• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Razgatlioglu & Yamaha αλλάζουν τη ροή του WorldSBK στην Imola
Νέα 16/07/2023 - 23:16

Η διαφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motul Fim Superbike μειώθηκε στο μέγιστο, με τους 25 βαθμούς που κατάφερε να πάρει ο νικητής Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon Worldsbk) εκμεταλλευόμενος την πτώση του Alvaro Bautista (Aruba.It Racing - Ducati) στον πρώτο γύρο στην πίστα Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Ο πρωταθλητής του 2021 έπρεπε να πολεμήσει στο δρόμο του για το προβάδισμα στη διάρκεια του 2ου Αγώνα στον Ιταλικό Γύρο Prometeon, αφού ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) μπήκε στο κυνήγι για νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε για λίγους γύρους.

 

Μια κρίσιμη στιγμή για το 2023: Ο Bautista πέφτει στο χαλίκι, κερδίζει ο Razgatlioglu

 

Ο Bautista πήρε την πρώτη θέση στο ξεκίνημα του Αγώνα των 15 γύρων (μειώθηκε ο αρχικός Αγώνας των 19 γύρων, λόγω υπερβολικής ζέστης),  αλλά ο 2ος Αγώνας του τελείωσε λίγο μετά το ξεκίνημα. Βγήκε με την Panigale V4 R στην 3η στροφή στο χαλίκι, μειώνοντας τις συχνές νίκες του για το 2023. Επέτρεψε στον πρωταθλητή του 2021 Razgatlioglu να πάρει το προβάδισμα, καθώς ο συναθλητής του Andrea Locatelli έπρεπε να τον αποφύγει .Ενώ ο Τούρκος ήταν στο προβάδισμα, ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) έκανε μια μεγάλη κίνηση για να πάει από την τέταρτη θέση στη δεύτερη.

O Bautista έκανε το λάθος, πάτησε την άσπρη γραμμή και έπεσε
O Bautista έκανε το λάθος, πάτησε την άσπρη γραμμή και έπεσε

Επωφελήθηκε το άνοιγμα της γραμμής του Locatelli στο τελικό Chicane στο τέλος του 2ου γύρου και του Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team Worldsbk) που κρατήθηκε πίσω, για να περάσει το ζευγάρι στο Chicane της Tamburello περνώντας δεύτερος. Από εκεί, έκανε μια σειρά από γρήγορους γύρους για να κλείσει τη διαφορά με τον αναβάτη της Yamaha. Η διαφορά ήταν μόλις πάνω από ένα δέκατο στον 7ο γύρο με τον Rea να κυνηγά το ζευγάρι και λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο να χωρίζει τους τρείς πρώτους.

Απογοητευμένος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022
Απογοητευμένος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022

Στον 8ο  γύρο, ο Bassani έκανε την κίνηση του στον Razgatlioglu για πρώτη φορά. Κοίταξε να περάσει πρώτα στο Chicane του Villeneuve, αλλά αυτό δεν λειτούργησε, οπότε πέρασε στην αριστερή φουρκέτα Tosa. Αρχικά δημιούργησε μια μικρή διαφορά, αλλά ο Razgatlioglu κρατούσε επαφή καθώς ο Αγώνας εισήλθε στο τελευταίο τρίτο. Στο τέλος του 12ου γύρου, ο Razgatlioglu έκανε την προσπέραση και στον πρώτο του πλήρη γύρο με καθαρό αέρα, ο αναβάτης της Yamaha έκανε μία διαφορά έξι δέκατων, καθώς συνέχισε να διεκδικεί την πρώτη του νίκη για το 2023.

Ο Razgatlioglu ήταν σε θέση να διεκδικήσει την 36η νίκη της σταδιοδρομίας του και το 102ο βάθρο του, ενώ ήταν επίσης στη 410η συμμετοχή με τη Yamaha στο World Superbike. Ο Bassani πήρε το έκτο βάθρο του στο πρωτάθλημα και το δεύτερο αυτή τη σεζόν. Ο Rea πήρε δύο βάθρα σε ένα μόνο Γύρο για πρώτη φορά το 2023. Με τον Bassani να κάνει τον ταχύτερο γύρο, 1'47.491s στον 5ο γύρο, ο Bautista εξασφάλισε το βραβείο Pirelli Best Lap για το 2023.

Ο Bassani προηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα
Ο Bassani προηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα

 

Τα έξι καλύτερα αποτέλεσμα καριέρας: Η Imola τελειώνει με υψηλό αριθμό.

 

Ο Locatelli υποβιβάστηκε στην τέταρτη θέση όταν ο Rea πέρασε στη στροφή 9 στον 3ο γύρο και παρέμεινε εκεί για τον υπόλοιπο του αγώνα για να πάρει την 4η θέση και να τερματίσει στο «σπίτι» του με έναν καλό τρόπο μετά από το βάθρο του στον Αγώνα Race Tissot Superpole. Ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing-Ducati) ήτανπέμπτος. Ο Bradley Ray (Yamaha Motoxracing Worldsbk Team) πήρε μία έκτη θέση μετά από τη μάχη να απομακρυνθεί από δύο αναβάτες της BMW. Ο Loris Baz (Bonovo Action BMW) και ο Scott Redding (Rokit BMW Motorrad WorldSBK Team) διαχωρίστηκαν μόλις από μισό δευτερόλεπτο στη γραμμή με τον Baz που έλαβε την 7η θέση.

Ο Τούρκος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 πήρε τη νίκη
Ο Τούρκος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 πήρε τη νίκη

 

Σημεία βαθμολόγησης: Οι κορυφαίοι 15

 

Ο Rookie Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ήταν ένατος, πέντε δευτερόλεπτα κάτω από τον πρώτο. Είχε επίσης μία αξιοπρεπής διαφορά με τους αναβάτες πίσω του, καθώς πολεμούσαν για μια θέση στην πρώτη δεκάδα.Ο Iker Lecuona (Team HRC) έβαλε την Honda στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς ο Remy Gardner (Gytr Grt Yamaha Worldsbk Team), ο Dominique Aegerter, ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) και ο Xavi Vierge (Team HRC) μάχονται έξω από αυτήν.

Οι θέσεις αλλάζανε σε ολόκληρο τον αγώνα με τον Gardner να τελειώνει 0,44s κάτω από τον Lecuona στην 11η ενώ ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον συναθλητή του. Ο Aegerter ήταν 12ος με τους Gerloff και Vierge ακριβώς πίσω. Μόλις 0.117s χώριζαν τους τρείς. Ο Philipp Oettl (Team Goeleven) ήταν ο τελικός «σκόρερ» στην 15η, με τον Lorenzo Baldassarri (GMT94 Yamaha) να μένει πίσω. Ο Gabriele Ruiu (Bmax Racing), ο οποίος ξεκίνησε από το Pitlane μετά την υπέρβαση της κατανομής του κινητήρα, ήταν 17ος μπροστά από τον Roberto Tamburini (Petronas Mie Racing Honda Team) στη 18η θέση και τον συναθλητή του Eric Granado στην τελευταία θέση.

 

Οι εγκαταλείψεις του 2ου Αγώνα

Ο Tito Rabat (Barni Spark Racing Team) εγκατέλειψε τον αγώνα στον 5ο γύρο  στη 12η στροφή, ενώ ο Leon Haslam (Rokit BMW Motorrad Worldsbk Team) αποχώρησε μετά από ένα πέρασμα στστην αμμοπαγίδα. Παρόμοια εγκατάλειψη και για τον Oliver Konig (Orelac Racing Movisio), ενώ ο Isaac Vinales (TPR Team Pedercini Racing) έπεσε στη 12η στροφή στον 9ο γύρο χάνοντας τις ελπίδες του να τερματίσει στην έκτη θέση.

 

Η νίκη αυτή του Razgatlioglu και της Yamaha, αλλάζει τα δεδομένα στο Πρωτάθλημα και μειώνει τη διαφορά στους 70 βαθμούς που είναι μια διαφορά που μπορεί να καλυφθεί. Επίσης το «ανίκητο» του Bautista δεν επιβεβαιώνεται και έτσι η μάχη του Τίτλου παίρνει νέο ενδιαφέρον. 

Αξιοσημείωτο ότι η Yamaha κέρδισε και τους 5 Αγώνες της ημέρας, Superpole, SBK, SSP, SSP300 & R7 Cup!

 

Οι έξι πρώτοι του 2ου Αγώνα Worldsbk:

1 Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon Worldsbk)

2. Axel Bassani (Motocorsa Racing) +1.996s

3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +2.458s

4. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometon Worldsbk) +6.111s

5. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati) +11.154s

6. Bradley Ray (Yamaha MotoxRacing Worldsbk Team) +12.210s

Ταχύτερος γύρος: Axel Bassani (Motocorsa Racing) - 1'47.491s

 

Κατάταξη πρωταθλήματος

1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) 391

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon Worldsbk) 321

3. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon Worldsbk) 208

4. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 201

5. Axel Bassani (Motocorsa Racing) 179

6. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati) 129

Επόμενο άρθρο »

Marc VDS και Sam Lowes στο WorldSBK το 2024 με την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Με τεχνικό πρόβλημα ο Γιάννης Περιστεράς στην Ίμολα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα