• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSSP300 Most: Πρόβλημα ρυθμίσεων στη βροχή για τον Γιάννη Περιστερά
Νέα 30/07/2023 - 23:00

 

 

Μια ημέρα μετά τη μεγάλη επιτυχία του 18χρονου Γιάννη Περιστερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK στην κατηγορία WorldSSP300, που πήρε την 4η θέση, ο Έλληνας οδηγός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για μια ακόμη διάκριση, αφού ο Αγώνας έγινε υπό βροχή και σε τέτοιες συνθήκες ο οδηγός από την Αθήνα έχει διακριθεί στο παρελθόν.

Όμως η Ιταλική ομάδα ProGP Racing δεν πρόλαβε να κάνει τις σωστές ρυθμίσεις στην Yamaha R3, καθώς αρχικά όλοι ξεκίνησαν με σλικ ελαστικά και ανάλογες ρυθμίσεις και η βροχή ήρθε την ώρα που οι 31 οδηγοί στήθηκαν στο σχηματισμό εκκίνησης. 

Στη διακοπή που έγινε κάθε ομάδα προσπάθησε να ρυθμίσει τη μοτοσυκλέτα για τα ελαστικά βροχής που χρησιμοποιήθηκαν και τελικά η R3 του οδηγού μας βρέθηκε με λάθος επιλογές. 

Ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε πραγματοποιώντας μερικά προσπεράσματα, αλλά δεν είχε καθόλου καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα του και τελικά με τα ελαστικά βροχής σημείωσε αργότερους χρόνους από ότι με τα σλικ στη βρεγμένη πίστα της προηγούμενης ημέρας! Η καρό σημεία του τερματισμού τον βρήκε στην 18η θέση, δέκα θέσεις ψηλότερα από τη θέση εκκίνησης, αλλά φανερά απογοητευμένο από την πρόσφυση στη βροχή.

Επιστρέφει έτσι στην Ελλάδα, κρατώντας το αποτέλεσμα του πρώτου Αγώνα, τους 13 βαθμούς και την όρεξη για περισσότερη προπόνηση, ενόψει του επόμενου Αγώνα στην Γαλλία στις 8-10 Σεπτεμβρίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – 18ος

“Το πρωί στο Ζέσταμα είχα καλή απόδοση και βρέθηκα στην 11η θέση, όμως δεν είχα καλή αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα. Πριν την εκκίνηση η πίστα ήταν εντελώς στεγνή και ετοιμαστήκαμε για έναν καλό αγώνα, όμως η ξαφνική νεροποντή άλλαξε τα σχέδιά μας. Η ομάδα δεν κατάφερε να βρει τις ρυθμίσεις που στο παρελθόν μας είχαν δώσει πολύ καλή απόδοση και από το γύρο προθέρμανσης κατάλαβα ότι θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Έκανα ότι μπορούσα, αλλά η μοτοσυκλέτα γλιστρούσε παντού και έτσι απλά οδήγησα προσεκτικά κερδίζοντας δέκα θέσεις. Κρίμα γιατί σε ανάλογες συνθήκες είχα ανεβεί στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3”.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι:

Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres, Μπάμπης Στόκας. 

#racing4greece

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK, Toprak: φουσκάλα και έκρηξη στο λάστιχο

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Αγώνας 2: Ο Bautista πήρε τη νίκη, ο Razgatlioglu έπεσε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα