• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: οι στιγμές ορόσημο μέχρι τα μισά της χρονιάς
Νέα 16/07/2023 - 16:23

Του Νεκτάριου Διατσίδη

 

Υπάρχουν κάποιες αγωνιστικές στιγμές ή άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν Αγώνα ή ένα οδηγό. Είδαμε τους ενδιαφέροντες αριθμούς των στατιστικών στη μέση της χρονιάς, ας δούμε τώρα και τις κυριότερες φάσεις των οκτώ πρώτων Αγώνων.

 

GP Πορτογαλίας: Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) έκανε την 218η εκκίνηση στην κατηγορία και έφτασε στην τέταρτη θέση στη λίστα όλων των εποχών. Ισοφάρισε τους θρύλους του MotoGP™ Dani Pedrosa και Nicky Hayden και έκτοτε προηγήθηκε και των δύο – αν και ο Pedrosa πρόσθεσε άλλον έναν με την εκπληκτική συμμετοχή του στη Χερέθ. Ο Valentino Rossi ηγείται με 372 εκκινήσεις στην πρώτη κατηγορία, μπροστά από τον Andrea Dovizioso (248) και τον Alex Barros (245), με τον Aleix τέταρτο με 225.

 

GP Αργεντινής: Ο Bezzecchi πήρε την πρώτη του νίκη στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχουν μόνο οκτώ αναβάτες που δεν έχουν κερδίσει ακόμα ένα GP πρώτης κατηγορίας: Zarco, Alex Marquez, Pol Espargaro (GASGAS Factory Racing Tech3), Raul Fernandez (CryptoData RNF MotoGP™ Team), Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team), Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™), Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu), Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3).

 

GP Αμερικής: Ο Ρινς έγινε ο όγδοος αναβάτης που κέρδισε με δύο εργοστάσια στην εποχή του MotoGP™ μαζί με τους Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing), Andrea Dovizioso, Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Maverick Viñales, Max Biaggi και Valentino Rossi.

Ο Quartararo κινήθηκε ένα πάνω από τον Max Biaggi στη λίστα των αναβατών της Yamaha με τα περισσότερα βάθρα κορυφαίας κατηγορίας. Ο Γάλλος είναι πλέον σόλο στην έκτη, με 29 βάθρα με Yamaha.

 

GP Ισπανίας: Ο Bagnaia ισοφάρισε με τον Max Biaggi στην τέταρτη θέση στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς αναβάτες στην πρώτη κατηγορία. Ο Bagnaia έχει ξεπεράσει τον Biaggi και τώρα έχει 15.

 

Γαλλικό GP: Το Le Mans έσπασε το ρεκόρ παρακολούθησης αγώνων όλων των εποχών του MotoGP™ με 278,805 θεατές σε όλο το GP.

 

Ιταλικό GP: Κατά τη διάρκεια του Tissot Sprint στο Mugello, ο Binder σημείωσε νέο ρεκόρ κορυφαίας ταχύτητας MotoGP™, με το KTM του να φτάνει τα 366.1 km/h, που ισοδυναμεί με 101.69 m/s.

 

GP Γερμανίας: Οι 233,196 θεατές σε όλη τη διοργάνωση ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός όλων των εποχών στο Sachsenring και έκανε το Γερμανικό GP το αθλητικό γεγονός με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε εισιτήρια στην Γερμανία.

 

Ολλανδικό TT: Ο Bagnaia πήρε την 15η νίκη του στο MotoGP™ στο Ολλανδικό TT και τώρα ισοβαθμεί με τον θρύλο του MotoGP™ Andrea Dovizioso στην τρίτη θέση στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς αναβάτες στην πρώτη κατηγορία. Ο θρύλος του MotoGP™ Valentino Rossi προηγείται με 89 νίκες μπροστά από τον θρύλο του MotoGP™ Giacomo Agostini (68).

 

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 

 

Ο βασιλιάς Πρωταθλητής Bagnaia μπορεί να γίνει ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες για την Ducati. Αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος με 15 νίκες, πίσω από τον Casey Stoner στις 23.

 

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 98 νίκες στα Grand Prix για Γάλλους αναβάτες, οπότε η Γαλλία θα μπορούσε να φτάσει τις 100 το 2023.

 

Με 12 σε όλες τις κατηγορίες μέχρι στιγμής, ο Quartararo θα μπορούσε να γίνει ο Γάλλος αναβάτης με τις περισσότερες νίκες. Ο Zarco προηγείται στις 16.

 

Ο Quartararo, ο οποίος έχει 29 βάθρα με Yamaha, θα μπορούσε να ανέβει για να φτάσει τον θρύλο του MotoGP™ Kenny Roberts στην πέμπτη θέση στη λίστα των αναβατών με τα περισσότερα βάθρα, εάν φτάσει τα 39.

 

Ο Zarco θα μπορούσε να γίνει ο πέμπτος Γάλλος αναβάτης που θα κερδίσει στην πρώτη κατηγορία μαζί με τους Quartararo (11 νίκες), Régis Laconi (1), Christian Sarron (1) και Pierre Monneret (1).  Επίσης έχει την τιμή να είναι ο αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα κορυφαίας κατηγορίας χωρίς νίκη (19) πίσω από τον Colin Edwards, ο οποίος έχει 12.

 

Δύο για δύο

Ο Joan Mir (Repsol Honda Team) και ο Oliveira θα μπορούσαν να κερδίσουν με έναν δεύτερο κατασκευαστή, ακολουθώντας το παράδειγμα του Rins. Ο Mir κέρδισε με την Suzuki και τώρα αγωνίζεται για την Honda, ενώ ο Oliveira έχει πέντε νίκες στην premier class με την KTM και τώρα βρίσκεται στην Aprilia.

 

Το τρία είναι ο μαγικός αριθμός

Ο Viñales και ο Miller θα μπορούσαν και οι δύο να γράψουν ιστορία στο MotoGP™ κερδίζοντας με τρία εργοστάσια. Ο Viñales κέρδισε με τη Suzuki και τη Yamaha και στοχεύει να προσθέσει την Aprilia. Ο Miller έχει νίκες με Honda και Ducati και έχει προσαρμοστεί γρήγορα στην KTM.

 

Ανάμεικτα συναισθήματα για τον Marc Marquez

Ο Marc Marquez έχει επί του παρόντος 85 νίκες Grand Prix σε όλες τις κατηγορίες, μόνο πέντε λιγότερες από τον θρύλο του MotoGP™ Angel Nieto. Εάν ο Marquez φτάσει στο 90 +1, θα είναι και τρίτος στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους αναβάτες και θα γίνει και ο πιο επιτυχημένος Ισπανός αναβάτης στην ιστορία όσον αφορά τις νίκες.

Με 59 νίκες στην premier class, ο Marc Marquez θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία της premier class, αν βελτίωνε τις 68 νίκες του Giacomo Agostini. Ο Valentino Rossi ηγείται με 89 νίκες στην μεγάλη κατηγορία.

 

Αν κερδίζει ξανά, ο Marc Marquez θα γίνει ο ένατος αναβάτης στην ιστορία με μια καριέρα νικηφόρου κατηγορίας που εκτείνεται δέκα χρόνια ή περισσότερο. 

 

Όταν κερδίσει ξανά, θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των νικών για τον αριθμό 93. Ήταν 581 ημέρες μεταξύ της Βαλένθια 2019 και του Γερμανικού Γκραν Πρι του 2021. Την ημέρα του αγώνα στο Silverstone, θα περάσουν 651 ημέρες από τότε που κέρδισε το Grand Prix της Emilia-Romagna 2021.

 

Από τον εναρκτήριο αγώνα του 2020, έχουν πραγματοποιηθεί 60 αγώνες Grand Prix. Ο Marquez έχει ξεκινήσει μόνο 30 από αυτούς, το 50%, και τελείωσε τους 20 από αυτές. Ωστόσο, έχει σημειώσει πέντε βάθρα, συμπεριλαμβανομένων τριών νικών (Γερμανία, Αμερική και Εμίλια-Ρομάνια το 2021) και ανέβηκε στο βάθρο του Sprint στο Portimao στις αρχές του 2023.

Επόμενο άρθρο »

World SSP Imola: Ο Stefano Manzi νικητής, ο Bulega 1ος στη βαθμολογία

« Προηγούμενο άρθρο

Ξεκίνησε στην Ίμολα ο Αγώνας WorldSSP300 του Γιάννη Περιστερά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα