• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα στην Yamaha MotoGP
Πίσω από τα φλας 14/04/2023 - 14:18

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Η γνωστή ταινία με τον αγγλικό τίτλο “For Whom The Bell Tolls”, μια δραματική ταινία του 1943, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ του 1940, έχει αφήσει στη ζωή μας την περίφημη αυτή φράση. Είναι μάλιστα η ταινία για την οποία η Κατίνα Παξινού πήρε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου! 

Η φράση “Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα”, έχει μπει σε πολλές πτυχές της ζωής μας και το MotoGP δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση! Έγινε πριν λίγες ημέρες ένα τεστ στην Ισπανική πίστα της Χερέθ, στο οποίο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των WorldSBK, o Τούρκος Toprak Razgatlioglu δοκίμασε την Yamaha M1 του 2023, για να εξεταστεί η περίπτωση της μεταπήδησης του στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων μοτοσυκλέτας, που είναι το MotoGP.

H καμπάνα λοιπόν χτυπά για τον ήδη οδηγό της Yamaha, τον 29χρονο Ιταλο-Βραζιλιάνο Franco Morbidelli, που πέρυσι είχε μια κακή χρονιά με την εργοστασιακή ομάδα της Ιαπωνικής εταιρίας και το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2023. 

O Toprak Razgatlioglu τα πήγε καλά με την Μ1 ...αλλά όχι όσο θα περίμενε
O Toprak Razgatlioglu τα πήγε καλά με την Μ1 ...αλλά όχι όσο θα περίμενε

Το τεστ πήγε αρκετά καλά για τον Τούρκο οδηγό, όχι όμως τέλεια, αφού οι άνθρωποι της Yamaha και ο ίδιος, παραδέχτηκαν ότι δεν είναι τόσο εύκολο να κάνει τα φοβερά πράγματα που έχει επιδείξει με την Yamaha R1 (τη μοτοσυκλέτα του στα Superbike), στην μοτοσυκλέτα του MotoGP. Μάλιστα ο επικεφαλής του Αγωνιστικού Τμήματος της Yamaha, Lin Jarvis – που βρέθηκε στην Χερέθ για να δει το τεστ – παραδέχτηκε ότι η πρώτη προτεραιότητα για την ομάδα είναι να κρατήσει τον Morbidelli, εφόσον δείξει ότι ξαναβρήκε τον εαυτό του, όπως έδειξε στον Αγώνα της Αργεντινής, πριν δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να το κάνει και αυτό το τριήμερο στο Τέξας και σε δύο εβδομάδες στην Χερέθ και σε ένα μήνα στο Λε Μαν και μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα τον Ιούλιο. Είναι μια εξτρά πίεση στον Ιταλο-Βραζιλιάνο, που ο ίδιος τη δέχεται στωικά! 

Ο Morbido αποφασισμένος να επαναλάβει αυτά που έκανε στην Αργεντινή!
Ο Morbido αποφασισμένος να επαναλάβει αυτά που έκανε στην Αργεντινή!

“Ο Toprak είναι οδηγός με συμβόλαιο με την Yamaha και κάνει εκπληκτικά πράγματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Γνώριζα για το τεστ. Ξέρω καλά από πίεση και δεν υπάρχει αυτή η πίεση μόνο από την υπόθεση του Toprak. Αλλά όπως και νάχει δεν με νοιάζει...”, είπε χθες σε Ιταλό συνάδελφο του Gpone.com. 

Υπάρχει από τη μια μεριά η πίεση να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα, υπάρχει η προσωπική του ανάγκη να βρει τη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης της αίσθησης που θέλει με τη μοτοσυκλέτα του, υπάρχει το paddock του MotoGP που ξεχνάει γρήγορα ότι το 2017 πήρε τον Τίτλο του Πρωταθλητή στην κατηγορία Moto 2 και ότι το 2020 πάλεψε για τον Τίτλο της κορυφαίας κατηγορίας, μέχρι τον προτελευταίο Αγώνα. 

Με τον Francky στην Αργεντινή του 2019
Με τον Francky στην Αργεντινή του 2019

Σε μια προσωπική συζήτηση που είχαμε στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, μου είπε ότι πιστεύει στον εαυτό του και στην πνευματική δύναμη που πρέπει να έχει για να ξεπεράσει τα προβλήματα και στην Αργεντινή φάνηκε ότι αυτή η πίστη του αποδίδει. Ήξερε όμως ότι η καμπάνα της Yamaha κτυπά για εκείνον.

Φαίνεται λοιπόν ότι η πρόθεση του Έρνεστ Χέμινγουεϊ που ήταν να μεταδώσει την πίστη ότι κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε ότι συμβαίνει γύρω του και ότι είναι υπεύθυνος, γι αυτό και υποχρεωμένος να λάβει μέρος, δουλεύει για τον “Francky” και ίσως και γι άλλους οδηγούς Αγώνων. 

Άλλωστε και ο Χέμινγουεϊ πήρε έμπνευση από τον ποιητή John Donne, που το 1624 έγραψε: 

«...Και γι' αυτό ποτέ μη στείλεις να μάθεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπά για σένα».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Jorge Lorenzo παρέλαβε την Lamborghini Urus S

« Προηγούμενο άρθρο

Δικαιούται να κάνει τέτοιο λάθος ένας τέτοιος Πρωταθλητής;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα