• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Donington Park 2ος Αγώνας
Νίκη για τον Bautista, παρθενικό βάθρο για τον Petrucci
Νέα 02/07/2023 - 20:19

Ο Alvaro Bautista χρειάστηκε να αγωνιστεί σκληρά για να πάρει τη νίκη στον 2ο αγώνα στο Donington Park μετά από μια σκληρή μάχη με τον Toprak Razgatlioglu. Ήταν επίσης μια αξέχαστη ημέρα για τον Danilo Petrucci καθώς στάθηκε στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike για πρώτη φορά.
Ο αγώνας διακόπηκε από κόκκινη σημαία στον εναρκτήριο γύρο μετά από ένα ατύχημα με τους Tom Sykes, Michael Ruben Rinaldi και Loris Baz στην έξοδο της Coppice. Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά με μια απόσταση 22 γύρων, ένας λιγότερος από την αρχική απόσταση. 

Καθώς τα φώτα έσβησαν για τον νέο αγώνα, ο Bautista πήρε το προβάδισμα πριν ο Rea προσπαθήσει να περάσει από την τρίτη στην πρώτη θέση στη στροφή 4. Στην Old Hairpin, κατάφερε να περάσει τον Razgatlioglu, αλλά άνοιξε τη γραμμή του όταν προσπέρασε το Bautista και τελικά έμεινε δεύτερος. Ωστόσο, στον ίδιο γύρο, ο Razgatlioglu έκανε την κίνησή του στη Rea στη στροφή 11 για να διεκδικήσει ξανά τη 2η θέση. Έναν γύρο αργότερα είχαμε μια συναρπαστική μάχη, καθώς ο Razgatlioglu έκανε την κίνησή του στον Bautista στη στροφή 11, κάτι που επέτρεψε στον Rea να περάσει στη 2η θέση, με τον Τούρκο αναβάτη στην κορυφή.

Στον 7ο γύρο, ο Bautista έκανε ένα μικρό λάθος στη στροφή 7, αλλά μπόρεσε να ανακάμψει χωρίς να χάσει θέση και ο ρυθμός του του επέτρεψε να ξαναφτάσει τους 2 πρώτους μέχρι το τέλος του γύρου. Ο Ισπανός πέρασε στη 2η θέση στον 10ο γύρο, ενώ ο ρυθμός του Ρέα έπεσε στο 1'27, καθώς άρχισε να χάνει επαφή με τους πρώτους.


Η μάχη μεταξύ των Bautista και Razgatlioglu έφτασε στο κρεσέντο στους Γύρους 13 και 14 καθώς το δίδυμο άλλαξε θέσεις σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Bautista πέρασε μπροστά στην 1η στροφή του 13ου γύρου, πριν ο Razgatlioglu απαντήσει στη στροφή 4. Ο Bautista επανέλαβε την κίνηση του έναν γύρο αργότερα και αυτή τη φορά κατάφερε να μείνει μπροστά και να πάρει τη νίκη.


Πιο πίσω, ο Rea ήταν αρχικά υπό πίεση από τον Αlex Lowes, αλλά, καθώς προχωρούσε ο αγώνας και άλλοι αναβάτες φτάσανε εκεί. Ο Danilo Petrucci ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά, αλλά ο ρυθμός του, του επέτρεψε να αγωνιστεί για το βάθρο. Πέρασε στην πέμπτη θέση περνώντας τον Andrea Locatelli στον 15ο γύρο στη στροφή 11 πριν προχωρήσει στην τέταρτη, προσπερνώντας τον Lowes στη στροφή 9 δύο γύρους αργότερα. Η κρίσιμη κίνηση ήρθε στον 18ο γύρο, όταν προσπέρασε τον Rea στη στροφή 4, προτού ανοίξει μια διαφορά για να πάρει το παρθενικό του βάθρο WorldSBK και το πρώτο της Barni Ducati από την Αργεντινή το 2018.


Ο Scott Redding πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφού πέρασε και τους δύο αναβάτες της KRT στα τελευταία στάδια. Προσπέρασε τον Lowes για την πέμπτη θέση στον 18ο γύρο πριν από μια συγκλονιστική μάχη με τον Rea στους επόμενους γύρους. Στον 19ο γύρο, ο Redding προσπέρασε τον Rea στη στροφή 11 πριν το ζευγάρι αλλάξει θέση στον προτελευταίο γύρο, αν και ο αναβάτης της BMW κατάφερε να αντεπιτεθεί και να κρατήσει την τέταρτη θέση. Ο Rea πήρε την πέμπτη θέση στην έδρα του μετά από δύο βάθρα σε τρεις αγώνες στο Donington, ενώ ο Lowes τερμάτισε έκτος.


Στη μάχη για την πρώτη τετράδα συμμετείχαν έξι αναβάτες σε όλο τον αγώνα. Ο Axel Bassani κατέλαβε την έβδομη θέση καθώς έδειξε εντυπωσιακό ρυθμό στα τέλη του αγώνα για να τερματίσει μπροστά από τον Andrea Locatelli. O Garrett Gerloff τερμάτισε 9ος, με τον Philipp Oettl να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Augusto Fernandez: Θέλω να συνεχίσω άλλον έναν χρόνο

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Donington Park Αγώνας Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα