• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα στατιστικά των πρώτων 5 αγώνων
Της σεζόν του 2023
Νέα 26/05/2023 - 19:54

Οι πρώτοι πέντε αγώνες του 2023 ξεκίνησαν τη νέα σεζόν με στυλ. Ο σφιχτός ανταγωνισμός και μερικές πραγματικά θεαματικές μάχες στην πίστα αύξησαν το τηλεοπτικό κοινό κατά 27% και οι εξέδρες μέχρι τώρα έχουν δει 40% περισσότερους οπαδούς από πέρυσι. Ακολουθεί μια σύνοψη όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής στατιστικά – καθώς πλησιάζουμε στο Ιταλικό Grand Prix στο Mugello.
Στa πέντε πρώτα Grand Prix και οι 5 κατασκευαστές βρέθηκαν στο βάθρο. Η Ducati και η Honda έχουν κερδίσει αγώνες Grand Prix και η KTM έχει πλησιάσει καθώς ο Brad Binder απείχε μόλις δύο δέκατα από τη νίκη στη Jerez. Το αυστριακό εργοστάσιο έχει ήδη σημειώσει τις πρώτες του νίκες σε αγώνες Sprint –  πάλι χάρη στον Binder.

Μετά την ανακοίνωση της νέας μορφής του Σαββατοκύριακου, έγινε πολύς λόγος για το ποιος θα αναδειχτεί ως ειδικός των αγώνων Sprint. Μέχρι στιγμής, οι Francesco Bagnaia και Brad Binder ισοβαθμούν στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, με 2 νίκες έκαστος. Ο αναβάτης που πολλοί πίστευαν ότι θα αναδυόταν στην αναμέτρηση του Σαββάτου κέρδισε επίσης τον πιο πρόσφατο αγώνα Sprint: ο Jorge Martin.

Μέχρι στιγμής, 11 αναβάτες – το 50% του grid – έχουν βρεθεί στο βάθρο. Αυτό ταιριάζει με τα πρώτα πέντε Grand Prix του 2020 καθώς η χρυσή εποχή του σφιχτού ανταγωνισμού συνεχίζεται.

Οι αναβάτες που έχουν βρεθεί στο βάθρο σε Grand Prix αλλά όχι σε βάθρο Sprint είναι ο Johann Zarco, ο Fabio Quartararo, ο Maverick Viñales και ο Alex Marquez.

Ο μόνος αναβάτης που έχει ανέβει στο βάθρο το Σάββατο και όχι την Κυριακή είναι ο Marc Marquez. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής παραλίγο να τα καταφέρει την τελευταία φορά και λίγοι θα στοιχημάτιζαν ενάντια σε ένα σπάσιμο αυτού του στατιστικού στο Sachsenring. Ο Marquez επίσης δεν αγωνίστηκε σε τρία Grand Prix, δυνητικά παραμορφώνοντας τα στατιστικά.


Έχουν σημειωθεί τρεις νίκες για τις δορυφορικές ομάδες μέχρι στιγμής το 2023 – δύο για τον Marco Bezzecchi και μία για τον Alex Rins. Η μόνη χρονιά που έγινε κάτι τέτοιο μετά τους πρώτους πέντε αγώνες στην εποχή του MotoGP είναι το 2020.

Πριν από το 2023, υπήρχαν επίσης μόνο δύο Grand Prix στην εποχή του MotoGP όπου το βάθρο γέμισε με αναβάτες δορυφορικών ομάδων: Κατάρ 2004 και Πορτογαλία 2020. Αυτή τη σεζόν, αυτό έχει ήδη συμβεί δύο φορές. Η Αργεντινή είδε τον Bezzecchi να κερδίζει, με τους Zarco και Alex Marquez να ανεβαίνουν στο βάθρο, ενώ στη Γαλλία ο Bezzecchi βρέθηκε και πάλι στην κορυφή, αυτή τη φορά μπροστά από τον Martin και τον Zarco.


Καθώς κατευθυνόμαστε στο Gran Premio d'Italia Oakley, δύο Ιταλοί βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας – Bagnaia και Bezzecchi – και χωρίζονται μόλις από έναν βαθμό και ένα βάθρο. Έχουν από 2 νίκες ο καθένας μέχρι στιγμής, αλλά ο Bezzecchi προηγείται στα βάθρα, με 3. 


Χάρη στο δίδυμο, το 2023 είναι επίσης η πρώτη φορά που υπάρχουν τέσσερις νίκες για Ιταλούς αναβάτες στους πρώτους πέντε αγώνες MotoGP από το 2006, όταν οι Loris Capirossi, Valentino Rossi και Marco Melandri είχαν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για την Ιταλία.

Επόμενο άρθρο »

H Honda περιμένει τον Ogura "να ξυπνήσει"

« Προηγούμενο άρθρο

Oliveira: Παλεύουμε με μοτοσυκλέτες 200kg που πάνε με 300 χλμ./ώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα