• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Brembo βράβευσε τον Valentino Rossi για την εξαιρετική καριέρα του
Με φρένα της Brembo
Νέα Αγοράς 16/09/2023 - 19:31

Η Brembo απένειμε ένα βραβείο στον Valentino Rossi για να γιορτάσει την εξαιρετική καριέρα του στους δύο τροχούς. 

Ο Rossi έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής εννέα φορές και η Brembo ήταν μαζί του σε όλη αυτή την πορεία, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή απόδοση στο φρενάρισμα.

Η Brembo επέλεξε την πίστα Misano για να δώσει το τρόπαιο εορτασμού στον "The Doctor" - κατά τη διάρκεια του Grand Prix του San Marino. Ένας “εντός έδρας” αγώνας τόσο για τον Rossi, με καταγωγή από την κοντινή Tavullia, όσο και για την Brembo, η οποία έχει την έδρα της στην επαρχία του Μπέργκαμο.

Ο Valentino Rossi είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ιταλικής μοτοσυκλέταςδήλωσε ο Daniele Schillaci, Διευθύνων Σύμβουλος της Brembo. “Είναι τιμή για εμάς που μπορούμε να του απονείμουμε αυτό το μοναδικό βραβείο, το οποίο υπογραμμίζει τον άρρηκτο δεσμό του Rossi με την Brembo . Ευχαριστώ τον Valentino εκ, μέρους της εταιρείας, που ήταν πάντα μαζί μας και που μας επέτρεψε να είμαστε μαζί του σε κάθε τύπο μοτοσυκλέτας με τον οποίο έχει αγωνιστεί και κερδίσει

Όλες οι μοτοσυκλέτες που οδήγησε ο Rossi είχαν φρένα της Brembo: τόσο η Cagiva όσο και η Aprilia χρησιμοποιούσαν φρένα της εταιρίας από το Μπέργκαμο, επίσης Brembo χρησιμοποιούσαν και οι αγωνιστικές Aprilia 125 - 250, και οι MotoGP Honda 500, και οι MotoGP Yamaha Factory και Yamaha Petronas και φυσικά οι μοτοσυκλέτες MotoGP της Ducati.

Το τρόπαιο είναι ένα μοναδικό αντικείμενο που συμβολίζει αυτή τη μακρά και επιτυχημένη συνεργασία. Έχει κατασκευαστεί από την Brembo με εξαρτήματα από το πρώτο σύστημα πέδησης που χρησιμοποίησε ο Rossi το 1996 στο ντεμπούτο του στην κατηγορία 125, και από το σύστημα πέδησης που χρησιμοποίησε στον τελευταίο του αγώνα στο MotoGP, στη Βαλένθια το 2021.

Η καριέρα του Rossi στους δύο τροχούς είναι γεμάτη ρεκόρ: αγωνίστηκε σε 432 GP και συγκέντρωσε πάνω από 6.350 βαθμούς συνολικά. Νίκησε 89 φορές στην κορυφαία κατηγορία και 115 φορές σε όλες τις κατηγορίες.

Ανέβηκε στο βάθρο 235 φορές (από αυτές 176 στο MotoGP - ένα άλλο ρεκόρ) και κάποια στιγμή βρέθηκε στο βάθρο 23 συνεχόμενες φορές από το GP της Πορτογαλίας το 2002 έως το GP της Νότιας Αφρικής το 2004.

Ο Rossi είναι ο μόνος παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει θριαμβεύσει σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: 125, 250, 500 και MotoGP. και είχε πρωτοφανή νικηφόρο διάρκεια αγωνιζόμενος για ένα διάστημα 20 ετών και 311 ημερών από το πρώτο GP που κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (GP της Τσεχίας 1996) έως την τελευταία του επιτυχία στο GP της Ολλανδίας του 2017.

Πάνω από 26 σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Rossi άλλαξε κατηγορία, ομάδα, ελαστικά, καύσιμα, ανάρτηση, αλλά δεν άλλαξε ποτέ φρένα. Στη Brembo βρήκε τον ιδανικό συνεργάτη για να τροφοδοτήσει την ακόρεστη όρεξή του για επιτυχία και να του προσφέρει εγγυημένα την απόλυτη απόδοση στα πιο ακραία σημεία πέδησης στις πιο απαιτητικές πίστες σε όλο τον κόσμο.

Σε 26 Παγκόσμια Πρωταθλήματα ο Rossi έχει χρησιμοποιήσει φρένα Brembo πάνω από 110.000 φορές και, λαμβάνοντας υπόψη τις ελεύθερες προπονήσεις, τις κατατακτήριες και το ζέσταμα, πιθανότατα έχει “λιώσει” περισσότερα εξαρτήματα Brembo από οποιοδήποτε άλλο: πάνω από 450 μπροστινούς δίσκους, περισσότερα από 1.000 τακάκια φρένων και όχι λιγότερο από 280 λίτρα υγρού φρένων.

Επόμενο άρθρο »

Τώρα το κράνος SCORPION EXO R1 AIR σε τιμή προσφοράς

« Προηγούμενο άρθρο

Η BMW Motorrad παρουσιάζει τις νέες BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα