• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη Aurora Angelucci: θέλει γυναίκα οδηγό στο MotoGP!
Πίσω από τα φλας 28/09/2023 - 15:50

 

 

Του Δημήτρη Διατσίδη

 

Η μόνη Team Manager στο MotoGP διοικεί την ομάδα Angeluss MTA Racing, στην κατηγορία Moto 3 και είναι ιδιαίτερα πετυχημένη, παρά το ότι είναι μόλις 21 χρόνων!

Ξεκίνησε να παρακολουθεί από μικρή τους Αγώνες με τον πατέρα της και στα 18 της σκέφτηκε να φτιάξει μια Start-Up εταιρία στο χώρο του Sport Management για Γυναίκες, την οποία ονόμασε “Angeluss Women Sport Managment”. Βρήκε και την βοήθησαν τα σωστά άτομα στην ομάδα ΜΤΑ, την οποία ουσιαστικά εξαγόρασε και διοικεί ως Διευθύνων Σύμβουλος. 

Κάναμε μια συνέντευξη μαζί της για να καταλάβουμε το σκεπτικό και το τι γίνεται σε αυτήν την ομάδα και στο μυαλό της Aurora.

 

“Η ιδέα ξεκίνησε όταν σαν οπαδός άρχισα να δουλεύω στο paddock και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχαν γυναίκες στο τεχνικό τμήμα των ομάδων. Όπως μηχανικοί, τηλεμετρίστες. Συνήθως οι γυναίκες που δουλεύουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι στον τομέα των social media ή στο γραφείο τύπου, αλλά όχι στον τεχνικό τομέα ή στους οδηγούς. Έτσι ξεκινήσαμε να καταλαβαίνουμε το γιατί συμβαίνει αυτό και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη σκέψη των ανθρώπων. Η πρώτη ιδέα ήταν να δουλέψουμε στον τομέα των οδηγών, αλλά είδαμε ότι δεν υπήρχε γυναίκα οδηγός έτοιμη να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έτσι ξεκινήσαμε ένα σχολείο για οδηγούς από 8 χρονών και πάνω, ώστε να τις βοηθήσουμε να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες και να αρχίσουν να έχουν ένα καλό επίπεδο για να φθάσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Έτσι υπάρχουν γυναίκες που είναι έτοιμες να σταθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον τεχνικό τομέα στο άμεσο μέλλον και ξεκινήσαμε με αυτό. Γιαυτό η MTA Angeluss έχει πολλές γυναίκες στο τεχνικό τμήμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχουμε στην τηλεμετρία, έχουμε δύο μηχανικούς γυναίκες, είμαστε οι μόνοι στο Πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες που έχουμε δύο γυναίκες μηχανικούς και εγώ παίρνω το ρόλο της Team Manager”, μας απάντησε αφοπλιστικά για μια γυναίκα με τόσο μικρή ηλικία.

Η τηλεμτρίστρια
Η τηλεμτρίστρια

“Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν αρχίσει να έχουν μεγάλη δύναμη και κανονικά αν δουλεύουν πάνω σε αυτό έχουν και τη δύναμη να το κάνουν. Έτσι δεν είναι πρόβλημα το ότι δεν έχουν την ίδια μυική δύναμη με τους άνδρες.

Νομίζω ότι οι γυναίκες και οι άνδρες δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο. Έτσι το να έχεις και άνδρες και γυναίκες είναι ένα συν σε μια ομάδα. Και νομίζω ότι η ομάδα μας κάνει ήδη μια καλή δουλειά, έτσι το αποδεικνύουμε αυτό στην πίστα”, συνέχισε, μιλώντας για την ομάδα της.

Μηχανικός, υπεύθυνη για τα ελαστικά
Μηχανικός, υπεύθυνη για τα ελαστικά

Απάντησε και στο αν οι οδηγοί της έχουν πρόβλημα το να δέχονται εντολές κάποιες φορές από γυναίκες: “Πιστεύω ότι για τον οδηγό το σημαντικό είναι ότι έχουν έναν άνθρωπο για κάνει τη δουλειά. Γι αυτούς δεν είναι σημαντικό το αν είναι γυναίκα ή άνδρας, το σημαντικό είναι να κάνουν αυτό που πρέπει”. 

Μετά απάντησε στο αν θα μπει στο νεοσύστατο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας): “Όχι δεν θα μπούμε εκεί! Πιστεύουμε ότι δουλεύουμε για την ενσωμάτωση και νομίζω ότι η πραγματική ενσωμάτωση είναι όταν άνδρες και γυναίκες δουλεύουν μαζί. Έτσι και η οδηγός μας που αγωνίζεται σε μικρές κατηγορίες, αγωνίζεται σε μικτή κατηγορία. 

Ο στόχος μου είναι να φτάσουμε να έχουμε γυναίκα οδηγό στο MotoGP, κάτι που θα γίνεται για πρώτη φορά, γιατί είναι κάτι που δεν έχει γίνει από γυναίκα, έτσι θα είναι η πρώτη φορά. Και από την άλλη πλευρά ο τελευταίος στόχος είναι να έχει γίνει νορμάλ το να έχεις γυναίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε όλες τις ομάδες και όλες τις κατηγορίες”.

Μια δυναμική γυναίκα λοιπόν που παρά το νεαρό της ηλικίας φαίνεται να τα πηγαίνει θαυμάσια, μέσα σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας. 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο οι γυναίκες μηχανικοί της ομάδας
Δύο οι γυναίκες μηχανικοί της ομάδας
Συμμετοχή στο MiniGP στην κατηγορία όλων, όχι στο πρωτάθλημα γυναικών
Συμμετοχή στο MiniGP στην κατηγορία όλων, όχι στο πρωτάθλημα γυναικών
Η παρέλαση που διοργάνωσε στο Μιζάνο η Αουρόρα, με στόχο την ενσωμάτωση των γυναικών στο μηχανοκίνητο
Η παρέλαση που διοργάνωσε στο Μιζάνο η Αουρόρα, με στόχο την ενσωμάτωση των γυναικών στο μηχανοκίνητο

Επόμενο άρθρο »

Η Ιαπωνία δεν αγαπάει τη μοτοσυκλέτα!, η Ami Uchino το εξηγεί

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Αρχι-Πρωθυπουργός της Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, επισκέπτεται το MotoGP™

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα