• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Eίναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου
Είναι δύσκολο ψυχολογικά
Νέα 08/05/2023 - 11:57

Ο Joan Mir έχει υπομείνει ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στη ζωή του ως εργοστασιακός αναβάτης της Honda, έχοντας πάρει μόλις πέντε βαθμούς από τους πρώτους τέσσερις γύρους.

Μετά τη νίκη στο Grand Prix της Αμερικής με τον Alex Rins της LCR, το Σαββατοκύριακο της Jerez έφερε απογοήτευση στον Ιάπωνα κατασκευαστή καθώς το καλύτερο αποτέλεσμα και στους δύο αγώνες ήταν η 9η θέση του Takaaki Nakagami.

Ο Mir έπεσε και στους δύο αγώνες της Jerez, έχοντας καταφέρει να φτάσει μόλις στην 20η θέση στις κατατακτήριες.

"Δεν είναι εύκολο το να ελέγξω τον εαυτό μου (την ψυχολογία μου), είναι κάτι το οποίο με ζορίζει λίγο γιατί δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να αγωνίζεται για τη 18η ή τη 17η θέση, δεν μπορώ".

"Όταν συνηθίζεις να είσαι μπροστά και να παλεύεις σε μια κακή μέρα για την έβδομη θέση, δεν είναι εύκολο να παλεύεις για την 18η και να προσπαθείς και να προσπαθείς και να προσπαθείς, αλλά ποτέ να μην πας μπροστά. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μου".

Στο τεστ της Jerez την προηγούμενη Δευτέρα, η Honda παρουσίασε το πολυαναμενόμενο πλαίσιο που κατασκευάστηκε από την Kalex.

Ωστόσο, δεν συγκεντρώθηκαν πολλά δεδομένα σχετικά με αυτό, καθώς ο Bradl έπεσε ενώ το χρησιμοποιούσε και ο Mir είχε ένα τεχνικό θέμα μόλις στον πρώτο γύρο.

"Έκανα μόνο έναν γύρο, γιατί είχα ένα τεχνικό πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα", είπε ο Mir μετά το τεστ. "Με έναν γύρο είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα, πρέπει να το δοκιμάσουμε με καλύτερο τρόπο. Ο Stefan ήταν χαρούμενος. Το στυλ οδήγησης του Stefan είναι λίγο διαφορετικό. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική".

"Στον γύρο εξόδου ένιωθα ότι είναι λίγο διαφορετική, αλλά δεν ξέρω αν είναι πιο γρήγορη. Καταλαβαίνετε ότι η έννοια είναι λίγο διαφορετική. Έχει πιθανώς περισσότερη ανατροφοδότηση για το τι συμβαίνει στους τροχούς. Αλλά δεν μπορώ να πω τόσα πολλά γιατί το ζέσταμα των ελαστικών σε έναν γύρο δεν είναι ο σωστός τρόπος για να μιλήσουμε".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Είναι περίεργο να βλέπω το όνομά μου δίπλα στου Stoner

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη του Απόστολου Καμζέλη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα SSP300

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα