• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι πιθανές οδοί επιστροφής του Iannone στους αγώνες
Στα Superbikes
Νέα 07/06/2023 - 15:25

Στο Misano ο Andrea Iannone επιβεβαίωσε ότι εργάζεται για να επιστρέψει στους αγώνες μόλις τελειώσει ο αποκλεισμός του. Η αγορά αναβατών SBK μόλις αρχίζει να κινείται, αλλά ποιος είναι έτοιμος να στοιχηματίσει στον αναβάτη από το Vasto;


Έχει μεγάλη επιθυμία να επιστρέψει στους αγώνες, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Sky TV: "Δουλεύουμε για το μέλλον, έχω περάσει αυτά τα χρόνια σκεπτόμενος τι θα γίνει μετά. Αν είμαι ακόμα εδώ είναι γιατί θα ήθελα να επιστρέψω".


Σε μια αγορά όπως αυτή των SBK, που μόλις πρόσφατα άρχισε να κινείται, ο Andrea Iannone στοχεύει σε μια μεγάλη επιστροφή με την Ducati. Αυτό είναι ξεκάθαρα το πιο πιθανό μονοπάτι για τον Ιταλό, λαμβάνοντας υπόψη τη στενή του σχέση με το Borgo Panigale και τη φιλία που τον δένει με τον Michele Pirro, χάρη στην οποία μπορεί να είναι σε θέση να μοιραστεί ημέρες δοκιμών στην πίστα για να προετοιμαστεί καλύτερα για την επίστροφή του στο  Πρωτάθλημα.

Αν ρίξουμε μια ματιά στις ομάδες, η πρώτη που θα μπορούσε να στοιχηματίσει στον Andrea Iannone για την επόμενη χρονιά είναι σίγουρα η Barni. Ο Marco Barnabò (ιδιοκτήτης της Barni), ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και επαγγελματίες ανθρώπους σε ολόκληρο το paddock, θα είχε όλες τις τεχνικές και οικονομικές εγγυήσεις για να πραγματοποιήσει μια τέτοια επιχείρηση, προφανώς χρησιμοποιώντας την εταιρεία - χορηγό Spark, η οποία αποφάσισε να υποστηρίξει και να επενδύσει στην ομάδα.

Ενώ ακόμα περιμένουμε τι θα αποφασίσει να κάνει ο Petrucci την επόμενη σεζόν, πιστεύουμε ότι  από την Barni δεν θα έλειπαν οι πόροι για να βάλει μια δεύτερη μοτοσυκλέτα στο grid. Όμως αυτή η ομάδα δεν είναι η μόνη δυνατότητα για τον Iannone, γιατί υπάρχει και η Go Eleven. Εδώ, ωστόσο, το ερώτημα είναι λίγο πιο περίπλοκο, γιατί η ομάδα του Ramello θα πόνταρε στον Iannone μόνο στην περίπτωση που υπήρχε δεύτερη μοτοσυκλέτα.


Με αυτό κατά νου, ο Dennis Sacchetti (Team Manager της Go Eleven) έχει ήδη προσπαθήσει να κάνει μια εκτίμηση της υπόθεσης, μιλώντας με την Ducati για να καταλάβει τι είδους υποστήριξη θα είχε από τον κατασκευαστή. Όπως είναι γνωστό, η Go Eleven στοχεύει να κατεβάσει μια δεύτερη μοτοσυκλέτα του χρόνου, αλλά βασικός παράγοντας για αυτό θα είναι το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην εργοστασιακή Ducati και από το είδος της υποστήριξης που θα δοθεί στην ομάδα όταν η Ducati της "εμπιστευτεί" είτε τον Rinaldi είτε τον Bulega.

Σε όλα αυτά πρέπει να λάβουμε υπόψη και ένα σημαντικό οικονομικό στοιχείο, γιατί τα νούμερα ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ για δεύτερη μοτοσυκλέτα. Στην Go Eleven αρέσει το όνομα του Iannone, αλλά για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επιχείρηση απαιτείται σημαντική οικονομική θυσία.

Γι' αυτό, αυτή τη στιγμή η Barni φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός δρόμος που θα ακολουθηθεί, οικονομικά και τεχνικά, για μια πιθανή επιστροφή του Andrea στον κόσμο των αγώνων, στα Superbikes.

Τέλος, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η Marc VDS (της οποίας ο ιδιοκτήτης συναντήθηκε το Σαββατοκύριακο του αγώνα των Superbikes στο Misano με τον Paolo Ciabbati, συζητώντας το ενδεχόμενο ένταξης της ομάδας στα Superbikes). Tο Σαββατοκύριακο του Mugello πλησιάζει και σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα για αυτήν την πτυχή εκεί. Φαίνεται πάντως ότι θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι στην αγορά αναβατών για τα SBK.

Επόμενο άρθρο »

Taramasso: To Mugello θα είναι πρόκληση

« Προηγούμενο άρθρο

Η Yamaha TENERE 700 στο HELLAS RALLY

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα