• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia κυριαρχεί με Espargaro να κάνει απίστευτο χρόνο!
Στις Δοκιμές του MotoGP @ Silverstone
Νέα 04/08/2023 - 23:05

Ο Ισπανός κατέγραψε χρόνο 0.671 δευτερόλεπτα μακριά από τον δεύτερο αφήνοντας τους Martin, Binder και Viñales να παλεύουν πίσω.

Το MotoGP™ επιστρέφει δυναμικά καθώς οι αναβάτες αγωνίστηκαν για τη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τις Κατατακτήριες 2, στην ολοκαίνουργια μορφή του Σαββατοκύριακου. Με τη συνολική απόδοση της 1ης ημέρας να αντικαθιστά τις επίσημα ονομαζόμενες Ελεύθερες Δοκιμές 2, η απογευματινή "Δοκιμή" της Παρασκευής λειτουργεί πλέον ως αυτόνομη για να αποφασιστεί η σειρά για τις δύο Κατατακτήριες. Αυτό σημαίνει ότι το να πετύχεις αυτόν τον καλό γύρο είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ, κάτι που με τη σειρά του έχει προκαλέσει μια απίστευτη δράση στο Silverstone!

Ένας εξωπραγματικός γύρος από το πουθενά!

Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων καθώς έφτασε στην κορυφή των χρόνων την πρώτη ημέρα του Monster Energy British Grand Prix καταγράφοντας 1:58.183. Ακριβώς εκεί που πιστεύαμε ότι ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) είχε σταθερά την πρώτη θέση με την καρό σημαία ήδη έξω, ο Espargaro ολοκλήρωσε με χρόνο γύρου 0.671 δευτερόλεπτα μακριά από τους υπόλοιπους, με μόλις 0.347 δευτερόλεπτα να καλύπτονται από τη 2η θέση μέχρι την 10η.

Ο Μάρτιν δεν ήταν ο μόνος αναβάτης που έφτασε την κορυφή κοντά στο κλείσιμο της περιόδου με την ταχύτατη Aprilia να περνά τελικά μπροστά. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) φαινόταν απίστευτα δυνατός στη μοτοσυκλέτα της KTM καθώς έκανε μια σταθερή επίθεση χρόνου για να φτάσει μπροστά και να τερματίσει στην 3η θέση την 1η μέρα.

Το Silverstone είναι σε μεγάλο βαθμό το ασφαλές καταφύγιο της Aprilia στο MotoGP™. Όχι μόνο ήταν η σκηνή του πρώτου βάθρου του κατασκευαστή στη σύγχρονη εποχή του MotoGP™ στα χέρια του Aleix Espargaro, αλλά είδε επίσης τον Maverick Viñales (Aprilia Racing) να ανεβαίνει στο πρώτο του βάθρο για την Aprilia μόλις πριν από ένα χρόνο. Αυτή τη φορά, ο Viñales είχε ένα μεγάλο high-siding νωρίς στις Δοκιμές, κάτι που κράτησε τον Ισπανό επιφυλακτικό, ωστόσο δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει, καθώς ο αναβάτης της Aprilia έφτασε στην κορυφή με λίγο πάνω από δέκα λεπτά να απομένουν και συνέχισε να σημειώνει εντυπωσιακούς χρόνους γύρου για να τερματίσει την ημέρα στην 4η θέση μόλις 0.006 δευτερόλεπτα μακριά από τους 3 πρώτους.

Ο Johann Zarco (Prima Pramac Racing) ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα καθώς ο Γάλλος έκανε μια σταθερή πορεία στις Δοκιμές της Παρασκευής. Ο Francesco Bagnaia (Ομάδα της Ducati Lenovo) φαινότανε να παλεύει στις Ελεύθερες Δοκιμές 1, αλλά έδειχνε πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση κατά την απογευματινή περίοδο Δοκιμών. Το νούμερο #1 της Ducati βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη προς το κλείσιμο όταν αποφάσισε ότι ήταν ώρα να πιέσει για να φτάσει στην κορυφή, αλλά καθώς μια πληθώρα γρήγορων γύρων των υπόλοιπων αναβατών συνέβη, υποβιβάστηκε στην 6η. Ο Επικεφαλής του Πρωταθλήματος ανταποκρίνεται καλύτερα καθώς πλησιάζει η ημέρα του Αγώνα.

Η ομαδική εργασία φέρνει το όνειρο πιο κοντά… ως επί το πλείστον

Η Mooney VR46 Racing Team έδειχνε σε καλή κατάσταση κατά τη διάρκεια των πρωινών ΕΔ1, χρησιμοποιώντας ομαδικές τακτικές προς όφελός της με τον Marco Bezzecchi και τον Luca Marini να βρίσκονται μαζί στην πίστα καθώς κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις. Το δίδυμο VR46 χρησιμοποίησε την ίδια τακτική κατά τη διάρκεια των απογευματινών Δοκιμών. Στη συνέχεια, ο Luca Marini είχε μία πτώση και δεν μπόρεσε να βελτιωθεί. Ο Bezzecchi είχε την ίδια μοίρα και έπεσε στην παγίδα στο χαλίκι ενώ πίεζε για έναν γρήγορο γύρο στα τελευταία στάδια. Και οι δύο αναβάτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις στις δεύτερες Κατατακτήριες, ωστόσο, ο Bezzecchi τερμάτισε στην 7η θέση και ο Marini ολοκλήρωσε την πρώτη 9άδα.

Οι δύο KTM έφτασαν στην κορυφή των καλών χρόνων με λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας να απομένει. Ενώ ο Binder διατήρησε την 3η θέση μετά τη σημαία, ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) έπεσε στην 8η θέση βλέποντάς τον να βρίσκεται ανάμεσα στο δίδυμο VR46.

Ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) κατέκτησε την τελευταία θέση στις δεύτερες Κατατακτήριες καθώς ο Ισπανός συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα, αναγκάζοντας σημαντικούς αναβάτες να αγωνιστούν στις πρώτες Κατατακτήριες.

Πέντε εργοστασιακοί αναβάτες για 2 θέσεις στις Κατατακτήριες...

Μόνο 10 μπορούν να εξασφαλίσουν θέσεις για τις δεύτερες Κατατακτήριες και 2 ακόμη θέσεις θα έρθουν από τις πρώτες.

Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) είναι ένα από τα ονόματα που θα ενταχθούν στις πρώτες, αφού ήταν κατά 0.127 δευτερόλεπτα πιο πίσω από την 10η θέση στην 11η. Ο Γάλλος είχε επίσης τον συναθλητή του Franco Morbidelli κολλημένο στον πίσω τροχό του καθώς ο Ιταλός βρίσκεται στην 12η θέση 0.029 δευτερόλεπτα μακριά.

Παρά το άλμα του στην πρώτη 10άδα στα τελευταία στάδια, ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) θα αγωνιστεί επίσης στις πρώτες Κατατακτήριες αφού κατέβηκε στη 13η θέση. Ο Ισπανός δηλώνει ότι ακολουθεί μια «πιο ήρεμη» προσέγγιση αυτό το Σαββατοκύριακο με την ελπίδα να φέρει ορισμένους σταθερούς βαθμούς.

Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) ολοκλήρωσε την πρώτη 15άδα. Ο Ιταλός πρέπει να δείξει τι μπορεί να κάνει σε εργοστασιακά χρώματα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ούτε μια λεπτομέρεια, καθώς η δράση ξετυλίγεται με τις Κατατακτήριες και τον Αγώνα Tissot Sprint να έρχονται το Σάββατο. Οι Ελεύθερες Δοκιμές 2 ξεκινούν στις 12:05.

 

Οι δέκα πρώτοι των Δοκιμών στο MotoGP:

1. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) – 1:58.183

2. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) +0,671

3. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) - +0,715

4. Maverick Viñales (Aprilia Racing) +0,721

5. Johann Zarco (Prima Pramac Racing) +0,760

6. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) +0,790

7. Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) +0,835

8. Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) +1.018

9. Luka Marini (Mooney VR46 Racing Team) +1.063

10. Alex Márquez (Gresini Racing MotoGP™) +1,115

Επόμενο άρθρο »

Τα MICHELIN Power Slicks στις προκλήσεις του British Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Canet πρωτοπορεί την Παρασκευή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα