• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Aprilia δεν είχε νίκη στην 3η ημέρα του Africa Eco Race
Το προβάδισμα διατηρείται για την ομάδα
Αγώνες 05/01/2024 - 14:36

Ο Jacopo Cerutti δεν κέρδισε την 3η μέρα του Africa Eco Race, αλλά η Aprilia Tuareg 660 εξακολουθεί να διατηρεί το συνολικό προβάδισμα

Η γρήγορη ομάδα της Aprilia είχε μια μικρή οπισθοδρόμηση στον Αγώνα Africa Eco Race χθες, με τον Jacopo Cerutti να έρχεται στην τρίτη θέση σε κοντινή απόσταση από τους δύο κορυφαίους αναβάτες.Η επίσημη ομάδα της Aprilia κατέπληξε τις δύο πρώτες ημέρες, παίρνοντας εκπληκτικές νίκες και τις δύο ημέρες. Αυτός ο ρυθμός δεν ήταν αντίστοιχος την 3η μέρα, αν και ο επικεφαλής αναβάτης της ο Cerutti, δηλώνει ότι η ομάδα μπορεί να είναι «ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα».

Η τρίτη μέρα του Africa Eco Race ήταν επίσης μια από τις πιο εξαντλητικές, με τις ομάδες να αγωνίζονται από το Mhamid έως την Assa, καλύπτοντας συνολικά 521 χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων 461 χλμ. ειδικών διαδρομών. Παρά το γεγονός ότι δεν κατέλαβε την πρώτη θέση, ο Cerutti κατάφερε να τερματίσει μόλις 3 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα πίσω από τον τελικό νικητή, τον Alessandro Botturi με τη Yamaha Tenere.

Μιλώντας για τη δύσκολη τρίτη μέρα, ο Cerutti δήλωσε:

«Άλλο ένα εξαιρετικά δύσκολο σκέλος. Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Έκανα ένα λάθος από νωρίς. Νόμιζα ότι είχα πάρει λάθος στροφή και γύρισα πίσω για να είμαι ασφαλής, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η σωστή κατεύθυνση. Σε εκείνο το σημείο, ο Botturi και ο Tarres, που είχαν ξεκινήσει πίσω μου, με πρόλαβαν και μετά και οι τρεις μας κάναμε το σκέλος αυτό αρκετά κοντά. Διατηρήσαμε καλό ρυθμό για άλλη μια φορά σήμερα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Ο συναθλητής του Cerutti στο στρατόπεδο της Aprilia είναι ο σχετικά αρχάριος στους αγώνες της ερήμου, ο Francesco Montanari. Συνέχισε την καλή του φόρμα στη διοργάνωση και κατάφερε να φέρει την 11η θέση την τρίτη ημέρα, διατηρώντας την όγδοη θέση γενικής στη βαθμολογία. Ο Montanari δήλωσε:

«Άλλη μια πραγματικά μεγάλη και απαιτητική μέρα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Στο πρώτο μέρος, χάθηκα στους αμμόλοφους και έχασα ένα σημείο. Έπρεπε να γυρίσω πίσω για να το περάσω σωστά και αυτό μου κόστισε χρόνο. Μετά από αυτό όμως τα πράγματα πήγαν καλά. Οδήγησα χωρίς λάθη και διατήρησα καλό ρυθμό, οπότε είμαι σίγουρος για τα επόμενα στάδια».

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia Tuareg κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο στην Αφρική

« Προηγούμενο άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το Ράλι Ντακάρ 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα