην οποία ανήκουμε και πιστεύουμε, όντας πολλοί από μας ιδρυτικά της μέλη).

Γίνεται για να τονίσει και να αναδείξει αυθαιρεσίες και αδιαφανείς διαδικασίες του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ σε πολλά θέματα, ιδίως οικονομικής φύσης.

Η αντίδρασή μας ξεκίνησε πέρυσι, με την παρακώλυση εκ μέρους του ΔΣ και ειδικότερα της Προέδρου και του Ταμία της ΑΜΟΤΟΕ στον οικονομικό έλεγχο που όφειλαν να κάνουν τα μέλη της Εξελεγκτικής Θοδωρής Μιχάλογλου και Γιώργου Ζαρμπάνη. Με προφανείς δικαιολογίες, καθυστερήσεις και υπεκφυγές εμπόδισαν, στην ουσία, να γίνει έγκαιρα και σωστά ένας οικονομικός έλεγχος όπως αρμόζει στα μεγέθη και στα οικονομικά επίπεδα της Ομοσπονδίας.

Αντίθετα, αποδέχτηκαν την έκθεση ενός προσώπου που αποτελούσε η έκθεση του κου Θωμά Κακαδιάρη ΜΟΝΟ, και αποφάσισε η Πρόεδρος εκτός ημερησίας διάταξης και με νομικά τερτίπια, να θέση σε ψηφοφορία πρόταση με θέμα την καθαίρεση των 2 μόνο μελών της εξελεγκτικής.

Παράλληλα, η κ. Τσεσμελή, στην επίμαχη συνέλευση, στέρησε το δικαίωμα στους κ.κ.Ζαρμπάνη και Μιχάλογλου να υποστηρίξουν την στάση τους, καθώς είχε τον έλεγχο των μικροφώνων στην πλατφόρμα zoom μέσω της οποίας γινόταν η ΓΣ!

H πράξη / απόφαση αυτή ήταν εντελώς αντίθετη με το Καταστατικό και τους Νόμους.

Η εκδίκαση της κύριας αγωγής εκκρεμεί και, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι θα αναδείξει του λόγου μας το αληθές.

Η οικονομική αδιαφάνεια συνεχίζεται και φέτος. Οι ιθύνοντες της ΑΜΟΤΟ στην δια ζώσης Γεν. Συνέλευση με θέμα τον οικονομικό απολογισμό στα Γρεβενά, έκαναν την διαπίστωση ότι δεν υπήρχε απαρτία για την ΓΣ στο ….τέλος της ΓΣ και όχι στην αρχή όπως ορίζουν όλα τα θεσμικά πλαίσια. Ετσι, η δίωρη συνέλευση – συζήτηση που ξεκίνησε κανονικά, βάσει του Καταστατικού θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, η ΓΣ μεταφέρθηκε χρονικά για την επόμενη ημέρα στο ίδιο χώρο αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων αποχώρησε λόγω αδυναμίας παραμονής μια ακόμα ημέρα στον τόπο της Συνέλευσης.

Η ΓΣ της επομένης θα ήταν έγκυρη ακόμα και με περιορισμένη συμμετοχή (αυτό ορίζει το Καταστατικό) αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε μάθει αν έγινε τελικά αυτή η ΓΣ και αν υπερψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2022. Πρακτικά της φετινής ΓΣ δεν υπάρχουν όπως δεν υπάρχουν και της προηγούμενης ΓΣ της 19ης Οκτωβρίου 2022.
Πέραν των παραπάνω, ακόμα και στην ατελή ΓΣ, που δεν είχε απαρτία, δεν δόθηκαν έγκαιρα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, δεν δόθηκε ο αναλυτικός ισολογισμός ο οποίος θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί ήδη (κάθε χρόνο πρέπει να δημοσιεύεται στον τύπο αλλά κανείς μας δεν ξέρει που), δεν έγιναν οι επιμέρους καταλογισμοί δαπανών – εσόδων (για τους οποίους ζητάμε να μάθουμε χρόνια τώρα). Δόθηκε ένας συνοπτικός οικονομικός απολογισμός ο οποίος, εύλογα, δημιούργησε ακόμα περισσότερες απορίες και μάλιστα καίριες.

Είναι αξιοπρόσεχτο το γεγονός ότι μετά τις δικές μας ενέργειες για οικονομικό έλεγχο και διαφάνεια, το ταμείο της ΑΜΟΤΟΕ εμφανίζει πάλι ουσιαστικό πλεόνασμα.

Παραμένει επίσης το θέμα της γενικότερης έλλειψης στην πληροφορία, στο πως και γιατί χειρίζεται τα θέματα η διοίκηση. Παραδειγματικά, φαίνεται να έχει αλλάξει δομικά το σύστημα των αγωνιστικών επιτροπών και μάλιστα εδώ και μήνες αλλά τα σωματεία – μέλη δεν έχουν ακόμα καμία ενημέρωση επ’ αυτού.

Ή ο κανονισμός μεταγραφών ο οποίος εγκρίθηκε πολύ πρόσφατα από την ΓΓΑ, αμέσως μετά την λήξη των μεταγραφών (προφανώς όλες οι μεταγραφές μέχρι και φέτος έχουν γίνει με μη νόμιμο κανονισμό), κανονισμός ο οποίος φαίνεται να προκύπτει από ανύπαρκτη ΓΣ και σίγουρα όχι την πλέον πρόσφατη.

Αγαπητοί φίλοι των αθλητικών σωματείων μοτοσυκλέτας, μέλη και αθλητές !!

Με την επιστολή μας σας εφιστούμε την προσοχή στις ενέργειες σας, στις αποφάσεις σας, και στην ενεργό συμμετοχή σας στην αναπτυξιακή και ασφαλή διαμόρφωσή του μοτοαθλητικού πεδίου. Σας παρακαλούμε να πάρετε στα χέρια σας το έργο και την τύχη της Ομοσπονδίας μας, να συμμετέχετε πιο ενεργά και πιο ζεστά.

Και οι τέσσερεις εμείς λέσχες είμαστε απέναντι στην υποβάθμιση του μοτοαθλητισμού, στην μη χρηστή διοίκηση και σε αποφάσεις της.

 

Επόμενο άρθρο »

Οδοιπορικό με μοτοσυκλέτες σε Σερβία και Δυτικά Βαλκάνια

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Χορηγοί