• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Assen 2ος Αγώνας
Χατ τρικ για τον Bautista
Νέα 23/04/2023 - 16:31

Ο δεύτερος αγώνας των Superbikes στο Assen, είδε τον Alvaro Bautista να κάνει το χατ-τρικ και να παίρνει την 40η προσωπική του και την 400η νίκη της Ducati στα Superbikes.

Η μάχη για το προβάδισμα περιελάμβανε τους Alvaro Bautista, Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea στα πρώτα στάδια του αγώνα. Ο Razgatlioglu έκανε την κίνησή του για το προβάδισμα στον 3ο γύρο, αλλά ο Bautista απάντησε γρήγορα, πριν ο Rea κάνει την κίνησή του στον Γύρο 5 στην ίδια στροφή (8η). Ο Bautista μπόρεσε να ανταποκριθεί σχεδόν αμέσως για να διεκδικήσει ξανά το προβάδισμα και ο αγώνας του Rea θα τελείωνε στον επόμενο γύρο. Έχασε το μπροστινό στην 9η στροφή του 6ου γύρου και βγήκε εκτός αγώνα.


Αυτό άφησε τους Bautista και Razgatlioglu μπροστά, αλλά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά από τον Razgatlioglu και να φτάσει άνετα στην 40η νίκη του στα WorldSBK και την 400η νίκη της Ducati. Ο Razgatlioglu πήρε μια άνετη δεύτερη θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Andrea Locatelli, που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Axel Bassani, με τον οποίο έδωσε μάχες στην αρχή του αγώνα.


Ο Bassani βρισκόταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του αγώνα και προήχθη στην τρίτη θέση μετά την πτώση του Rea, αλλά ο Locatelli τον πέρασε στον 8ο γύρο στη στροφή 5. Ο Dominique Aegerter θα έπαιρνε τελικά την τέταρτη θέση, καθώς ήρθε σε επαφή με τον Bassani στο τελευταίο σικέιν και ο τελευταίος πάτησε στο πράσινο κομμάτι εκτός της πίστας. Το περιστατικό εξετάστηκε και ο Bassani, ο οποίος πέρασε τη γραμμή στην τέταρτη θέση, υποβιβάστηκε μία θέση λόγω παραβίασης των ορίων πίστας στον τελευταίο γύρο.

Ο Aegerter λοιπόν κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση, με τον Bassani στην πέμπτη. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για την GRT Yamaha, καθώς ο ομόσταυλος του Aegerter, Remy Gardner, κατέλαβε την έκτη θέση.


Ο Scott Redding τερμάτισε έβδομος, μετά από έναν σκληρό αγώνα για τον Βρετανό αναβάτη, ο οποίος έχασε ρυθμό από τη μέση του αγώνα και μετά και αναγκάστηκε να αποκρούσει την επίθεση του Danilo Petrucci στα τελευταία στάδια. 


Ο Petrucci τερμάτισε στην όγδοη θέση, αλλά ήταν μόλις 0,075 δευτερόλεπτα πίσω από τον Redding στο τέλος του αγώνα, με τον Alex Lowes να τερματίζει 9ος. Στον γύρο της παρατήρησης, ο Lowes βγήκε στην αμμοπαγίδα και αναγκάστηκε να φέρει τη μοτοσυκλέτα του στα pits για να επισκευαστεί. Μπόρεσε να ξεκινήσει τον αγώνα από το πίσω μέρος του grid, αντί για την τέταρτη θέση όπου θα ξεκινούσε κανονικά, αλλά έκανε μια εκπληκτική δουλειά ανάκαμψης για να τερματίσει 9ος.

Ο Michael Ruben Rinaldi κατέλαβε τη δέκατη θέση σε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati.

Επόμενο άρθρο »

Martin: Πόνεσε όταν μου είπαν ότι δεν θα είμαι στην εργοστασιακή ομάδα

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Assen Αγώνας Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα