• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ducati κυριαρχεί με τον Francesco Bagnaia Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP
Νέα 27/11/2023 - 22:55

Κυριαρχία της Ducati: Ο Francesco Bagnaia και η Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team επιβεβαιώθηκαν ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του MotoGP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στέφοντας με επιτυχία μια σεζόν με ρεκόρ για την εταιρεία από το Borgo Panigale.

Το πάθος και η τεχνολογία της Ducati είναι το σημείο αναφοράς για αγώνες σε διεθνές επίπεδο: κανένας άλλος κατασκευαστής μοτοσικλετών δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τους Παγκόσμιους Τίτλους Αναβατών και Κατασκευαστών στο MotoGP και στο WorldSBK για δύο συνεχόμενες σεζόν.

Η ονειρεμένη σεζόν του 2023 της Ducati Corse, εμπλουτίζει την αίθουσα τροπαίων περαιτέρω με την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αναβατών και Κατασκευαστών στο WorldSSP.

Υπάρχουν όρια για υπέρβαση. Προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Ρεκόρ να σπάσουν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Campioni del Mondo! Χάρη στην πρώτη θέση στο Grand Prix της Βαλένθια, το αμιγώς Ιταλικό δίδυμο του Francesco Bagnaia και της Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team κέρδισαν τον Παγκόσμιο τίτλο MotoGP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οδηγώντας τον τελικό μπροστά από δύο άλλους αναβάτες της Ducati: τον Jorge Martín (Pramac Racing Team) και Marco Bezzecchi (VR46 Racing Team). Το βάθρο της Ducati στο MotoGP στέφει με επιτυχία μια σεζόν ρεκόρ για την Ducati, η οποία πέτυχε νίκες σε όλα τα κύρια παγκόσμια πρωταθλήματα με δύο τροχούς.

Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί πηγή τεράστιας χαράς για τους Ducatisti σε όλο τον κόσμο, η υπέροχη επιβεβαίωση του Bagnaia στο MotoGP, η υπεράσπιση του τίτλου του από τον Álvaro Bautista στο WorldSBK και η πρώτη επιτυχία του Nicolò Bulega στο WorldSSP είναι η επίδειξη μιας ξεκάθαρης φιλοσοφίας: στο Borgo Panigale η επιθυμία για βελτίωση δεν έχει όρια!

Το κοινό νήμα που ενώνει όλες τις επιτυχίες της αγωνιστικής σεζόν της Ducati Corse έγκειται στη μηχανική αριστεία που οδήγησε τις Desmosedici GP, Panigale V4 R και Panigale V2 να είναι οι καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους. Μάλιστα, η κατάκτηση των τριών Παγκόσμιων Τίτλων Αναβατών συνδυάζεται με μια τριπλή νίκη στην κατηγορία των Κατασκευαστών για την Ducati σε μια ιστορία που μιλά για άλλη μια φορά για Made in Italy ταλέντο, πάθος και αφοσίωση.

Κανένας άλλος κατασκευαστής μοτοσυκλετών πριν από τη Ducati δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τον Παγκόσμιο τίτλο αναβατών και κατασκευαστών στο MotoGP και στο WorldSBK για δύο συνεχόμενες σεζόν. Για τη Ducati, τον μόνο μη Ιάπωνα κατασκευαστή που μπορεί να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο MotoGP, αυτός είναι ο τρίτος τίτλος αναβατών στην ιστορία της, ενώ ο αριθμός των παγκόσμιων τίτλων Superbike που κέρδισαν αναβάτες από το Borgo Panigale είναι 16.

Η σεζόν MotoGP 2023 μιλά για μια αξιοσημείωτη τεχνική υπεροχή των μοτοσυκλετών Ducati, οι οποίες έχουν ξαναγράψει μερικά σημαντικά ρεκόρ του πιο σημαντικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δίτροχων, όπως τον υψηλότερο αριθμό συνολικών νικών σε μία μόνο σεζόν (17 Grand Prix από 20) και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών αναβατών που μπορούν να κερδίσουν τουλάχιστον ένα Grand Prix (6 - Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martín, Zarco).

 

Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati:

«Πριν από ένα χρόνο θυμάμαι ότι μαζί με θαυμαστές από όλο τον κόσμο γιορτάσαμε τους Παγκόσμιους τίτλους MotoGP και Superbike, πλημμυρισμένοι από χαρά και ενθουσιασμό. Σήμερα βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε μια κατάσταση εξαιρετικής ευτυχίας, αλλά ταυτόχρονα μου αρέσει να το ορίζω ως τη «νίκη της επίγνωσης» του να είσαι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στον κόσμο στους αγώνες. Ο Pecco είχε μια απίστευτη σεζόν και σήμερα ξαναγράφει την ιστορία μας και έγινε ο πρώτος αναβάτης της Ducati που έγινε δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Jorge που πυροδότησε τη μονομαχία για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο Αγώνα και τον Bez, ο οποίος ήταν μέρος της πρόκλησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το βάθρο στη συνολική κατάταξη του MotoGP ανταμείβει τρεις αναβάτες της Ducati και αυτό είναι η μεγαλύτερη και πιο εμφανής απόδειξη της υπεροχής μας στον κορυφαίο ανταγωνισμό δίτροχων. Το να επιβεβαιωθούμε σε αυτά τα επίπεδα μετά τη φανταστική σεζόν του 2022 ήταν μια περίπλοκη πρόκληση, την οποία υποδεχτήκαμε με πάθος και περηφάνια. Η ικανότητα και η αφοσίωση με την οποία εργάστηκαν όλοι κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν μας επέτρεψαν να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, προσθέτοντας τους Παγκόσμιους τίτλους Supersport MotoGP και Superbike. Σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Ducati και της Ducati Corse θέλω να πω ότι δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος, ενώ στους Ducatisti υπόσχομαι ότι ούτε αυτή τη φορά θα είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά θα δουλέψουμε για να κερδίσουμε ξανά».

Στην καρό σημαία στο Grand Prix της Βαλένθια, ο θρίαμβος του Bagnaia χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό μέσα στο γκαράζ της Ducati Lenovo Team, στην εξέδρα της Ducati στην πίστα της Ισπανίας και επίσης στο Borgo Panigale, όπου οι υπάλληλοι της Ducati έζησαν αυτόν τον τελευταίο Αγώνα της σεζόν με τα μάτια τους κολλημένα στη μεγάλη οθόνη που έχει στηθεί στην Εταιρεία. Για την Ducati, ήρθε η ώρα να γιορτάσει τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα MotoGP, WorldSBK και WorldSSP. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου στη Μπολόνια, όταν όλοι οι πρωταγωνιστές θα γιορτάσουν τα φανταστικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε αυτή την αξέχαστη αθλητική σεζόν. Περισσότερες ενημερώσεις για την εκδήλωση θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

 

Μερικοί αριθμοί της κυριαρχίας της Ducati το 2023

Στο MotoGP:

17 – Νίκες που πέτυχαν οι αναβάτες της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2023 – Ρεκόρ όλων των εποχών στο MotoGP

6 – Αναβάτες της Ducati ικανοί να κερδίσουν τουλάχιστον έναν Αγώνα αυτή τη σεζόν (Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martin, Zarco) – Ρεκόρ όλων των εποχών στο MotoGP

9 – Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023 στους οποίους το βάθρο αποτελούνταν αποκλειστικά από αναβάτες της Ducati - Ρεκόρ MotoGP

44 – Βάθρα που κατακτήθηκαν από αναβάτες της Ducati κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023 για 8 διαφορετικούς αναβάτες (όλοι οι αναβάτες της Ducati που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα MotoGP ανέβηκαν στο βάθρο τουλάχιστον μία φορά τη σεζόν)

17 – Pole positions που απέκτησαν οι αναβάτες της Ducati κατά τη διάρκεια της σεζόν MotoGP 2023

46 – Διαδοχικοί Αγώνες MotoGP στους οποίους ένας αναβάτης της Ducati τοποθετήθηκε στους 3 πρώτους (επίσης όλοι οι Αγώνες Sprint της σεζόν 2023 τελείωσαν με τουλάχιστον έναν αναβάτη της Ducati στο βάθρο)

 

Στο WorldSBK:

27 – Νίκες που πέτυχε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Álvaro Bautista τη σεζόν 2023 WorldSBK – Ρεκόρ όλων των εποχών στο WorldSBK

59 – Οι συνολικές νίκες του Álvaro Bautista με τη Ducati Panigale V4 R στο WorldSBK, καθιστώντας τον τον πιο επιτυχημένο αναβάτη στην ιστορία των Superbike της Ducati μπροστά από τους θρύλους Carl Fogarty (55) και Troy Bayliss (52) – Ρεκόρ όλων των εποχών για την Ducati

45 – Βάθρα που κατακτήθηκαν από αναβάτες της Ducati στους Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2023

79 - Θρίαμβοι WorldSBK που πέτυχε η Panigale V4 R από την πρώτη του σεζόν (2019) μέχρι σήμερα

 

Στο WorldSSP:

16 – Νίκες που πέτυχε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolò Bulega στη σεζόν WorldSSP 2023

33 – Βάθρα που επιτεύχθηκαν από αναβάτες της Ducati που οδηγούσαν την Panigale V2 στους Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport 2023

Επόμενο άρθρο »

Το GP της Βαλένθια σε αριθμούς

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: MotoGP Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα