• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Marquez σε πρόγραμμα εντατικής αποκατάστασης
Στόχος αυτής της αποκατάστασης είναι να επαναφέρει την δύναμη στον ώμο του.
Νέα 31/05/2010 - 15:39

Ο δεύτερος αγώνας της σεζόν ήταν οδυνηρός για τον Marc Marquez τον Ισπανό αναβάτη της Derbi στα GP125. Μία πτώση στον πρώτο γύρο του αγώνα στην Jerez τον έστειλε στο νοσοκομείο με βγαλμένο τον δεξί του ώμο. Τρεις εβδομάδες μετά έπειτα από ένα σκληρό αγώνα ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου στη Γαλλία, ωστόσο δεν είχε επανέρθει στο 100% της φυσικής του κατάστασης και πλέον βρίσκεται σε εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης που γίνεται στο κέντρο CAR Sant Cugat που είναι χτισμένο σε προάστιο της Βαρκελώνης.  

 

Στόχος αυτής της αποκατάστασης είναι να επαναφέρει την δύναμη στον ώμο του, την περισσότερη που είναι δυνατό να γίνει στο μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει μέχρι τον αγώνα του Mugello. Ο Marquez ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ασκήσεις με κλασικούς αλτήρες και τροχαλίες με βάρη καθώς επίσης ασκήσεις με ιατρικές μπάλες και ασκήσεις που χρησιμοποιείται μόνο το βάρος του σώματος. Κατά αυτό τον τρόπο έχει ελεγχθεί η πίεση που μπορεί προοδευτικά να ασκηθεί στον ώμο του και ο θεραπευτής του εργάζεται πάνω σε συγκεκριμένες μυικές ομάδες. Ο Marquez δουλεύει τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα με τους εξειδικευμένους θεραπευτές για να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση στο καλύτερο δυνατό επίπεδο μέχρι την Παρασκευή που αρχίζουν οι δοκιμές στο Mugello. 

 

Το θέμα είναι ότι ο αγώνας της Ιταλίας είναι ο πρώτος από τους 6 εντατικούς αγώνες της σεζόν που θα καλυφθούν μέσα σε 8 εβδομάδες. Που σημαίνει ότι στα ενδιάμεσα διαστήματα των αγώνων ο Marquez θα έχει ελάχιστο χρόνο για να γυμναστεί περισσότερο και φυσικά να ξεκουραστεί.

Επόμενο άρθρο »

Στον Sofuoglu η pole position στα Supersport στο Miller

« Προηγούμενο άρθρο

H BMW S1000RR κερδίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα