• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha Motor θα παρουσιάσει μια βιωματική εγκατάσταση τέχνης στην EICMA 2023 
Νέα Αγοράς 02/11/2023 - 17:26

Δελτίο Τύπου


Η Yamaha Motor είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η βιωματική εγκατάσταση ”e-plegona” θα παρουσιαστεί στην EICMA, η οποία είναι μια από τις πιο εξέχουσες διεθνείς εκθέσεις δίτροχων οχημάτων και θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο από τις 7 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά φέτος που θα εκτεθούν διαδραστικά έργα τέχνης, μετά το South by Southwest (SXSW) στις ΗΠΑ, το hub.berlin και το Tech Open Air Festival στη Γερμανία. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν την έκθεση e-plegona στο περίπτερο Τ50, στην αίθουσα 22 της EICMA.

Η εγκατάσταση e-plegona είναι ένα διαδραστικό έργο τέχνης που αναπτύχθηκε ως μέρος της έρευνας σχετικά με την αδιάκοπη αναζήτηση του Kando*, από τις δύο επιχειρηματικές οντότητες της Yamaha.

Σε συνεργασία με τον Dr. Mark Changizi και το εργαστήριο Shinsuke Shimojo του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, η ερευνητική ομάδα εξετάζει τον τρόπο περαιτέρω αποσαφήνισης της εμπειρίας Kando, καθώς και τους τρόπους αναπαραγωγής της μέσω της επιστήμης και της τέχνης.

Σε αυτήν την έρευνα, η Yamaha Motor ηγείται της επιστημονικής έρευνας και η Yamaha Corporation ηγείται της ανάπτυξης της συσκευής, από καλλιτεχνικής άποψης.

Η e-plegona έχει σχεδιαστεί ως μέσο για τον έλεγχο μιας υπόθεσης στην οποία κατέληξε η ερευνητική ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ότι το Kando αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία, τις σωματικές ενέργειες και τη συναισθηματική αλληλεπίδραση.

Την διαδραστική εμπειρία μπορούν  να βιώνουν δύο άτομα ταυτόχρονα, με τους παίκτες να επικοινωνούν επανειλημμένα μεταξύ τους με μη λεκτικά και διαισθητικά μέσα, για να ανταλλάσσουν ρυθμικά μοτίβα και να παράγουν ήχους.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η εγκατάσταση στοχεύει να αναπαράγει σε κάθε παίκτη, την αίσθηση του Kando που βρίσκεται στην καρδιά και των δύο οντοτήτων της Yamaha.

Η οθόνη e-plegona στην EICMA προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να βιώσουν ζωντανά τη σύνδεση μεταξύ των δύο οντοτήτων της Yamaha, καθώς και το πάθος που μοιράζονται ενώ συνδυάζουν από πρώτο χέρι την επιστήμη με την τέχνη. 

Βρείτε την e-plegona στο περίπτερο Τ50 της αίθουσας 22, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κεντρικό περίπτερο της Yamaha Motor Europe. Το κεντρικό περίπτερο έχει τον αριθμό 152 και βρίσκεται στην αίθουσα 24.

*Το Kando είναι μια ιαπωνική λέξη που εκφράζει τα ταυτόχρονα συναισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και έντονου ενθουσιασμού που βιώνουμε όταν συναντούμε κάτι με εξαιρετική αξία.
 

 

Επόμενο άρθρο »

Από μικρός στα βάσανα με ηλεκτρικό GASGAS!

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha MT-09 Νέας γενιάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα