• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Ινδικό Grand Prix πλησιάζει
Αλλά οι εργασίες στην πίστα δεν έχουν ολοκληρωθεί
Νέα 02/07/2023 - 13:11

Μετά την ακύρωση του Grand Prix του Καζακστάν, ο αγώνας στην Ινδία θα είναι ο μόνος νέος αγώνας στο φετινό ημερολόγιο του MotoGP. Λιγότερο από τρεις μήνες από το Ινδικό Grand Prix (ο γύρος στο Buddh Circuit έχει προγραμματιστεί για τις 22-24 Σεπτεμβρίου), ωστόσο, δεν είναι όλα έτοιμα ακόμα.

Η προπώληση των εισιτηρίων μόλις ξεκίνησε (και τα τοπικά ΜΜΕ λένε ότι 30.000 έχουν ήδη πουληθεί), αλλά η πίστα χρειάζεται περαιτέρω δουλειά για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην πραγματικότητα, η πίστα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για διεθνείς αγώνες από το 2013, όταν η Formula 1 αγωνίστηκε εκεί για τελευταία φορά.

Ο Επίτροπος Υποδομής και Ανάπτυξης του Uttar Pradesh, Manoj Kumar Singh, ζήτησε από την Yamuna Expressway Industrial Development Authority (Yeida) και την Jaiprakash Associates Limited να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ώστε η πίστα να είναι έτοιμη για την άφιξη του MotoGP. Η πίστα επιθεωρήθηκε την περασμένη Δευτέρα και ζητήθηκε από τις δύο εταιρείες να επισπεύσουν τις εργασίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

"Ζητήσαμε από την Dorna Sports να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό και να λάβει και άλλα απαραίτητα μέτρα", είπε ο Singh. Οι μετατροπές, όπως αναμενόταν, θα είναι πολύ ακριβές, επειδή οι απαιτήσεις έγκρισης της FIM και της FIA είναι διαφορετικές. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερες σημαίες ασφαλείας, να προστεθούν ή να αφαιρεθούν κερμπ σε ορισμένες γωνίες και το πλάτος των περιοχών διαφυγής (αμμοπαγιδών) θα πρέπει να αυξηθεί σε δύο σημεία. Δεν είναι πολύ μικρές λεπτομέρειες και η ημερομηνία του GP είναι όλο και πιο κοντά.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Donington Park Αγώνας Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Donington Park

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα