• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans live: «Η Υamaha ΔΕΝ μπορεί να κρατήσει και τους 2»
Ο Lin Jarvis είναι πραγματιστής
Νέα 22/05/2010 - 14:08

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Ο Lin Jarvis, ο άνθρωπος που «έκλεψε» από την Honda τον Valentino Rossi το 2004, αυτός που είπε στο τέλος του 2006 το όχι στον Stoner και έφερε στην Yamaha τον Jorge Lorenzo, μας μίλησε αποκαλυπτικά με διάθεσή να πει την αλήθεια έξω από τα δόντια.

«Είστε στην ευχάριστη θέση να αντιμετωπίζετε δύο κορυφαίους οδηγούς που λένε ότι θέλουν να μείνουν στην Yamaha το 2011. Πως θα καταφέρετε να χειριστείτε αυτό το ζήτημα», ήταν η ερώτησή μας, βασισμένη στο γεγονός ότι ο Rossi δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει να μείνει στην Yamaha και σχεδόν αμέσως μετά ο Lorenzo έκανε την ίδια δήλωση.

«Είναι πολύ καλύτερα να έχεις δύο οδηγούς που λένε ότι θέλουν να μείνουν μαζί σου, από το να λένε δεν ξέρω, θα δούμε και άλλα τέτοια», ήταν η απάντηση του Lin Jarvis. «Μου αρέσει αυτό, αλλά για να πούμε την αλήθεια, πιστεύω ότι ο Stoner θα πάει στην Honda, οπότε η Ducati, η Marlboro και οι άλλοι μεγάλοι χορηγοί των Ιταλών, θα θέλουν με κάθε τρόπο να έχουν έναν από τους 4 μεγάλους οδηγούς. Έτσι θα ρίξουν στο τραπέζι ό,τι έχουν και δεν έχουν και έτσι θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε εμείς εδώ και τους δύο οδηγούς. Μακάρι να το καταφέρουμε, αλλά το βλέπω δύσκολο!», συνέχισε ο συνομιλητής μας, που βλέπει τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε να είναι.

«Βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση, όμως το καλό είναι ότι όλα τα εργοστάσια έχουν αποφασίσει και συνεχίζουν να επενδύουν στο MotoGP. Ευτυχώς έγινε η αλλαγή από τα δίχρονα, γιατί διαφορετικά τώρα τα εργοστάσια δεν θα ήταν μαζί μας. Τώρα έχουν άμεσο όφελος στις πωλήσεις από το MotoGP. Για παράδειγμα η Yamaha πουλάει τις R1, R6, επειδή είναι πολύ κοντά στις Μ1, που οδηγούν οι Rossi, Lorenzo», συμπλήρωσε ο Jarvis.

 

O Livio Suppo της Honda μας είχε πει το προηγούμενο βράδυ ότι πρώτος στόχος του – ακόμη και από το να φέρει τον Stoner στην Honda – είναι να βρει τα χρήματα από τους χορηγούς για την εργοστασιακή ομάδα του HRC. «Μιλάμε για 15 εκατομμύρια Ευρώ τώρα, ποσό που πριν μερικά χρόνια ήταν το budget ιδιωτικών ομάδων όπως του Pons ή του Gresini. Και πίστεψέ με είναι δύσκολο να τα βρω», είπε ο πρώην μάνατζερ της Ducati. Σε αυτήν την άποψη συμφώνησε και ο Jarvis, όμως υπογράμμισε ότι ο Suppo έχει ήδη στο τσεπάκι του τη μεταγραφή του Stoner και τώρα βέβαια θα προσπαθήσει να βρει τα χρήματα για την υπόλοιπη ομάδα.

Θα είναι λοιπόν εξαιρετικά δύσκολο να δούμε τους Rossi – Lorenzo να μένουν και οι 2 στην ίδια ομάδα, παρά το ότι την Πέμπτη ο Vale για πρώτη φορά είπε ότι τελικά δεν τον πειράζει να είναι ομόσταυλος του Ισπανού! «Μετά από δύο χρόνια, αισθάνομαι ότι είμαστε μια οικογένεια και ότι μπορούμε να συμβιώσουμε στην ίδια ομάδα», είπε σε ιταλούς δημοσιογράφους ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Η μεταγραφολογία λοιπόν συνεχίζεται.

Επόμενο άρθρο »

Εκτός αγώνα ο Bautista

« Προηγούμενο άρθρο

Τα πρακτικά της Bridgestone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα