• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Έχουμε θέματα με την αεροδυναμική
Νέα 07/05/2023 - 07:08

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 και δεύτερος το 2022, Fabio Quartararo, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στις αρχές του 2023. Ο νεός κινητήρας της Yamaha δεν ήταν τελικά η πανάκεια που περίμεναν, ενώ τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν αδυναμία της Yamaha τόσο στο ρυθμό ενός γύρου, όσο και στη δυνατότητα προσπέρασης. 


O Quartararo παρακολούθησε τον Brad Binder να παίρνει τη νίκη στον αγώνα Sprint και τη δεύτερη θέση στο Grand Prix της Κυριακής με μια δόση εντυπωσιασμού και πικρίας, καθώς θα ήθελε μια μοτοσυκλέτα που να του επιτρέπει να "παίξει" περισσότερο με τα όρια. 

"Εντυπωσιάστηκα από τον Brad στον αγώνα Sprint. Δεν έχω δει ποτέ κάποιον να οδηγεί μοτοσκλέτα ΜotoGP έτσι", είπε ο Γάλλος για το φρενάρισμα με το πλάι του Binder.

"Είναι ήδη το στυλ οδήγησής του, αλλά το να έχεις μια μοτοσυκλέτα που σου επιτρέπει να κάνεις αυτό το είδος κίνησης… είναι το όνειρό μου, ξέρετε!".

"Έχουμε πολλά τα θέματα που πρέπει να καταλάβουμε: Το ένα είναι η επίθεση στο χρόνο και το άλλο το να βρισκόμαστε σε ένα γκρουπ. Γιατί αό άποψη ρυθμού είμαστε γρήγοροι".

Μόλις ενδέκατος αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που κατευθύνεται στο εντός έδρας Grand Prix στο Le Mans το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο Quartararo τόνισε ότι η φετινή βελτίωση του κινητήρα δεν είναι αρκετή.

"Έχουμε περισσότερη δύναμη στον κινητήρα και οι άνθρωποι σκέφτονται «ναι, είναι καλό», αλλά δεν είναι καλό γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δύο μικρά φτερά σε σύγκριση με δύο τεράστια φτερά [σε άλλες μοτοσυκλέτες]", είπε.

"Εάν βάλουμε περισσότερα αεροδυναμικά φτερά (ή μεγαλύτερα φτερά), είμαστε πιο αργοί και επιστρέφουμε ακριβώς εκεί που ήμασταν, ή και χειρότερα [όσον αφορά την τελική ταχύτητα]. Χρειαζόμαστε λοιπόν πολύ περισσότερη δύναμη για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ περισσότερη αρνητική άντωση (downforce) και να μπορέσουμε να παλέψουμε".

"Αυτό είναι το ένα θέμα, αλλά και το να μπορούμε να προσπεράσουμε και να μείνουμε κοντά στους άλλους αναβάτες, αυτό είναι το κύριο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή".

Επόμενο άρθρο »

Binder: O Pedrosa είναι ο καλύτερος δοκιμαστής αναβάτης

« Προηγούμενο άρθρο

16ος ο Γιάννης Περιστεράς στον 1ο Αγώνα στην Βαρκελώνη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα