• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Donington Park
Νίκη του Bautista μετά από μάχες
Νέα 01/07/2023 - 17:35

Ο Alvaro Bautista πήρε τη νίκη στον 1ο αγώνα των Superbikes στο Donington Park, μετά από μια σκληρή μάχη του «Titanic Trio». 


Ο αναβάτης της Ducati έστριψε πρώτος, αλλά το προβάδισμά του δεν κράτησε πολύ καθώς ο κάτοχος της Pole Position, Jonathan Rea, πέρασε μπροστά στον 2ο γύρο. Ο Βορειοιρλανδός μπόρεσε να απομακρυνθεί από τον Bautista, με τον Ισπανό να δέχεται πλέον την πίεση του Toprak Razgatlioglu.


Ο αναβάτης της Yamaha έκανε την κίνησή του στην 11η στροφή του 3ου γύρου πριν βάλει στο στόχαστρο τον Rea, με τη διαφορά να μειώνεται. Στον 6ο γύρο, ο Τούρκος αναβάτης έκανε την κίνησή του στον Rea στην ίδια στροφή για να ανέβει στην κορυφή, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει μια διαφορά καθώς το «Titanic Trio» πάλευε για τη νίκη.

Το τρίο άλλαξε θέσεις αρκετές φορές μεταξύ του 6ου και 9ου γύρου, προτού ο Bautista κάνει μια κίνηση στον Razgatlioglu στην έξοδο του Coppice για να επιστρέψει στην πρώτη θέση. Ο Razgatlioglu και ο Rea παρέμειναν σε επαφή με τον Bautista. Στον 11ο Γύρο, ο Bautista έκανε ένα νέο ρεκόρ γύρου αγώνα (1’26.615) καθώς η διαφορά μειώθηκε σε λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο από τους αντιπάλους του.

Ο ρυθμός του αναβάτη της Ducati φάνηκε δύο γύρους αργότερα, όταν έκανε 1'26.610 για να φτάσει τη διαφορά πάνω από 1 δευτερόλεπτο στον 15ο γύρο. Ήταν ο μόνος αναβάτης που έκανε 1'26 σε αυτό το στάδιο του αγώνα με τους Razgatlioglu και Rea να πέφτουν στο 1'27. Ενώ οι Bautista και Razgatlioglu είχαν εξασφαλίσει τις θέσεις τους, ο Rea έπρεπε να πολεμήσει τον Danilo Petrucci για την τρίτη θέση. Ο Ιταλός βρισκόταν ακριβώς πίσω από το ηγετικό γκρουπ, αλλά ο ρυθμός του στα τέλη του αγώνα του επέτρεψε να περάσει τον Alex Lowes στον 16ο γύρο στο Foggy Esses πριν κυνηγήσει τον Rea για την τρίτη θέση, αν και ο Rea κατάφερε να διαχειριστεί τη διαφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να εξασφαλίσει την 3η θέση.


Ο Petrucci πήρε την 4η θέση, σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπατριώτη του, Andrea Locatelli. Ο Alex Lowes τερμάτισε 6ος, μπροστά από τον Axel Bassani. 


 Πίσω του ήταν οι δύο αναβάτες της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team καθώς ο Scott Redding και ο Tom Sykes μάχονταν στον τελευταίο γύρο, με τον Redding να παίρνει την 8η θέση και τον Sykes την 9η. 


Ο Sykes κατάφερε στα τελευταία στάδια να αποκρούσει τις επιθέσεις του Remy Gardner, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Επόμενο άρθρο »

Το Ινδικό Grand Prix πλησιάζει

« Προηγούμενο άρθρο

Ποιές είναι οι επιλογές του Marc Marquez;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα