• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bezzecchi στην Pole Position με εκπληκτική απόδοση στο Silverstone
MotoGP Κατατακτήριες Δοκιμές
Νέα 05/08/2023 - 17:58

Παρά την πτώση του στις ΕΔ2, αργότερα ο Ιταλός είχε πολύ καλή απόδοση στη βροχή με τον αντίπαλο του τίτλου Bagnaia να παρακολουθεί από την αμμοπαγίδα.

Ο αγώνας συνεχίζεται στο Silverstone καθώς ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) έστειλε ένα μήνυμα στους αντιπάλους του στο Πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι είναι ικανός να πολεμήσει στα άκρα, είτε βρέχει είτε έχει καλό καιρό. Ο Ιταλός έκανε 2:15.390 δευτερόλεπτα για να στερήσει στον μαέστρο της βροχής Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) την pole position στο Monster Energy British Grand Prix. Ο Αυστραλός θα ξεκινήσει στη μέση της πρώτης σειράς, ωστόσο, με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) να αρπάζει την τελευταία θέση της πρώτης σειράς.

Καταιγιστική μάχη για τους δύο πρώτους

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις πρώτες Κατατακτήριες στο Monster Energy British Grand Prix μετά από μια γεμάτη περίοδο ΕΔ2 που έλαβε χώρα λίγο νωρίτερα και ήταν η πρώτη βρεγμένη του Σαββατοκύριακου. Ο Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™) ξεκίνησε ως το φαβορί μετά από μια κυρίαρχη εμφάνιση στις ΕΔ2. Ωστόσο, η καταστροφή ήρθε νωρίς για τον Di Giannantonio, αφού ο Ιταλός είχε πτώση λίγο μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης. Ο Ιταλός όντως μπήκε ξανά στην πίστα, αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ρυθμό των ΕΔ2 και έμεινε μόνο στην 8η θέση στις δεύτερες Κατατακτήριες, βλέποντάς τον εαυτό του να ξεκινάει από την 18η θέση στο grid. Ο ρυθμός γινόταν όλο και πιο γρήγορος καθώς οι αναβάτες είχαν καλύτερη αίσθηση στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Ο ρυθμός γινόταν γρηγορότερος καθώς ο Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP™) ήταν σε απίστευτη φόρμα στα τελευταία στάδια. Ο Ιταλός έχει να εξασφαλίσει μία θέση στο grid του MotoGP™ για το 2024 και έφτασε στην κορυφή της περιόδου κατά 1.001 δευτερόλεπτα για να εξασφαλίσει σταθερά τη θέση του στις δεύτερες Κατατακτήριες.

Ενώ ο Morbidelli συνέχιζε να ανεβάζει το ρυθμό, ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) και ο Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3) μάχονταν για τη 2η θέση στις δεύτερες Κατατακτήριες καθώς το ζευγάρι αντάλλαξε γρήγορους γύρους σε μια επίθεση με κάθε τρόπο. Στο τέλος, ήταν ο Fernandez που κράτησε δυνατά και έβαλε τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati στην τελική θέση για την πολύ σημαντική μάχη στις Κατατακτήριες 2.

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) απείλησε επίσης για τη 2η θέση, αλλά όχι  αρκετά  ώστε να κερδίσει τον Bastianini και τον Fernandez, τερματίζοντας τις πρώτες Κατατακτήριες στην 4η θέση μπροστά από τον Pol Espargaro (GASGAS Factory Racing Tech3) που θα παραταχθεί στο 15η θέση στο grid για τον πρώτο του Αγώνα μετά τον τραυματισμό του.

Οδηγώντας στην κόψη του ξυραφιού στις δεύτερες Κατατακτήριες…

Οι Κατατακτήριες 2 στο Βρετανικό Grand Prix σηματοδότησαν την πρώτη αγωνιστική δράση του δεύτερου μισού της σεζόν σε ένα βροχερό Silverstone καθώς οι αναβάτες ήταν ανυπόμονοι πριν από την πρώτη αγωνιστική δράση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά δεν ήταν δυνατό να αποτρέψουν τον Jack Miller, να φτάσει στην κορυφή αλλά και να καταγράψει επίσης τον ταχύτερο γύρο στο βρεγμένο Σαββατοκύριακο μέχρι εκείνο το σημείο.

Υπήρχε ακόμη αρκετή δράση στις δεύτερες Κατατακτήριες, ωστόσο καθώς οι κόκκινες ενδείξεις άρχισαν να ανάβουν τις οθόνες, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) να βρει τον ρυθμό καθώς έφτασε στην 2η θέση ακριβώς πίσω από τον πρώην συναθλητή του.

Προσπαθώντας να βρει αυτόν τον επιπλέον καλό ρυθμό για την pole position, ο Ιταλός στη συνέχεια βγήκε εκτός πίστας αφήνοντας τους ανταγωνιστές του να κυριαρχήσουν. Ο "Pecco" όρμησε πίσω στα Pits σε μια προσπάθεια να επιστρέψει, αλλά δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 4η θέση.

Καθώς ο Bagnaia παρακολουθούσε από έξω, ο αντίπαλος του στο Πρωτάθλημα, Marco Bezzecchi, έδειχνε ανταγωνιστικός καθώς ο αναβάτης της VR46 έφτανε  στην 2η θέση. Με μόλις 3 λεπτά να απομένουν, ο Bezzecchi στη συνέχεια άρχισε να μειώνει τον χρόνο του γύρου του. Ο Ιταλός κατέκτησε την pole position με έναν εκπληκτικό γύρο για τον οποίο οι υπόλοιποι δεν είχαν καμία απολύτως απάντηση. Όπως και πολλοί άλλοι, ο Bezzecchi έπεσε θύμα των δύσκολων συνθηκών και έχασε το μπροστινό μέρος στη στροφή Vale στα τελευταία στάδια. Δεν ήταν θέμα για τον 3ο αναβάτη στο Πρωτάθλημα, καθώς ο εκπληκτικός χρόνος του γύρου στο βρεγμένο παρέμεινε ανέγγιχτος και πήρε την pole position.

Ένα Grid πρόθυμο για μάχη…

Ενώ ο Bezzecchi βρήκε τη φόρμα του, ο Alex Marquez έφτασε τους 2 πρώτους καθώς υποβίβασε τον Ιταλό μια θέση στην 3η. Στη συνέχεια, ο Marquez έπεσε με θεαματικό τρόπο και δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του με τον Bezzecchi να συνεχίζει. Ο αναβάτης της Gresini εξασφάλισε μία θέση στην πρώτη σειρά πριν από το Tissot Sprint και το Βρετανικό Grand Prix.

Ο Augusto Fernandez ήταν σε μαχητική διάθεση, καθώς έμεινε στους 5 πρώτους μετά την εντυπωσιακή του πορεία στις πρώτες Κατατακτήριες. Ο Ισπανός συνεχίζει μια δυνατή πορεία και βλέπει τώρα την τέλεια ευκαιρία στο Silverstone καθώς πρόκειται να ξεκινήσει από τη μέση της 2ης σειράς. Ο Luka Marini (Mooney VR46 Racing Team) ήταν ακόμη ένας που έπεσε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο Ιταλός όμως έκανε αρκετά για να εξασφαλίσει την 6η θέση και την τελική θέση στη 2η σειρά.

Υπάρχει λίγη δουλειά να γίνει και πάλι για τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) που βρίσκει και τους δύο αντιπάλους του για τον Τίτλο μπροστά του στο grid. Ο Ισπανός θα ξεκινήσει από την 7η θέση και θα επιδιώξει να επαναλάβει την επίθεση του όπως στο Assen, αλλά αυτή τη φορά από μια σειρά πιο μπροστά.

Ο Maverick Vinales (Aprilia Racing) πήρε την 8η θέση σε συνθήκες βροχής, αλλά θα είναι ένας από αυτούς που θα ακολουθεί την 3η σειρά, υπό την προϋπόθεση ότι θα δούμε στεγνές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Grand Prix. Ο αναβάτης της Aprilia βρίσκεται μπροστά από τον Johann Zarco (Prima Pramac Racing) που τερμάτισε στην 9η θέση.

Τους πρώτους 10 ολοκλήρωσε ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing). Ο Νοτιοαφρικανός ανυπομονεί να ξεκινήσει και θα είναι αυτός που θα πρέπει να  παρακολουθούμε όταν σβήσουν τα φώτα.

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση στις πρώτες Κατατακτήριες, ο Franco Morbidelli δεν μπόρεσε να βελτιωθεί και πήγε ένα δευτερόλεπτο πιο αργά στις δεύτερες με τον χρόνο των πρώτων να είναι αρκετά καλός για να εξασφαλίσει μια θέση στην κορυφή των τεσσάρων στο grid. Θα ξεκινήσει από την 11η θέση με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ακριβώς πίσω του, δύο δευτερόλεπτα μακριά από την pole position στην 12η θέση.

Η δράση εξελίσσεται με τον Αγώνα Sprint στις 16:45

Οι 10 πρώτοι:

1. Marco Bezzecchi - (Mooney VR46 Racing Team) - 2:15.359

2. Jack Miller - (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.270

3. Alex Marquez - (Gresini Racing MotoGP™) + 0.412

4. Francesco Bagnaia - (Ducati Lenovo Team) + 0.736

5. Augusto Fernandez - (Tech3 GASGAS Factory Racing) + 0.742

6. Λούκα Μαρίνι - (Mooney VR46 Racing Team) + 0.793

7. Χόρχε Μάρτιν - (Prima Pramac Racing + 0,913

8. Maverick Viñales - (Aprilia Racing) + 0.958

9. Johann Zarco - (Prima Pramac Racing) + 1.302

10. Brad Binder - (Red Bull KTM Factory Racing) + 1.318

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Masia μένει σταθερός στην βροχή παίρνοντας την Pole Position

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Di Giannantonio ταχύτερος σε καταρρακτώδεις συνθήκες στις ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα